Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

goraczka i badanie moczu

drogach moczowych a tyle co oznaczaja moczany, nie wiem. Syn pije mleko z piersi i je jedynie obiadki - odmawia jedzenia owoców (zjada moze 2-3 łyzeczki), pije wode może 10-20 ml. Czy dieta i ta ilosc płynów ma tutaj znaczenie? Będe wdzieczna za opinie. Syn ma 11 mcy -- Co rano budzę się piękniejsza

leukocyty w moczu

Jestem w 25 tc, dzisiaj odebrałam wyniki badania moczu. Okazało się, że są leukocyty 10-20 wpw. Ale nie stwierdzono bakterii, bakterie nieobecne i pH moczu 5,5. O czym może świadczyć taki wynik? Czy to może być powiązane z zakażeniem pochwy? Niestety ostatnio pojawiły się upławy...

Badanie moczu ogólne - czy się martwić?

Robiłam badanie ogólne moczu i rzeczy, które mnie niepokoją to: Badanie ogólne: 25 leuk/ul Osad: Nabłonki płaskie - pojedyncze Leukocyty 10-20 wpw Erytrocyty 0-2 wpw Bakterie dość liczne Posiew moczu robiony równolegle z badaniem ogólnym - Z badania materiału po 48h inkubacji nie wyhodowano

złe badania moczu

Witam, Jestem na początku 3 miesiąca ciąży. Dzisiaj odebrałam wyniki badania moczu i nie wiem co robić. Odczuwam także pieczenie i niewielki ból przy oddawaniu moczu. Wyniki poniżej: nabłonki płaskie- liczne leukocyty 10-20 w.p.w. bakterie liczne pasma ślużu dość liczne leukocyty

Re: 8 i pół mc prawie nic poza piersią, BLW co po

:( Zbadałam mocz we wtorek ,dziś powtórzyłam i dałam na posiew ponieważ wyszły bakterie i są obecne leukocyty w ilości 10-20 ( czy to dużo???) i pojedyncze krwinki. Gorączki jeszcze nie ma, ale widzę, że ją męczy to sikanie, bo zaczęłam wysadząc sprawdzać, jak to jej idzie i czy rzeczywiście to podskakiwania

Ujemny wynik posiewu moczu

Od paru dni mocno bolą mnie plecy w okolicy lędźwiowej i dół brzucha. Czuję wzmożone parcie na mocz. Wczoraj z tej samej próbki moczu zrobiłam badanie ogólne i posiew, którego wynik miał być po 3 dniach roboczych. Badanie ogólne ujawniło 10-20 leukocytów w p. w. i dość liczne bakterie. Pozostałe

Jałowa leukocyturia

Dziewczynka 3 miesięczna. W moczu- bad ogólnym leukocyty w osadzie 10-20 wpw, duzo śluzu. pozostale wyniki moczu w normie. posiew - flora mieszana 10 do 3. Dziecko w dobrym stanie, nie goraczkuje, chetnie je, waga przyrasta. W dniu pobierania miala lekki katarek i chrypkę. czy to moglo miec

Morfologia, kto się zna ?

rozumiem że stan zapalny mocny ale: krwinki białe 5,58 kr, czerwone 4,51 a w nie normie MCHC 35,8 % monocytów 15,1 eozynocytów 8,2 liczba limfocytów 1,43 monocytów 0,84 Granulocyty kwasochłonne 7 %, a takie duże CRP ? w moczu nabłonki po 25 w polu widzenia leukocyty 10 - 20 w polu widzenia

Re: Waga waszych dwóch letnich dziewczynek

dziękuję wam wszystkim za porady. Zrobiłam tak jak radzilyście, Badania moczu, krwi, TSH, i Kreatynine. Za dwa tygodnie mam dopiero USG brzuszka.Z tych badań co już mam wyniki wygląda na to że malutka ma zakażenie dróg moczowych Mocz wyszedł okropnie :Leukocyty 10-20 w polu widzienia, erytrocyty3

Re: Inseminacja komu się udało?!!!

ZARAZ OSZALEJE!!!!!!!!!!!!! JESTEM TAK WŚCIEKŁA JAK CHOLERA JASNA. Odebrałam badanie moczu i mam teraz więcej leukocytów niż wcześniej przed leczeniem. było 10-20 a teraz 10-30 i w dodatku jakieś bakterie. Ide do lekarza po południu i zobaczymy co powie ale jak znam swoje cholerne szczęscie to

prosze o odp. w sprawie wyników posiewu moczu

Witam Bardzo prosze o interperetacje wyniku posiewu moczu 13mc córeczki. Pierwszy wynik : -moczu ogólnego leukocytów 10-20 wpw, liczne bakterie, białko w moczu -posiew bakteria ecoli 10 do 5 /ml Leczenie furaginem i wit C + USG j. brzusznej- wszystko ok. Drugi wynik : - moczu ogólnego

wyniki badań - czy mogę się starać?

starania już w toku, ale mało prawdopodobne w sumie, żeby się nam udało za pierwszym razem... A więc: w moczy mam nabłonki płaskie: nieliczne nabłonki okrągłe: 1-3 (to chyba norma, prawda?) Leukocyty 10-20 (norma 0-5) Bakterie b.liczne we krwi mam liekko obniżone MHCH: 31.8 (norma 32-37) Neutrofile: 2

świeże erytrocyty w moczu-prosze o odp.

Witajcie.Odebrałam wczoraj wyniki moczu- jestem w 24tc, dotychczas wszystkie wyniki były w porzadku a teraz: nabłonki płaskie:pojedyncze leukocyty- 2-5 wpw erytrocyty wyługowane- 0-2 wpw erytrocyty świeże- 10-20 wpw Czy to coś bardzo niepokojącego?Powinnam czym prędzej udać się do lekarza

Wyniki badań u 4 miesiecznika

miesiące WBC 10,20tys/ul norma 6-17 RBC 4,30 mln/ul 3,8-4,9 HGB 12,00 g/dl 10-13 HCT 34,40 % 30-38 MCV 80,02 FL 73-84 MCH 27,90 PG 27-35 MCHC 34,90 G/DL 32-37 PLT 269 TYS/UL 10

prosze o interpretacje wynikow

Pani dr bardzo prosze o interpretacje wynikow. rozmaz krwi met. Schilinga gran.pałeczkowate 9 gran.segmentowane 42 gran.kwasochłonne 2 Limfocyty 40 Monocyty 7 OB 7 Osad moczu nabłonki płaskie nieliczne leukocyty 10-20 baterie liczne kryształy kwasu moczowego

Re: a zeby nie bylo, ze zapomnielismy o lekarzech

I jak Magda, poprawiło się u Michałka? My na razie w trakcie leczenia, czekamy cierpliwie... Wcześniej Lence wychodziły dobre badania,ale ostanio wyszły jej leukocyty 10-20 i b.liczne bakterie, powtórzyliśmy badanie to leukocytów było 1-3, a b.liczne bakterie nadal! Do tego mętny mocz:( Jutro

ZUM?

mocz ogólny do bani, leukocytów 10-20 wpw, erytrocyty częściowo wyługowane 1-3 wpw, nieliczne bakterie. Synek ma 10 tygodni. Prawie nie je, nie chce ssać (ten objaw był u mojej córki, więc dało mi to do myślenia). Teraz pobrałam kolejną partię moczu i właśnie 'się' hoduje. Ponoć jest jeden szczep

Re: wysoki poziom leukocytow!!

Czy to jet 10-20 tys./mm3 we krwi? Czy ilość leukocytów w moczu? Jeśli we krwi a nie ma objawów infekcji ( odbyła sie konsutacja dentystyczna) i rozmaz krwi jest prawidłowy jest to związane z ciążą. Ciężarna ma prawo mieć leukocytozę około 20 tys/mm3. Jeśłi we krwi to należy wyeliminować błąd

Leukocyty?

Czy od przeziębienia (katarek i lekko zaczerwienione gardełko u 4,5 miesięcznej córci a tak w ogóle refluks III st.) mogą być leukocyty w moczu a nie tylko we krwi. Pytam bo dziś odebrałam wyniko BO moczu i leukocytów jest 10-20 wpw. Jak zwykle z zagryzionym palcami czekam na wynik posiewu. Już

Co za bzdury!!!

Dziewczyny co wy radzicie! Owszem, mogą występować leukocyty w moczu norma do 6, a nie 10-20!!! pojedyncze bakterie mogą się zdarzyć przez nieprawidłowe pobranie moczu, ale nie LICZNE BAKTERIE. Podobnie nabłonków płaskich jest dużo, to tez nie norma. A białka nie ma bo pewnie jeszcze dziecko nie

Re: Inseminacja komu się udało?!!!

mam przeciwciała WZW B , ANTY. więc jest niezły komplecik. Posiew bakteriol. i cytologie robiłam u ginekologa, pozostałe w diagnostyce oprócz Rh, anty HCV, FT3 i FT 4 (Bo tego na NFZ nie da się) Sprawdzałam na necie wyniki i w moczu mam leukocyty 10-20 gdzie norma jest 0-5 więc mam jakiś stan

Re: pije mleko tylko przez sen

nasz pediatra nie wie o co chodzi, na razie dla - od dziś dała lek na zakażenie dróg moczowych, bo mała ma 10-20 leukocytów w osadzie. ale to też może być ok ze względu na to że dziecku ciężko jałowo pobrać mocz, więc nie wiem czy pomoże! poki co poprawy nie ma, no ale mam zaczekać ze 4 dni

bakterie i drozdze w moczu co robic ???

azotyny nieobecne erytrocyty w normie wpw 0 3 leukocyty wykryto osad moczu nabłonki płaskie niieliczne ertyrocyty swieże 0-1 leukocyty 10-20 wpw 0 5 bakterie dość liczne dziweczyny co mam robic antybiotyk mi przepisała ten sam i jezeli jej nie przejdzie do jutra goraczka to mam jechac z nia

Re: i co o tym myśleć

pobrałam jej wczoraj znowu mocz i dziś mam wynik (ogólne badanie). I tym razem leukocytów jest 10-20. W ciągu jedej doby taka różnica?!! A kobieta z laboratorum powiedziała, żę jak dziecko nie ma podejrzanych objawów, ma apetyt , dobrze przybiera i nie ma zaczerwienionej pupy to żeby sobie dac

bakterie i drozdze w moczu co robic?????

,0 glukoza nieobecna ketony nieobecne urobilinogen 3,2 bilirubina nieobecna białko nieobecne azotyny nieobecne erytrocyty w normie wpw 0 3 leukocyty wykryto osad moczu nabłonki płaskie niieliczne nabłonki okrągłe 0-1 leukocyty 10-20 wpw 0 5 bakterie dość liczne komórki drożdży pojedyncze ma

Prośba o konsultacje

U mojej 2,5 roczna córeczka w ub.tyg. zaobserwowałam zmiany w mocz - poranny mocz był mętny i miał bardzo brzydki zapach. Odczekałam dwa dni z nadzieja że to może jakaś zmiana w diecie (?), a na trzeci dzień oddałam mocz na badanie ogólne. Wynik-leukocyty 10-20 w poj.skupieniach do 50, azotyny

Re: Znowu bakterie w moczu

. Pieluchy zmieniam co 2, maksymalnie 3 godziny. Mocz oprócz bakterii był zawsze poprawny, na samym początku naszych "moczowych" problemów leukocyty 10-20 w polu widzenia, ale później już w normie. Posiew wykazał bakterie e.coli

wynik moczu - interpretacja

oto wczorajsza probka moczu: ciezar wlasciwy: 10-20 pH 6 leukocyty 500 azotyny ujemny bialko 75 mg/dl glukoza, ciala ketonowe, bilirubina ujemne urobilinogen w normie erytrocyty 250/ ml komentarz: barwa: zolty, metny analiza soadu: nablonki plaskie: nieliczne leukocyty: luzno pokrywaja cale pole

jednak cos sie w moczu zrobilo:( po basenie

-świeża leukocyty mało osad moczu: erytro. św 5-10 wpw leuko. 10-20 wpw bakterie pojedyncze nablonki plaskie nwp sluz pojedyncze pasma posiew zaraz zrobie..

Wyniki badania moczu-prosze o interpretacje..

Witam.Panie doktorze,prosze o interpretacje wyników,podpowiedz co nalezy corbic. Dzisiejsze wyniki z badania ogólnego moczu:ciezar własciwy 1.025,pH 6,0,osad moczu w.p.w.:nabłonki płaski nieliczne,nabłonki okragłe pojedyncze,leukocyty 10-20,moczany bezpostaciowe nieliczne,bakterie liczne

wyniki moczu... czy są bardzo złe !?

Drogie dziewczyny, moja córeczka ma 2,5 miesiaca, i zrobiłam jej badanie moczu bo dziwnie sie zachowywała podczas siusiania, takie "skupienie, zaczerwienione oczka itp". Mam wyniki i sie martwie bo leukocytów jest 10-20 i bakterie bardzo liczne i jeszcze nabłonki okrągłe 0-3, nabłonki

Morfologia, CRP,OB-proszę o interpreację

Moja 1,5 roczna córka od 6 dni ma infkcje gornych dróg oddechowych-gorączka do 39,7, kaszel bardzo męczący, najpierw suchy, od dziś mokry.osłuchowo b.z. Czeekamy jeszcze na powtórny wynik moczu i posiew moczu, pierwszy był niejednonaczny-w osadzie 10-20leukocytów, erytrocyty świeże 0-2 wpw

Pani doktor prosze o opinie

Witam, Podaję częściowe wyniki badan moczu (to,co mi się nie wydaje prawidłowe) oraz posiew z kanału szyjki (który wydaje mi się prawidłowy).Proszę o rade i interpretacje. Badanie ogólne moczu: krew> ślad Osad moczu: Nabłonki płaskie>liczne Leukocyty> 10-20 Erytrocyty świeże>0-1 Erytr

Nawracający zum:-(

ketonowe-15 (córka cały czas gorączkowała), ertytrocyty-10 (wpw:świeże 0-2), bakterie:liczne. Na drugi dzień znów oddałam mocz do badania: przejrzystość: lekko mętny, leukocyty-25(wpw10-20), azotyny:dodatni, nabłonki płaskie pojedyńcze, baktrie liczne. Oba posiewy wykazały e.coli 10*6, jednak lekarka

Re: Prosze poradzcie. Nie rozumiem tych wynikow.

w Novomedica - leukocyty 10-20 wpw a Diagnostyka 4-6 wpw. Dodam, zedo Diagnostykimocz dotarl pozniej bo najpierw zawiozlamdo Medicover. Jak to oceniacie???

Re: Igor i Alicja

Po dwóch tygodniach od pobytu w szpitalu znowu złe badania moczu. A miało juz być dobrze Igor był leczony meronemem bardzo silny antybiotyk. Po wynikach ugieły mi sie nogi. Podam wyniki może mi ktoś coś poradzi Ciężar właściwy 1,02 ph 5 białko neg nabłonki płaskie poj śluz poj leukocyty 10-20

wyniki moczu... to znowu ja !

Zrobiłam powtórnie badania moczu jak mi radzono, i mąż dzisiaj poszedł z tymi wynikam do pani doktor, są takie : nabłoni płaskie dosc liczne nabł okragle 0-2 leukocyty 5-10 a ostatnie 2 dni temu były 10-20 bakterie bardzo liczne i najwazniejsze BIAŁKO "

LEUkocyty w moczu

Moja półtoraroczna córeczka odkąd pamiętam ma problemy z ilością leukocytów w moczu.Brała Furagin,miała szczepionkę uodparniającą Urovax,robiliśmy cystografię (wyszło dobrze),a nadal są wysokie wyniki (10-20 a nawet więcej).Nie daję już Furaginu,badania moczu też rzadko robię...Straciłam siły

Re: Leukocyty - poradźcie!

potem milam robione badania i okazlo sie, ze mam bialko w moczu i poziom leukocutow mam zawyzony, czyli od 10-20 w polu widzenia. podczas wizyty u gina, gdy pokazalam mu te wyniki, powiedzialam mu o tym bolu nerki. zrobil mi Usg tej nerki i okazalo sie, ze prawa nerke mam poszerzona, poniewaz mocz mi

Re: pseudomonas tyle napisano jednak proszę o rad

Po wynikach posiewu wyszła u Igora ta bakteria, wiem wiele juz na Forum o tym napisano, jednak może ktoś kto miał z tą bakterią do czynienia podpowie mi co mam robić. Miano bakteri duze 10 do 8 mocz ogólny z dnia w którym odebrałam posiew 20-40 leukocytów , z dwóch poprzednich dnio rano 10-20

Re: Prosze poradzcie. Nie rozumiem tych wynikow.

rozbieznosci wynikow (a byl to ten sam mocz). Moczogolny w > Novomedica - leukocyty 10-20 wpw a Diagnostyka 4-6 wpw. Dodam, zedo > Diagnostykimocz dotarl pozniej bo najpierw zawiozlamdo Medicover. Jak to > oceniacie??? Wbrew pozorom wyniki nie różnią się w bardzo istotny sposób. Wynik z

Re: jak radzic sobie po leczeniu izotopem

chorobie,ale mam podwyzszone Leukocyty;7,2 tys/ul* (norma 3,8-10) Erytrocyty 4,1mln/ul* (3,7-5,1) Hemoglobina 12,4g/dl* (12,0-16,0) Hematokryt 38 %* (37-47) MCV 93 fl* (80-99) MCH 30pg* (27-35) Neutrofile% 67%* (40-70) Limfocyty# 1,9tys/ul (1,4-3,5) a po za tym -leukocyty w moczu 10-20 wpw(norma 0

Re: Mój 3 miesięczny synek odmawia mleka. Pomocy!

, pluła, próbuję dawać jabłuszko - wymiotuje i nie lubi, generalnie malutko je i to tylko tyle ile uda się jej dać przez sen (ok 400 ml na dobę). kiedyś gdy nie spała 7 godzin, to 7 godzin nie jadła, a przy dawaniu butelki płacze... o co może chodzić??? badanie krwi ok, w moczu 10-20 leukocytów (norma

Re: Mocz...POMOCY!!!!

Kiedy odbierasz wyniki moczu, zawsze patrz na poziom leukocytow. Ich podwyzszona ilosc swiadczy zawsze o infekcji. Ale spokojnie nie martw sie, chyba te ilosci sa w porzadku infekcja jest przy 10-20 i powyzej. Nie martw sie rowniez, jezeli na wyniku pisze, ze sa obecne bakterie w moczu, zawsze

Re: Białe krwinki w moczu dziecka

Dzięki kochane Dziś siuśki "poszły" na posiew, jutro badanie kontrolne, bo być może za szybko złapałam ten mocz do pojemniczka. Wstępna diagnoza to infekcja układu moczowego. Tych leukocytów było za dużo, 10-20 w polu widzenia. Teraz muszę zaczeka na wyniki, mam nadzieję, że to jednak

Re: Leukocyty?

bakteriuria ujemna, za to od czwartku wymiotuje raz na dzien, w sobote miala stan podgoraczkowy 37,8 wiec zrobilam kolejny raz badanie moczu i wyszly leukocyty 10-20 w p w. Dodam ze starsza corka ma angine, wydawalo mi sie ze mlodsza mogla sie zarazic. W przychodni lekarz ( niestety nie prowadzacy

Wykryto ślad krwi w moczu.

sytuacji, iż nie mogę zajść w upragnioną ciążę? 3dc: FSH: 3,92 mlU/ml, LH: 2,96 mlU/ml, Estriadol: 32,43 pg/ml, Testosteron: 1,05 ng/ml, PRL: 352,7 ulU/ml 14dc: FT3:6,0 pmol/l, FT4: 13,5 pmol/l, TSH: 0,771 ulU/ml, PRL: 10,20 ng/ml, PRL po 60 minut: 103,60 BIOCHEMIA: Glukoza: 94 mg/dl, ALT: 23 U

Re: ZUM po raz pierwszy

> Wynik nie byl rewelacyjny: leukocyty 10-20 wpw i liczne bakterie. Edi, u chłopców leukocyty do 5. To juz było sporo, a objawy bardzo charakterystyczne. Ja bym też nie czekała. Chwała, ze ktoś cos zauważył tak szybko. > Ile trzeba czekac na poprawe stanu zdrowia po tym Zinnacie? Czy

bolący brzuszek czy stan zapalny?

zaczyna płakać. Daję mu Esputicon i herbatkę koperkową. Robiłam też ogólne badanie moczu i wyszły nieliczne bakterie i leukocyty 10-20 w polu widzenia, erytrocyty 3-5, co wskazywałoby na infekcje dróg moczowych, więc już sama nie wiem co to jest. Mały nigdy nie miał kolki, więc czy to możliwe, żeby

Re: Do Pani dr czy to alergia?

nabłonki wielokątne-pojedyncze w polu widzenia nabłonki okrągłe-liczne w polu widzenia bakterie-dość liczne w polu widzenia leukocyty-10-20 w polu widzenia Badania krwi wyszły w normie. Bardzo prosze o porade, bo córka nie gorączkowała, i nie wiem czy powinnam jej podać leki zapobiegawczo, skoro

infekcje dróg moczowych, diagnoza homeop. -pomocy!

. Ja tak czy inaczej teraz w trakcie kuracji zrobiłam badanie moczu (10-20 wpw). Gorączki córcia nie ma. Co o tym myślicie? Poradźcie. O jego odrzucieniu tej wady dróg moczowych poprzez to urządzenie i jego sposobie leczenia. Nie chce dziecku zaszkodzić a powoli też mnie rodzina wyklnie. Przepraszam

ZUM po raz pierwszy

typu katar/kaszel. Nie poszlam do lekarza, ale bacznie obserwowalam synka. Wczoraj synek wstal ze stanem podgoraczkowym i czesto siusial. No i do lekarza - po skierowanie na badanie moczu. A po poludniu synek mial juz temperature 39,4 st. Wynik nie byl rewelacyjny: leukocyty 10-20 wpw i liczne

Re: Posiew moczu

co do pobierania, najlepiej umyć rivanolem, co do wyniku , jeśli pozostałe skladniki są ok, to nie jest źle, u nas była bakteria proteus 10^2 ale leukocytów miedzy 10-20 a crp miała niskie i lekarz na razie nie włączył antybiotyku ( lekarz urolog ), ale codziennie mam podawać łyżeczkę żuravitu

duże leukocyty w moczu u niemowlaka 7tyg.

Pani Doktor, Proszę o poradę. Moja córka (7 tygodni) od dwoch dni gorączkuje. Lekarz nie zdiagnozował nic konkretnego zalecił badanie ogolne moczu i ewentualnie podanie antybiotyku Amoksiklav 400 (przepisał od razu) jesli poziom leukocytow będzie pow 10-20 wpw. Właśnie odebrałam wyniki i poziom

slad krwi w bad. og. moczu

Czy tak moze byc w 27 tc? Wydaje mi sie,ze reszta jest ok: bakterie liczne,pasma sluzu liczne,leukocyty 10-20 etc. -- http://suwaczki.maluchy.pl/li-38669.png http://www.suwaczki.com/tickers/7u22s65g55hp6s8c.png

Re: Wysoki poziom leukocytów w moczu - co oznacza

Ok, badanie zostało wykonane jeszcze raz, wczorajszy wynik to "tylko" 10-20 leukocytów, miesiąc temu było 40-50, w ciagu miesiąca ich liczba sama się zmniejszyła, wiem, że to nadal powyżej normy. Wizyta u urologa jutro.

Złe wyniki moczu, co mi jest????

Barwa: żółta Odczyn: obojetny Ciezar wlasciwy: 1010 Białko: obecne Cukier: nieobecny Urobilinogen: w normie Nablonki wielokatne nieliczne Leukocyty 10-20 w polu widzenia i w skupiskach Liczna flora bakteryjna. Bardzo liczne moczany bezpostaciowe Martwie sie, wizyta u lekarza dopiero w

Wyniki badania moczu- prośba o interpretacje

,5.......zakres:5.0-8.0 leukocyty,azotany,białko,glukoza,ciała ketonowe,billirubina,erytrocyty-UJEMNY OSAD: nabłonki płaskie- pojedyncze leukocyty: 2-5 wpw erytrocyty świeże: 10-20 wpw erytrocyty wyługowane 0-2 wpw wyniki 5 dni później: barwa:żółty przejrzystość:przejrzysty ph: 7,0....zakres 5,0-6,5 ciężar

Re: Znowu bakterie w moczu

Były leukocyty 10-20, więc nie było bezobjawowo. A czemu robione było badanie? Była jakaś gorączka, ból? Z tym siusiakiem to jakiś obłęd. Urolog powinien przy okazji kolejnej konsultacji powiedzieć, jak pielęgnować. Żeby nie wyszło z tego wtórne zwężenie... Musisz zobaczyć, ile możesz odciągać

Zle wyniki moczu - 5 miesiac

Barwa: żółta Odczyn: obojetny Ciezar wlasciwy: 1010 Białko: obecne Cukier: nieobecny Urobilinogen: w normie Nablonki wielokatne nieliczne Leukocyty 10-20 w polu widzenia i w skupiskach Liczna flora bakteryjna. Bardzo liczne moczany bezpostaciowe Wczoraj wieczorem poza goraczka i bolem plecow

Re: Mocz ogólny, a posiew...POMOCY

A to mnie zmartwilyscie...u nas byl proteus mirabilis 10/5, leukocyty na poziomie 10-20w.p.w. i zadnych objawow, poki nie zrobilam posiewu mala dostawala bactrim, a po posiewie z antybiogramu augmentin przez 10dni, teraz mam zrobic posiew i ogolne i juz sie boje, ze to cholerstwo moze powrocic

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Zdjęcia - 10-20 leukocyty w moczu