Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: farsz do pierogów

Farsz do pierogów można robić na wszystkie sposoby. Możesz tam wrzucić co Ci się podoba. Ciekawym pomysłem są np. PIEROGI Z PIECZARKAMI. Przepis na nie możesz znaleźć na stronie smakicamilli.blogspot.com

Re: Pierogi z miesem - jak przygotowac farsz?

i tak wlasnie robi sie pyszny farsz na pierogi, masz i rosół i pierogi. Mieso najlepiej mieszane,woł, wieprz, kurczak, wyjmujemy z rosołu, studzimy, mielimy, dodajemy (wystudzone)marchew, kawałeczek pietruszki ,kawałek selera, też mielimy, zesmarzamy 2 cebulki pokrojone w kosteczkę, na dobrze

Pierogi z owocami-jakie farsze?

Powiem wprost: prowadze od miesięca z przyjaciólką pierogarnię . Próbujemy sie utrzymac i rozkręcic, rozszerzając powolutku asortyment pierogów. I o ile w wytrawnych farszach jestem bardzo dobra, o tyle w słodkich nie, bo po prostu nie robiłam nigdy z owocami ( nie lubię tego typu jedzenia w

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

. Kroję jabłka dość drobno dodaję soku z cytryny, cukru i odrobinę cynamonu, mieszam i takim farszem nadziewam ciasto pierogowe, zwykłe, pierogi te też gotuję w lekko posolonej wodzie, wszak sól podkreśla słodycz.

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

wydaje mi się (osobiście), ze pieróg, dla zapracowanych, zabieganych ludzisk jest miłym, łaskoczącym podniebienie wspomnieniem dzieciństwa, a więc prostota, prostota, prostota...wszelkie wymyślne farsze można dostać na przyjęciach, restauracjach, bankietach itp..ale zwykły swojski pieróg, własnie

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

wspomniał - pierogi ze słodkim farszem muszą być gotowane w osolonej wodzie, bo inaczej są mdłe. I wcale ta woda nie ma być lekko osolona, tylko normalnie, jak na niesłodkie pierogi lub makaron. Co do owoców, to w zimie można wykorzystać suszone morele, nieco namoczone. Są bardzo aromatyczne. A tak w

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

kiedys w glebokim PRL uwielbialam pierogi Jacusie-farsz to byly truskawki z twarogiem-zmiksowane chyba -to byl produkt mrozony,czyli robione maszynowo-domowe tez sa ok-robilam :) inne np - ze sliwkami suszonymi - z twarogiem,wanilia i rodzynkami -z wisniami i ciastkami amarettini -z twarogiem i

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

lubią, co wynika z moich obserwacji... mało które dziecko lubi samo kwaśne :-) A tak, jak nawet "złapie" pieroga w locie, to ma słodko - a przynajmniej słodkawo :-) -- Nigdy...!

farsz mięsny na pierogi

Mam wołowinę z rosołu, chciałabym zrobić farsz na pierogi. Ale nigdy nie robiłam, więc nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. Mięso zmielić, to wiem. Ale jakie dodatki? Przyprawy itd., to według gustu, ale jakieś jajko, bułka, coś jak na mielone?

Re: farsz mięsny na pierogi

floress napisała: > Mam wołowinę z rosołu, chciałabym zrobić farsz na pierogi. Ale nigdy nie robiła > m, więc nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. Twoja wersja Google nie zawiera przepisów? ;-) Zajrzyj choćby tutaj - przepisy-aleksandry.blogspot.com/2013/02/pierogi

farsz do pierogów

w przepisach jest 1-2 cebule ja daje więcej tak 4-5 dużych na kg kapusty wtedy ma ona taki fajny smak, a może przesadzam z ilością, ale skoro mi smakuje

Re: farsz do pierogów

> No właśnie, skoro Tobie smakuje, to rób jak dotąd. W końcu co jest ważniejsze - > przepis czy to co lubisz? I tu się z tobą zgodzę. Mi się niedobrze robi na samą myśl o dodaniu jajka na twardo do farszu, w ogóle nie lubię jajek na twardo, bo mi cuchną. A tobie smakuje i tak trzymać!

Re: farsz do pierogów

No właśnie, skoro Tobie smakuje, to rób jak dotąd. W końcu co jest ważniejsze - przepis czy to co lubisz? Ja na 1 kg kapusty (włoskiej) dodaję tylko 1 cebulę, a do tego jeszcze 70 dag pieczarek (smażę je właśnie z tą cebulą), 3 jajka na twardo oraz 1 surowe. Właśnie taki farsz lubię

Bubel w Tesco. "Felerne pierogi z dziwnym farsz...

To pewnie były "pierogi ruskie" - choć pewnie z prawdziwymi pierogami nie miały nic wspólnego, a nawet koło nich nie leżały. Pewnie gdyby Pan Marek trafił na swoje upragnione pierogi z mięsem, to nadal wcale nie miałby pewności że farsz ten jest faktycznie z mięsa - raczej to tzw. MOM

Farsz, farsza w pierogi!...

Polska nie jest najważniejsza jako wódz nasz rzecze to ojczyzna najśmieszniejsza na calutkim świecie Farsz, farsz w pierogi kiedy leją to w nogi tam nas odnajdziecie będziem w Internecie Patrz Kościuszko na nas z nieba okiem swem łaskawem nieźle zaliczona gleba u nas dobrym prawem Farsz, farsz w

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

Gość portalu: alexa napisał(a): > Jakie słodkie pierogi lubicie? tylko jagodowe uwielbiam:) -- "leben und leben lassen"

Re: farsz do pierogów z kapustą i grzybami - prze

Wigilijne pierogi w moim domu to farsz z kiszonej kapusty. Żadnych grzybów, te pływaja w barszczu, są w uszkach, gołabkach ale nie w pierogach.

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

Jestem dzieckiem! W tych pierogach chodzi o to, zeby byly kontrasty, dla mnie. Ale wiedzialam, ze jestem inna ;) -- Blog o fotografii, życiu w Szwajcarii i podróżach: www.kasianarozdrozach.com

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

Widzę propozycję z bananami i ricottą. Nie znoszę pierogów na slodko, bananów jeszcze bardziej, ale to nadzienie do mnie mówi! Dzięki, Squirk;)

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

Winna! ;) Ja o takich cudach to chyba nawet nie slyszalam :) -- Blog o fotografii, życiu w Szwajcarii i podróżach: www.kasianarozdrozach.com

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

Cala przyjemnosc po mojej stronie :) -- Blog o fotografii, życiu w Szwajcarii i podróżach: www.kasianarozdrozach.com

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

>Wydaje mi sie, ze te najprostsze mialyby najwieksze wziecie, Biorę to pod uwagę, dziekuje bardzo za Twój głos.

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

Aaaa i jeszcze ze sliwkami! I oczywiscie na cieplo -- Blog o fotografii, życiu w Szwajcarii i podróżach: www.kasianarozdrozach.com

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

Gość portalu: alexa napisał(a): > Powiem wprost: prowadze od miesięca z przyjaciólką pierogarnię . Po inspiracje, ogólnie, zerknij tu: foodgawker.com/?s=dumplings www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/pierogi/przepisy.html Konkretniej nie podpowiem bo dla mnie pierogi na słodko są niejadalne

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

jeszcze jedno-piszesz wyzej,ze te pierogi tez na wynos-ale np moim skromnym zdaniem odgrzewane pierogi na slodko sa niejadalne :( albo natychmiast na swiezo albo wcale wiem,ze to pierogarnia,ale moze zamiast pierogow na slodko wprowadzic np knedle ze sliwkami czy morelami albo pierogi leniwe? jesli

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

Jak dla mojej rodziny to przeważnie pierogi na słodko - z serem, jabłkami, wiśniami, czereśniami, jagodami, malinami nawet próbowałam z bananami i tez były pyszne. Nie na słodko to tylko z mięsem i kapusta i grzybami. Pierogów ruskich nie robię bo moja rodzina ich nie lubi. Wszystkie te wymyślne z

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=&author=8robi&title=&forum= Zawodowy "zadowolony klient". -- Chaotyczna neutralna.

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

Nabyłam kilogram truskaw mrozonych w dyskoncie obok. Wygladały bardzo zachecajaco. Do środka kazdego pieroga poszła jedna zamrozona z odrobina cukru pudru. Zjadłam jednego, owoc pozostał jedrny, jeszcze nawet lekko zmrozony w samym srodku, bo za wczesnie wyjełam. I powiem wam, że ciul z tym

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

Te dwa pierwsze wzieliby, z niesmałością, ostatni rodzaj- w zyciu. Myslę,że bananowe czy jabłkowe będa dla nich megawyzwaniem. Kiedy wprowadzilysmy pierogi z kaszą, ziemniakami i boczkiem, niektórzy wzbraniali się przed nimi stwierdzając, że takich wymyslnych i ekstrawaganckich to oni nie

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

Pierogi na słodko to smak mojego dzieciństwa. Najpopularniejsze, tanie i smaczne były te z serem, z dodatkiem utartego żółtka z cukrem. Inne słodkie wersje to pierogi z owocami sezonowymi, a więc w lecie truskawki, maliny, porzeczki, wiśnie, na jesień jagody, śliwki i jabłka, zaś zimą pierogi z

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

A to akurat-z moich obserwacji- nie bedzie przeszkadzac klientom. Żadna pierogarnia w moim mieście nie daje gotowych, swieżo wyjetych z "pierwszej" wody do spożycia na ciepło. Pierogi są blanszowane i schładzane od razu. Nawet te osoby, które biorą na wynos cieple, w styropianowych

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

Dostałam kiedyś mnóstwo czereśni i aby je zutylizować, zrobiłam także pierogi - wyszły pyszne, corocznie powtarzam. I dla mnie - w wersji owocowej - jak wspomniał któryś z poprzedników, im mniej składników, tym lepiej. Dotyczy to pierogów gotowanych, w pieczonych można poszaleć (tu dodatek np

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

kasianarozdrozach napisał(a): > Cala przyjemnosc po mojej stronie :) Egoistka. Chytrus. ;-)) Koleżanka podpowiada że jej babcia robiła pierogi ze śliwkami ale zamiast pestki wkładała całego migdała oprószonego cynamonem. Jadła też małe pierożki z czekoladą podane z masłem i posypane

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

Moje dziecinstwo to pierogi z truskawkami, jagodami, wisniami, wlasnie z cukrem i smietanka - pycha. Na pewno zamowilabym takie, a nie wymyslne z kokosem czy czekolada. Wydaje mi sie, ze te najprostsze mialyby najwieksze wziecie, ale tak naprawde musicie po prostu sprobowac i zobaczyc, co sie

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

Ja zasadniczo jestem zdania, ze pierogi powinny być proste :) Ale jeśli chcesz wprowadzać nowości, to oswój je nazwami - jeśli klienci konserwatywni to kupią zamiast sernikowych 'serowe pierogi babci Jadzi' plus uwaga, ze to wersja deluxe ;), a zamiast kaszowych - 'kaszubskie' czy coś w tym stylu

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

Pierogi "deserowe"? Na zimno? Ble. Nie kupiłabym. Pierogi muszą być na ciepło. A więc z wiśniami, z czereśniami, z serem, ze śliwkami (węgierka na pół, do środka odrobina cukru, podawane z posłodzoną śmietaną z odrobiną cynamonu), z borówkami amerykańskimi. Z truskawkami nie jadłam, dla

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

I zdecydowanie osłodzić nie > co farsz - każdy owocowy. Takie dosładzanie po wierzchu, to nie to samo, a kwaś > ny środek jednak zbyt "odbija" smakowo według mnie Tez tak uważam.

Farsz na pierogi ruskie

Witam:) Jakie dajecie proporcje na farsz: ziemniaków w stosunku do sera. Ja daję 1 kg sera na 1,5 kg ziemniaków. Niektórzy dają 1:1, a niektórzy 2:1. Jak wy robicie? Pozdrawiam

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

często jak zostaje mi ciasto , to robię pierogi z jabłkami i cukrem, są bardzo dobre na ciepło jak i na zimno. Jabłko zetrzeć na grubych oczkach tarki, dodać troszkę cukru i jest :) -- http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8iikuts8g13v.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8u699sm8ru9e.png

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

jesli to do mnie, to te z wisniami (ale z cukrem i maslem) i te z twarozkiem i truskawkami polane maslem. Gość portalu: alexa0000 napisał(a): > > Gdyby juz musiała zjesc pieróg ze slodkim nadzieniem - jaki ewentualnie > bys zjadła? -- Du bist mein Fleisch, mein Blut, du bist ein

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

No własnie to dosładzanie i smietanowanie na talerzu mnie męczy. Według moich standardów,zeby pieróg z owocem był zjadliwy, musiałby być takowy na zimno, bez niczego. Jesli w takiej postaci jest smaczny, deserowy, mogłabym go zaakceptowac. Muszę jednak oczywiscie liczyc sie z tym, że ja to ja

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

'szarlotkowe': z musem jabłkowym, kardamonem i cynamonem 'sernikowe' - z serem z rodzynkami, kandyzowaną skórką, cukrem waniliowym i startą skórką cytrynową i udało mi sie odnaleźć w 'ulubionych' przepis, który kiedyś zapamiętałam, ale nie wiem, czy dla twoich klientów to nie będzie zbyt egzotyczne

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

klasyczne to z wisniami, raczej mocno kwasnie. przynajmniej takie robilo sie u mnie w domu. dosladzalo sie je na talerzu indywidualnie cukrem i slodka smietanka (albo maslem zamiast smietanki) moze po prostu z jagodami i z twarozkiem i z truskawkami z twarozkiem? zawsze to troche taniej, bo twarog b

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

krótki czas gotowania czekolada nie zawsze do końca się roztapiała więc jeśli ktoś zdecyduje się na czekoladę to lepiej dawać kostki w kawałkach. Jej podpowiedź - przygotować dla dzieci, jeśli podajecie pierogi w jakimś lokalu, różne posypki, jak sobie dzieć sam może danie kororkami posypać to chętniej

Re: Pierogi z owocami-jakie farsze?

Ja nawet myslalam o tym, żeby z nutellą, bo sama może i bym skusila na to połączenie ( czekolada plus orzechy, mniam, chciaz wiem, ze nutella to ponoc oszukane złoooo;), ale nie sadzilam, ze inni to lubią. Biorę powaznie pod uwagę. Co do posypek. To jest punkt, w którym kupuja tylko na wynos, w wo

Re: farsz do pierogów z kapustą i grzybami - prze

A ja często robię pierogi z kapustą i pieczarkami. Ugotowaną kiszoną kapustę siekam drobno nożem, dodaję podsmażoną cebulkę i podsmażone wcześniej utarte na tarce o grubych oczkach pieczarki . Przyprawiam farsz pieprzem, solą i przyprawą Magi /troszkę/. Wszystkim smakują.

farsz do pierogów z kapustą i grzybami - przepis

poproszę o sprawdzony i oczywiście the best of the best przepis na farsz do pierogów z kapustą i grzybami, takich prawdziwie wigilijnych! -- http://www.suwaczek.pl/cache/afddf48d4b.png

Re: farsze do pierogów?

Dzisiaj - ruskie, farsz robiłam ręcznie. Polane skwarkami z cebulką. A do robienia pierogów rozmaitych polecam świetną książkę - "Pogaduchy przy misce pierogów" - Zuzanny Śliwy, można się i uśmiać i sporo nauczyć.

Re: farsz do pierogów z kapustą i grzybami - prze

prawie bez wody. Na patelni, koniecznie na maśle, zeszklisz cebulkę ( pilnować ,żeby się nie przyrumieniła ) i do niej dodasz tę kapustę i grzybki. Wszystko razem trochę podsmażysz cały czas mieszając i już :) Jak wystygnie nakładasz farsz do pierogów.

Re: farsz do pierogów

Ale jak porównasz, skoro sama zrobisz farsz? Oczywiście, ciasto jest ważne ale to chyba przede wszystkim farsz tworzy pierogi? Przynajmniej w dużej części.

Re: farsz do pierogów

moja babcia urodzona w Łucku często do pierogów z mięsem dodawała płucka. Do zwykłego farszy na pierogi dodawała mniej więcej 1/4 ugotowanych i zmielonych płucek. Płucka trzeba było porządnie odgotować. Pierogi były bardziej soczyste. -- tonę w oparach absurdu Moja Asia

Re: farsze do pierogów?

świezych grzybów a z suszonych to nie wiem czy "pójdzie" do risotta łazanek czy buritos tak jak do farszu do pierogów kapusty czy do zup;

Re: farsz mięsny na pierogi

Dzięki za odpowiedzi, wykorzystam chyba następnym razem, bo mięso wygotowałam totalnie, a na pozostałym rosole zrobiłam pomidorową. Jeszcze pytanie, czy da się takie mięso zmielić w blenderze? W tej misce z nożami.

Re: farsz mięsny na pierogi

jhbsk napisała: > Zemleć mięso, można dodać warzywa z rosołu. A przyprawy to już wg uznania. No i przesmażyć to wszystko z drobno posiekaną cebulą :-) A jak farsz za suchy, to trochę rosołu dolać, ale delikatnie - żeby ciapy nie zrobić. ps I żadnego jajka!

Re: farsz mięsny na pierogi

Ja do masy mięsnej nie dodaje warzyw tylko sól, pieprz, zezłoconą na smalcu drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty czosnek. Jeśli mięso jest za suche, to dolewam po zmieleniu chochelkę rosołu. Nic więcej nie trzeba.

Re: farsz do pierogów

dorota.alex napisała: > Porownam wzorek na "falbance" :-) Hmm... Można i tak. :) Ale chyba bym taką znajomość pełniej wykorzystała; żeby mi zrobiła wszystkie rodzaje pierogów jakie jada się u niej w domu. Od cista, przez farsz, do ugotowania. ;)

Re: farsz mięsny na pierogi

g ciemnego mięsa kurczaka, można też dać cielęcinę) 2 cebule pokrojone w drobną kostkę 30 g masła sól, pieprz duża szczypta gałki muszkatołowej 1/2 szklanki wywaru z mięsa Najpierw przygotuj farsz (najlepiej poprzedniego dnia, będzie mniej roboty następnego). Mięso przepuść przez maszynkę. Cebule

Re: Pierogi z płuckami - przepis na farsz :)

ilością ziemniaków w farszu oraz pierogi z borówkami (czarne jagody) i śmietaną w lecie. Poza tym robię pierogi z wiśniami, serem białym na słodko, normalne mięsne, wołowe, i z gotowanych kurzych żołądków, z kapustą i mięsem, kapustą i grzybami. Jadłam też pyszne, delikatne pierogi z rybą.

Re: farsz do pierogów

nikt nie robi jakiegoś oryginalnego farszu? tylko ruskie i mięcho. Mam ochotę nakręci pierogów , ale nie takich tradycyjnych.

Re: farsz do pierogów

Skoro temat farszu pierogowego został podjęty... Mnie się marzą pierogi mojej Babci z płuckami (z dudami)... Niestety, Babcia zabrała tajemnicę do grobu... nie zdążyłam spytać. Na pewno płuca wieprzowe i cebula tam była. Może ktoś zna przepis? -- Insanity is doing the same thing in the same way

farsz do pierogów

W piątek ma przyjść do mnie Pani Ukrainka lepić pierogi. I mam jej przygotować farsz. Na pewno mięsny, na pewno "do ruskich". I jakie jeszcze? Z kapustą kiszoną dobrze znoszą mrożenie? Może coś np. z kaszą gryczaną? Z jakimiś dostępnymi teraz owocami? Nic mi nie przychodzi do głowy...

Re: farsz do pierogów

Chciałam zaproponować takie ze szpinakiem, ale widzę, że już się pojawiły. Koniecznie z czosnkiem i dużą ilością żółtego sera. Teraz to nawet można by zrobić pierogi z dynią. Za farsz mógłby posłużyć miąższ upieczonej w piekarniku dyni, nawet taki niezmiksowany, tylko trzeba by go było dobrze

Pierogi z farszem mięsnym

Ale te pierogi to poprostu badziewie, proszę nie dać się nabrać aby robiąc ciasto dodać dwa jajka. To twarde ciasto po ugotowaniu jak podeszwa. Wystarczy dodać mleko- to własnie zawarta w mleku kazeina bedzie wystarczającym czynnikiem klejącym i na tą ilość mąki proszę dodać 50gram oleju. Bedzie

Re: Pierogi z miesem - jak przygotowac farsz?

ja do farszu dodaję kilka łyżek rosołu i trochę masła - taki farsz nigdy nie jest suchy mój farsz: ninawkuchni.blogspot.com/2010/02/pierogi-z-miesem.html P.S. Wiem, że wątek i pytanie stare, ale może moja odpowiedź się przyda. Sposób z rosołem/wywarem podała mi moja mama, a wcześniej babcia

Mrożenie farszu do pierogów ruskich

Czy ktoś kiedyś mroził farsz do pierogów ruskich? Wiem, że ogólnie ziemniaków się nie mrozi, ale słyszałam, że niektórzy mrożą.

farsz do pierogów

Witam! Zostało mi trochę farszu do pierogów (ziemniaki i kapusta) i chciałabym go wykorzystać do innego dania, niestety mam niesprawny piekarnik dlatego odpadają zapiekanki czy tarty. Czy mógłby mnie ktoś zainspirować i podać propozycję na jakieś danie?? Dzięki ;)

Jaki farsz do pieroga drozdzowego?

Mam w planach pierog drozdzowy na kefirze znaleziony na cincin. Samo ciasto drozdzowe i robienie z niego pierogow bedzie wyzwaniem :) a tu jeszcze pozostaje problem wkladu. Mam przepis na farsz z kapusty, ale mam w zalozeniu dac te pierogi innostrancom, wiec chcialabym ewentualnie nie robic

Bubel w Tesco. "Felerne pierogi z dziwnym farsz...

o paragon tylko wymieniają towar za towar, gdy klient przyjdzie z reklamacją. O tego pierwszego producenta niezdrowych pierogów nie martwcie się, on dostał tylko "bana" na zbyt u tego odbiorcy na jakiś czas, bo przecież wszyscy tak robią. Po prostu w następnym okresie ten producent jest

Re: farsz do pierogów

Zaciekawiło mnie jak to jest naprawdę z pierogami, miele sie ten farsz, czy nie miele? Okazuje się, że jednak sie miele. pl.wikipedia.org/wiki/Pierogi Poza tym z ciekawości zajrzałam wyrywkowo do kilkunastu przepisow na pierogi (mięsne, kapuściane, grzybowe), na różnych stronach netu i farsz

Re: farsz do pierogów

Mnie też taki mielony farsz kojarzy się z pierogami w barze, w którym farsz to przegląd tygodnia ;) Kapustę oczywiście kroję dość drobno. -- Uwielbiam dzieci. Zwłaszcza płci męskiej, między 18 a 40 rokiem życia. Forum Avon

Re: farsz do pierogów

matylda1001 napisała: > Zaciekawiło mnie jak to jest naprawdę z pierogami, miele sie ten > farsz, czy nie miele? Okazuje się, że jednak sie miele. > > pl.wikipedia.org/wiki/Pierogi Wikipedii wierzysz? :P a u mnie w domu mięso do farszu się miele, kapustę z grzybami sieka

Re: Pierogi z miesem - jak przygotowac farsz?

tez bede robic pierogi z ciasta wg przepisu Fetti z farszem pieczarkowo -kapuscianym . Mam nadzieje ze mi wyjda dobre bo przyjezdza rodzina!

Re: farsz do pierogów

>Mnie też taki mielony farsz kojarzy się z pierogami w barze, w którym farsz to przegląd tygodnia < Nie może mi się kojarzyć, bo sama najlepiej wiem, co tam wsadziłam. Z tymi pierogami to być może znowu jakas sprawa regionalna, bo w życiu nie jadłam pierogów z farszem, który nie byłby

Re: farsz do pierogów

Oj, prawdziwe-nieprawdziwe. To jak dyskusja o wyzszosci Swiat Bozego Narodzenia nad Wielkanoca. I nie chodzi mi o to, ze nie wiem co jest w farszu - jesli wiem co ja zmielilam, albo ufam osobie, ktora pierogi przygotowywala. Specjalnie napisalam "niewiadomoco" w ten wlasnie sposob

Re: Mrożenie farszu do pierogów ruskich

thegimel napisała: > Czy ktoś kiedyś mroził farsz do pierogów ruskich? Wiem, że ogólnie ziemniaków > się nie mrozi, ale słyszałam, że niektórzy mrożą. czy nie lepiej zrobic swiezy?

Re: Jaki farsz do pieroga drozdzowego?

Nie wiem czy już nie zrobiłaś tych pierogów, ale z tego co masz, można zrobić fantastyczny farsz, nie dodawałabym twarogu, ale co kto lubi. Mogę Ci podać przepis na farsz z soczewicy. Ja robię z czerwonej bo jak jest dobra to zmienia kolor, co ułatwia gotowanie:)Więc gotuję soczewice później

Re:Z części farsz do pierogów.

Zetrzeć na grubych oczkach tarki, dodać sok z cytryny i cukier, poczekać na puszczenie soku. Sok zlać (nada się na przykład do aromatyzowania herbaty) dodać cukier, cynamon i chili. Bułkę tartą aby zagęścić. A dalej to już wiadomo. Farsz nadaje się do zamrażania tylko trzeba pamiętać aby po

Re: Jaki farsz do pieroga drozdzowego?

Nie, to taki pierog zdecydowanie bardziej puchaty, stad moj strach ze nadzienie zbyt wilgotne zmieni go w zakalec. Twarogu i kaszy gryczanej niestety niet w moim kraju, ide zobaczyc czy sa sery wedzone :) Jesli ktos ma jakis pomysl, na przyklad na farsz warzywny czy soczewicowy, to prosze o jeszcze :)

Re: farsz do pierogów

Jadlam pierogi w roznych miejscach i nigdzie kapusta nie byla zmielona. Tak wiec uwazalabym z ta wiekszoscia. W domu rodzinnym i teraz u mnie tez absolutnie zadne mielone. Kapusta drobno posiekana, grzyby pokrojone tak, aby mozna bylo je wyczuc pod zebami. Nie lubie farszu, w ktorym "

Re: farsz do pierogów z kapustą i grzybami - prze

Ja gotuję kapustę, odsączam, mielę, dodaję smażoną na maśle cebulę, pieprz, sól i wsio. Grzybów do pierogów nie dodaję, grzyby idą do uszek i do sosu.

Czerwona soczewica, niecodzienny farsz do pierogów [Taniec z garami]

Czerwona soczewica, niecodzienny farsz do pierogów [Taniec z garami]

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Zdjęcia - farsz do pierogów