Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: podwyższona bilirubina calkowita

I jeżeli raz robiłaś to badanie na bilirubinę,to powtórz je. Czasem wynik jest błędny.

Re: podwyższona bilirubina calkowita

Też mam i żyję :) Stwierdzono zespół gilberta. Nie lekceważ jednak tego i wykonaj wszystkie możliwe badania związane z wątrobą, by ewentualnie wykluczyć coś groźniejszego. -- Forum o Gilbercie ;)

Re: podwyższona bilirubina calkowita

byc moze jestt to zespol gilberta ja od 8 lat mam bilirubine na poziomie od 1,8-2,5 zyje i nic mi nie jest niektorzy tak maja 3maj sie

Re: podwyższona bilirubina calkowita

bilirubine miała, badaną około 5 razy i wszystko znacznie powyżej normy; miałam usg brzucha i wszystko jest OK; a tych enzymów nie miałam robionych; o jakie badanie enzymów poprosić lekarza ? dzięki za pomoc

Re: podwyższona bilirubina calkowita

To jeszce nie jest podwyższony wynik...właściwie poziom bilubiryny jest wyższy u Ciebie, ale są przypadki gdy ludzie mają 13-15 i to już jest groźne, bo jest to po prostu żółtaczka. ątroba źle funkcjonuje i efektem zewnętrznym jest żółty kolor skóry.

podwyższona bilirubina calkowita

norma do 1.0 a ja mam średnio 3.0 - i nic poza tym inne badania w normie - brak wzw B I C (tak wyszło z badań na ten moment) - lekArz mówi że taka moja uroda ale trudno mi w to uwierzyć - wątroba mnie pobolewa i co robić - czy ktoś miał podobnie ? ? proszę o wszelkie sugestie

Re: bilirubina 200- i co dalej?

bilirubina calkowita , jednostka mg/dl. Moim zdaniem bilirubina 200 to jest wskazanie do naswietlania dalszego. Co do morfologii to skutkiem konfliktu jest anemia bo zabijane sa czerwone krwinki.Dziecko od mniej wiecej 2tyg zycia przyjmowalo kwas foliowy, wit B (wit krwiotworcze) oraz mniej wiecej jak

hcv leczenie i wyniki

Witam. Mialam napisany dlugi post ktory mi sie skasowal, wiec po krotce. Tata w lutym zostal zdiahnozowany na hcv we krwi (zero obiawow). W maju biopsja, czerwiec wyniki: A4, F3. Rozpoznanie: powazne, przewlekle zapalenie watroby. Wloknienie - marskosc. Wg lekarza to nie calkowita marskosc tylko

Re: wieczna infekcja :(

No i jestem po wizycie. Poprosilam o skierowanie na bad poziomu wit b12, dodatkowo zrobilam biocenoze pochwy ale lekarz stwierdzil, ze jest ok na oko( fakt faktem objawy zelzaly) dodatkowo zrobilam badania: APTT, bilirubina calkowita, AST, ALT, GGTP- czy ktos mi powie co te badania moga wniesc do

co dalej ?

kilka dni temu podczas normalnych kontrolnych badan ALAT 80 (rok wczesniej 65 ) reszta wyników morfologi OK zlecona dalsze badanie wyniki : Aspat 44 gamma gt 110 bilirubina calkowita 0,24mg/dl wykonano dabanie p/c hcv ....dzis doastalem info telefoniczne ze pozytywne swiat sie wali.......

Prośbą o interpretację wyników

OB; 16 Bilirubina calkowita 0,3 (0,4-1,1) ALAT i ASPAT w normie. MPV 12,2 (7,5-11,5)powyżej P-LCR 42,9 (13-43) ; prawie zawyzone. Antygen HBs, dodatni >1000,0 Dziękuje serdecznie

Re: Co oznacza podwyzszony poziom bilirubiny?

Bilirubina calkowita 1,5 mg/dl przy normie do 1,2. Cholerterol calkowity 139,2 czy normie 150-200

Re: JAKIE badania kontrolne krwi przy tabletkach

ja dostałam od lekarza skierowanie na badanie-cholesterol, HDL,LDL,trójglicerydy,bilirubina calkowita,ALAT,AST,fosfotaza alkaiczna, to wszystko chyba chodzi o watrobe

Bole plecow z lewej strony niekiedy klujacy

-43 czyli podwyzszony bilirubina calkowita 1.40 max 1.3 lekko podwyzszona wtedy mnie dosc bolalo pozniej powtorzylem mocznik z surowicy i jeszcze kreatynina-0.94 0.6 - 1.3 kwas moczowy 4.9 3.5-7.2 mocznik 36 15-45 GFR -AA 106,74 i teraz wszystko w normie i jeszcze z

jak to jest z ta bilirubiną?

Witam, w sierpniu zeszlego roku zaczelam brac tabl anty, w marcu tego roku lekarz poradzil bym zrobila próby watrobowe. no i tak - wszystko w normie, tylko bilirubina calkowita podwyzszona - mialam 20,6, norma do 17,7. pani ginekolog zalecila branie hepatilu przez dwa miesiace i ponowne badania. w

Re: Atak woreczka żółciowego-jak pomóc !

cccykoria napisała: > Leki rozkurczowe jak no-spa i calkowita dieta .Najwlasciwszym > wyjsciem do lekarza i usg ,oznaczenie alatow aspatow > bilirubiny itp Skad wie ze to od woreczka? Cykoria, na litość boską, czy Ty nie możesz dokładnie przeczytać co ludzie piszą

Re: Atak woreczka żółciowego-jak pomóc !

Leki rozkurczowe jak no-spa i calkowita dieta .Najwlasciwszym wyjsciem do lekarza i usg ,oznaczenie alatow aspatow bilirubiny itp Skad wie ze to od woreczka? Znajomy w USA juz nie zyje ,przez oszczednosc kasy nie zglosil sie do szpitala - zawal serca lat 45

Re: Chory owczarek

Wynik badania wygląda tak: ASPAT 48,00 ALAT 23,90 GGTP 8,10 FOSFATAZA ALKALICZNA 188,40 BILIRUBINA CALKOWITA 0,270 BIAŁKO CAŁKOWITE 4,79 ALBUMINY 1,89 AFA-AMYLAZA W SUROWICY 486,10 LIPAZA 5,70 STWIERDZENIE: zespół złego trawienia i wchłąniania ( rozszerzenie naczyn jelitowych i utrata

cholestaza i cukrzyca

witam, dziekuje za odpowiedz dokladne wyniki to ASPAT 183 - norma do 31 ALAT 381 - norma do 41 Bilirubina calkowita 1.21 - norma do 1 Kwasy zolciowe 7 - norma do 10 Powiedziano mi w szpitalu, ze to cholestaza, i od 31 tc mam sie zglaszac raz w tygodniu na kgt. dzis odebralam wyniki morfologii

do pana dr

moj syn ma wrodzona wade serca(VSD6,7mm) i maloplytkowosc.ostatnio na badaniach AST133 ALAT114 GGT27 bilirubina calkowita0,40.syn wazy 9kg ma 8,5m-ca je chetnie nie wymiotuje.w usg j.brzusznej wyszlo powiekszenie watraby ok2,5cm.czy to moze byc uszkodzenie watroby? prosze o rade.czekamy na

Re: 6tyg. zoltaczka a karmienie

sparawdza bilirubine calkowita i bezposrednia i nigdy nikt mi nie mowil zebym karmila modyfikowanym, no chyba ze pielegniarki w szpitalu, a tylko zeby karmic czesto bo bilirubina sie wtedy wyplukuje. Na pewno zoltaczka dluzej "schodzi" jak dzieko jest karmione piersia ale to tylko taka

Podwyzszona bilirubina. Zle samopoczucie.

Witam. Od jakiegos czasu mam podwyzszona bilirubine w krwi i moczu. Z badania moczu: Bilirubina SMALL, z krwi: Bilirubina calkowita: 1,02mg% a bezposrednia 0,52mg%. Nie wiem czy to jest wymagajacy jakiegos leczenia czy jest jeszcze dopuszczalny. Bylem nawizycie u lekarza i nie przejal sie tym za

Re: Kilka pytań, zanim się zdecyduję

zaklada, ze najczesciej reagujemy nietolerancja na produkty pszenne (generalnie mb proponuje rezygnacje z wszelkich zboz poza zytem, chyba, ze istnieje takze alergia na zyto, wtedy calkowita rezygnacje ze zboz) oraz na produkty pochodzenia krowiego. Dlatego tych produktow nie ma w 1 i 2 fazie diety

sterylizacja

Moja sunia jutro bedzie miała sterylizaję jest to bokserka zrobilam jej badania krwi jej wyniki to glukoza 81,8 mg/dl kreatynina 0,8 mg/dl bilirubina calkowita 0,2 mg/dl i przy tym wyniku jest strzalka w dol ALT 38 u/l AST 29 u/l fotosynteza alkaliczna 50 u/l Jezeli ktos potrafi zinterpretowac te

Re: Proszę o pomoc w interpretacji wyników AST i

trinity, oznacza to prawdopodobnie lekkie "przemeczenie" watroby. Dla pelnego obrazu co sie dzieje z watroba trzeba zrobic komplet badan, najczulszym pierwszym miernikiem dzialania watroby nie jest alat, aspat tylko ggtp. watroba badania : GGTP Alat AspAT bilirubina calkowita

prosze o pomoc,bilirubina ... i inne wyniki.

trochę powiekszona 142 mm i jest trochę stłuszczona :-( Robiłam rózne badania krwi i tak morfologie mam idealną,mocz idealny,ob 10 albumina 4,5 alat 16 aspat 9 trojglicerydy 93 amylaza w krwi 41 lipaza w krwi 26 amylaza w moczu 107 fosfataza alkaiczna 71 bilirubina calkowita 2 bilirubina bezposrednia

Re: Normy prób wątrobowych aspat i alat?

Ja mam alat na poziomie 24 ale zato bilirubina calkowita 1,7 a na wyniku pisalo mi norma do 1.2 max i aby tylko to nieuszkodzenie miąszu , z objawów mam czeste gazy .

bilirubina, AsapAT, Leukocyty - zle wyniki pomocy

Zrobilam mojemu 4tygodniowemu synkowi morfologie i wyniki wyszly zle :-( Leukocyty - 15,001 tys/ul; AspAT -79 U/l; Bilirubina calkowita -149,6 umol/l Do tego nie moge sie w tym polapac szukalam na forum ale wszystkie wyniki bilirubiny o ktorych piszecie sa przynajmniej o jedno 0 mniejsze. Czy

Wątroba - wyniki badań !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wiec ok i bilirubina calkowita 1.7 norma 1.2, cukier tez ok. Po okolo miesiącu czasu postanowilam zrobic wicej badan na watrobei oto one: bilirubina calkowita 1.5 norma do 1.2 bilirubina bezposrednia 0.59 norma do 0.30 cholesterol ( slyszalam ze niski jej poziom oznacza choroby watrby) 180 norma do

Wątroba - zespół Gilberta ????????????????????????

wiec ok i bilirubina calkowita 1.7 norma 1.2, cukier tez ok. Po okolo miesiącu czasu postanowilam zrobic wicej badan na watrobei oto one: bilirubina calkowita 1.5 norma do 1.2 bilirubina bezposrednia 0.59 norma do 0.30 cholesterol ( slyszalam ze niski jej poziom oznacza choroby watrby) 180 norma do

Re: Wątroba i nerki podczas leczenia

Sprawdzanie watroby na rozne sposoby regularne badania enzymow trawiennych ( trzustkowe, watrobowe plus bilirubina calkowita i wolna ,etc) kontrolne usg watroby, woreczka zolciowego + trzustka, sledziona badanie na ew. nosicielstwo wirusa zapalenia watroby C i B badanie w kierunku wirusa

Re: czy wysoka bilirubina moze wpłynac na ciążę?

a mi w kolejnych badaniach wyszlo to samo...ASPAT, ALAT w porzadku, Gamma GT w porzadku, a bilirubina znow podwyzszona..calkowita mam 1.68, w tym bezposrednia 0.31 , posrednia 1.37 ... No, ale gin stwierdzil, ze wg niego to zespol Gilberta, ale zebym jeszcze poszla do hepatologa albo

Re: rozmaz krwi - prosze zinterpretujcie

hej, dzieki za pomoc! z przewodem pokarmowym jest dramat - bol po prawej stronie brzucha i plecow, wzdecia po wszystkim co zjem. zbadalam enzymy watrobowe, bilirubine, glukoze, zelazo.. aspat 26 (norma 1-31) alat 25 (1-34) GGTP 17 (1-38) fosfataza alkaliczna 63 (30-120) bilirubina calkowita 0

Wysoki poziom bilirubiny bezpośredniej

jest moim mlekiem z butli-zjada ok 100 ml co 3 godziny, jest pogodny nie jest apatyczny...Kupy normalnie żółte, mocz bezbarwny-ilość zmoczonych pieluch standartowa... w 1 dobie przy badaniach mial dużo lepszą morfologię-wyglada mi to na spory rozpad hemolotyczne, bilirubiną calkowita się nie

Re: podwyzszone aso i bilirubina

. do lekarza rodzinnego i z nim porozmawiam, tylko nie wiem za bardzo jak, zeby nie bylo ze przeciwstawiam sie zaleceniom innego lekarza. A poza tym nie wiem jakie badania mam jeszcze wykonac, zeby postawic jasna diagnoze. A co do bilirubiny to calkowita.

Wysoka bilirubina u 5 tyg dziecka

hemolotyczne, bilirubiną calkowita się nie przejmuję ale przestraszyłam się, że wyglada to na cholestazę...ze względu na frakcje... Moje pytanie-co jeszcze warto wykonać z badań? Czy diagnostykę w kierunku TORCH? Ja przez całą ciążę miałam toxo ujemne w obydwu mianach, więc czy jest sens robić małemu

Proby watrobowe - ???!

Bilirubina calkowita 1,29 mg% (przy normie do 1,0) SI 22,1 milimoli (mikormoli?)/l (przy normie do 17) ALAT 57,7 U/l (przy normie do 46 U/l) Chcialbym sie dowiedziec ile mi brakuje do zoltaczki, czy tez niewydolnosci watroby!!! Jakie mam tu jeszcze rezerwy? (Dla wyjasnienia: alkoholu praktycznie

Bilirubina w ciąży

7-32) GOT/AST 16 U/l (norma 5-35) GPT/ALT 13 U/l (norma 5-35) no i ta: Bilirubina calkowita 1,73 md/dl (0,2 - 1,10) czyli ponad normę. Czy może ktoś wie o co chodzi jak tylko Bilirubina jest wysoko przekroczona. pozdrawiam Julia

wyniki badania enzymów wątrobowych - pomóżcie

Dziewczyny, pomózcie mi zinterpretowac wyniki... ide dopiero do lekarza 4 stycznia... miałam bole watroby przed świetami i dlatego jestem niespokojna. bilirubina calkowita 0,38 mg/dl AspAt 31 IU/l AlAt 33 IU/l według rozpiski na badaniu tylko AspAt jest podwyższony, ale wyczytałam, że dla

Re: jeszcze o bilirubinie

"conjugated" jest wydzielana z zolcia co tez powoduje to zoltaczke i jezeli nie mierzysz frakcji bilirubiny to bilirbina calkowita bedzie tez podwyszona. Tu jezeli problem jest dlugotrwaly (wiele miesiecy) moze dojsc do uszkodzenia watroby. Niezaleznie od bilirubiny estrogeny moga

proby watrobowe-prosba o interpretacje

Moj 3miesieczny synek mial silna zoltaczke po urodzeniu (bilirubina calkowita w 4 dobie 20mg/dl), ma takze alergie na bialko mleka krowiego i bialko jajka (mial biegunke z pasemkami krwi - bylismy na leczeniu w szpitalu). Bilirubina spadla do 1mg dopiero kiedy skonczyl 1,5 miesiaca i zostal

Re: ALAT 71U/l

Zrobiłem sobie badania na wątrobe profilaktycznie bo mam czeste gazy i wyszlo mi alat 24 wiec super ale bilirubinba calkowita 1.7 a na wyniku pisala norma do 1.2 max , boje sie ze mam juz watrobe w nienajlepszym stanie, ale alat tez odpowiada za funkcjonalnosc watroby podwyzszony jego stan to np

bilirubina GGTP, GPT

Ostatnie badanie wykazało :bilirubina calkowita 33 (norma do 17) GPT 56 (norma do 40) GGTP 49 (norma do 50). Wyniki wykonywane wczesniej (sukcesywnie) wskazywały na lekko podwyzszony poziom bilirubiny :ok. 20. Inne wskazniki były lekko powyzej normy. Wczesniej lekarz to lekcewazyl , teraz dal

zły wynik z krwi

anizocytozy erytrocytow 14,8 11,5-14,5 biochemia bilirubina calkowita 0,6 0,2-11 alat 11 9-32 aspat 13 10-31 kreatynina 0,72 0,5-1,1 żelazo 76ug/dl min 37 max 145 wit b12 156 pg/ml min 160 max 800 retikulocyty 15 prom min5 max 15 ferrytyna 7,02 ng/ml min 6 max 159 W moczu wyszło mi 75 leukocytów w osadzie

proszę o interpretację tego wyniku

,9 ciezar hemogl w krwince 33,0 stopien anizocytozy erytr 14,8 plytki krwi 280 sr obj plytki9,5 biochemia bilirubina calkowita 0,6 alat 11 aspat13 kreatynina 0,72 Dodam do tego ze robilam tez badanie moczu i w moczu mam 75 leukocytów to chyba jakaś infekcja, czy to może mieć związek z wynikami krwi? Z

HCV czy CMV ?

informacje o cytomegaloblastycznej zoltaczce. Czy moge sie mylic? co to jest, , jesli jest ? Wyniki badan na dzien dzisiejszy: Bilirubina calkowita 30,7 umol|l norma do 17,1 bilirubina bezposrednia 7,03 umol|l norma do 4,3 ALAT 26 U|l AspaT 22 U|l GGTP

Re: Nowe wyniki z dnia 31.10.2005

-440) UIBC 31.10.2005 185 (155-300) % wysycenia transferyny 31.10.2005 32,2 (min. od 35) OB 3 (max 15) A-amylaza 40 (0-90) gamma GT 63 (max <38) bilirubina calkowita 0,98 (0,2-1,3) AIAT 22 (do 31) AspAT 35 (do 31,0) fosfataza alkaliczna 71 (45-132) DHEA-SO4 215,0 (35

Re: karmienie a żółtaczka

znalezniono zadnych roznic miedzy tymi grupami, liczba dzieci ktore wymagaly fototerapii byla taka sama, podobnie poziom bilirubiny we krwi. Kuhr i Paneth (1982) zarejestrowali calkowita ilosc wody z glukoza podany przez okres 72 godzin 77 zdrowym, karmionym piersia noworodkom, zwazono je 4tego dnia, i

Re: Vilcacora

30kDa, antzgen p30, specyficznosc-specyficzny, wynik-slabododatni. 22,09,06, PANEL Proby watrobowe Bialko calkowite wynik 9,3 przy normie max 8,2 Bilirubina calkowita wynik 2,57 przy normie max 1,3 (dwa razy powtorzono badania) Gastrologa zastanowil niski cholesterol wynik 132 przy normie min 140 i

Re: Dieta watrobowa / cholestaza - pomocy!

ale jest sporo podwyzszone. Bilirubina calkowita 0,44 (0,22 - 1,00) wiec w normie. Pewnie wszystko zalezy czy wskazniki beda bardzo rosly czy tez nie. Musze badac i obserwowac. Najbardziej boje sie pobytu w szpitalu i rozlaki z 3 letnia coreczka. Tydzien to luzik ale miesiac poza domem to horror.

Pani Doktor, prosze o interpretacje wynikow

,2-1,3. Fe: 31 ug/dl Glukoza: 75-91 mg/dl, AST: 519-183 U/L, ALT:35-439-283 U/L,ALP:175 U/L, GGTP 35U/L Bilirubina calkowita: 0,32 mg/dl, Bil-D 0,08 mg/dl, Bil-P 0,24 mg/dl Lipaza: 21 U/L, Amylaza: 26 U/L Mocznik(BUN): 6,6 mg/dl; kreatynina: 0,22 mg/dl Na: 134,2 mmol/l; K: 4,5 mmol/l TP: 7,1-6,9 g/dl, alb: 4

Re: pies i wyniki badan

) Bialko calkowite - 66,0 (55 - 70) Bilirubina calkowita - 0,9 (0,3 - 0,9) To wszystkie wyniki jakie mamy. Dostawal leki na odrobaczenie, bo bylo podejrzenie robakow ale wszystko ok, robali brak i jakis antybiotyk na uspokojenie zoladka i biegunki. Mam tylko nadzieje, ze zaden

Ratunku - co mam o tym myslec? Bilirubina

= 2, tylko zaniepokoilam sie watroba. GOT=31 U/l przy normie lab 5-35, GPT =35 przy normie lab 5-35, Bilirubina bezpośr.0,1 mg/dl przy normie lab 0,1-0,4, a Bilirubina calkowita= 2,0 mg/dl przy normie lab. 0,2-1,1. Pani Doktor co to znaczy? Moj ginekolog jest do konca wrzesnia na urlopie

od kor_nelii

, - czas krwawienia, - bilirubina calkowita, - transamizyny ALAT i ASPAT, - stopien czystosci pochwy, - posiew z pochwy, - posiew z kanalu szyjki macicy, - chlamydia z kanalu szyjki macicy, - USG piersi, - badanie ogolne moczu b) w 21 dc - prolaktyna, - prolaktyna po MCP, - FSH, - testosteron, - TSH

nowotwór jelit czy coś innego?

na fiv i bialaczke, byla odrobaczona, odpchlona i po krotkiej izolacji dolaczyla na miesiac do moich 3 kotow. zaraz potem wszystkie 3 zarazily sie zapaleniem krtani (calkowita utrata glosu). szybko pomogl ronaxan, ale zaraz wszystkim wrocilo od nowa i tym razem pomogla 3-dawkowa szczepionka

Re: nowotwor jelit

maluniej tymczaski - miala ona test ujemny na fiv i bialaczke, byla odrobaczona, odpchlona i po krotkiej izolacji dolaczyla na miesiac do moich 3 kotow. zaraz potem wszystkie 3 zarazily sie zapaleniem krtani (calkowita utrata glosu). szybko pomogl ronaxan, ale zaraz wszystkim wrocilo od nowa i tym

Re: zoltaczka a karmienie piersia

wode z glukoza a druga tylko mleko z piersi. Nie znalezniono zadnych roznic miedzy tymi grupami, liczba dzieci ktore wymagaly fototerapii byla taka sama, podobnie poziom bilirubiny we krwi. Kuhr i Paneth (1982) zarejestrowali calkowita ilosc wody z glukoza podany przez okres 72 godzin 77 zdrowym

Re: wyniki badań

(TSH) - 0.3-3.0 mU/l Insulina - 15-180 pmol/l (2-25 mU/l) Kalcytonina - <50 ng/l Trojjodotyronina (T3) calkowita - 1.2-3.1 nmol/l (78-202 ng/dl) Tyreoglobulina - <79 pmol/l (< 52 ng/ml) Tyroksyna calkowita (T4) - 58-154 nmol/l (4.5-12 ug/dl) Tyroksyna wolna (wT4) - 9-24 pmol/l (0.7-1.9 ng

od kornelii -jeszcze raz, pelna informacja

dc - Estradiol, - FSH, - LH, - prolaktyna, - czas krwawienia, - bilirubina calkowita, - transamizyny ALAT i ASPAT, - stopien czystosci pochwy, - posiew z pochwy, - posiew z kanalu szyjki macicy, - chlamydia z kanalu szyjki macicy, - USG piersi, - badanie ogolne moczu b) w 21 dc - prolaktyna

Re: NORMY BADAŃ KRWI I MOCZU

ng/l Trojjodotyronina (T3) calkowita - 1.2-3.1 nmol/l (78-202 ng/dl) Tyreoglobulina - ? pmol/l (< 52 ng/ml) Tyroksyna calkowita (T4) - 58-154 nmol/l (4.5-12 ug/dl) Tyroksyna wolna (wT4) - 9-24 pmol/l (0.7-1.9 ng/ml) 6. Enzymy Aminotransferaza alaninowa (ALT, AlAT, GPT) - 5-40 U/l Aminotransferaza

Re: bilirubina w 11 tygodniu życia

Czym to grozi, na razie nie wiadomo, ale trzeba szukac. Bilirubine dzieli sie na calkowita, posrednia i bezposrednia. Jaki jest podzial? Jakie transaminazy, fosfataza alkaliczna, LDH, haptoglobina, retikulocyty? Co widac w usg?

Re: bilirubina

mam 23 lata,nigdy nie bralam tabletek antykoncepcyjnych,a bilirubine mam podwyzszona 2-krotnie,internista i gastrolog bardzo sie tym zaniepokoili,teraz czekam na wyniki powtornych badan na bilirubine calkowita i bezposrednia, musze tez zrobic usg watroby,boje sie o moja watrobe. skad biora sie

Zdjęcia - bilirubina calkowita