Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

nowa wersja icd 9

Pobierz nowa wersja icd 9 pliki.pw/p/nowa_wersja_icd_9.zip

najnowsza wersja icd 9

Pobierz najnowsza wersja icd 9 pliki.pw/p/najnowsza_wersja_icd_9.zip

Kody ICD9 i ICD10

Jest dostępna na telefony z Androidem nowa darmowa aplikacja umożliwiająca przeglądanie, wyszukiwanie kodów ICD oraz tworzenie list "ulubionych" kodów. Wszystkich zainteresowanych zapraszam do Android Market market.android.com/details?id=net.ipix.disposix.icd Najważniejsze: aplikacja dział

Re: Problem z dopasowaniem dawki w niedoczynności

Wiec to jedyny wynik którego mam niedobór Witamina D3 metabolit 25 (OH) (ICD-9:091) Niedobór< 10 Poziom niewystarczający 10-30 Toksyczność >100 Reszta jak potas, wapń, magnez, b12, ferrytyna, żelazo w środkowym przedziale skali.

Re: Rozmowa w Konsulacie.. Do Moderatora FORUM

Na podstawie ICD-9 moge stwierdzic, ze Twoje symptomy pasuja do wielu chorob.

Re: Proszę o pomoc w interpretacji.

kwaśny ciężar 1,027 białko ujemne cukier też bakterie dość liczne śluz obfity leukocyty 0-1-2 erytrocyty wyług.0-1 nabłonki płaskie poj. Kreatynina 0.67 mg/dl (0.60-1.10) eGFR (ICD-9:M37) >90 ML/MIN/1,73m2 Glukoza (ICD-9:L43) 89,00 mg/dl (70,00-99,00) tsh (ICD-9:L69) 2,2052 uIU/ml 0

Interpretacja wyników

Proszę o pomoc przy interpretacji wyników:) TSH(ICD-9: L69) 2,53 uIU/ml (norma 0,27-4,20) FT3(ICD-9: O55) 4,54 uIU/ml (norma 2,00-4,40) FT4(ICD-9: O69) 1,06 uIU/ml (norma 0,93-1,70) Od lipca zeszłego roku jestem po długim leczeniu doksycykliną (400mg dziennie przez 40 dni), amoksycylina (2

wyniki-proszę o pomoc

Witajcie, jestem tu nowa. wczoraj zrobiłam sobie profilaktyczne badania. popatrzcie proszę na wyniki TPO jest wysoko poza normą. Przeglądałam wątki, jest tutaj dużo ludzi z wiedzą Badanie Wynik Jedn. min max norma TSH 3-cia gen. (ICD-9;L69) 0,5684 u

Re: zaopatrzyli? czy może opatrzyli?

błąd, w dodatku, nieistniejący. www.icd9.pl/dzial16/rozdzial93/podrozdzial93.5/kategoria93.59/ -- she wears an egyptian ring that sparkles before she speaks

P. Doktor Proszę o interpretację wyników mojej 4mi

,27 tys/ul Mono-1,00 tys/ul Neutrofile-1,80 tys/ul EO-0,39 tys/ul Baso-0,02 tys/ul Korekta mikroskopowa rozmazu krwi Segmentowe-20% Kwasochłonne-4% Limfocyty-66% Monocyty-3% Opis cech.monocytoidalnych. erytr:anizocytoza,anizochromia.-wynik-7-kom.niezrózn. Żelazo-9,4 umol/l TSH (ICD-9: 069

Re: Złe wyniki badań 2-latka - gdzie się udać?

Poprawka, w ICD-9 to jest Faucial diphtheria - co to może być?? I co to oznacza??

Re: wynik 17- hydroksyprogesteron

wynik 17- hydroksyprogesteron (ICD-9:L79) 5,81 Badania zlecił lekarz Endokrynolog, powód: nieregularne cykle miesiączkowe, łojotok, trądzik, nadmierne owłosienie tzn szybki odrost włosów. Androstendion (ICD-9:I31) za wysoki 4,64 Również za wysoka jest Prolaktyna (ICD-9:N59) WYNIK 26,6, po

Re: Żelazo i samopoczucie??

Zbadałam TSH ( ICD_9, L69) mam 2,180 norma 0,270-4,200 Kleszcza również miałam- właśnie ok 1,5 roku temu, z rumieniem- przez 3 tygodnie bralam antybiotyk, potem po paru miesiącach sprawdziłam tylko czy nie ma stanu zapalnego (nie było)

Re: wyniki

Ferrytyna dokładnie tak jest na wyniku Ferrytyna (ICD-9:L05) wynik jedn. min max Flaga 266,4 ng/ml 13,00 150,00 H Niestety D3 zapomniałam :-(. -- Jeśli potrafisz iść przez życie bez zaznawania bólu, to

Re: Rozmowa w Konsulacie.. Do Moderatora FORUM

....choroba dosc popularna , poprostu nie znosze prostakow, kretaczy, analfabetow a do tego zadziornych i zarozumialych bucow ktorzy nie potrafia sklecic poprawnie jednego zdania w jezyku polskim czyli tzw. buraczanych idiotow "made in poland".....polecam ICD-9 code.... .....czy ty

Wyniki badań mojego taty.

(ICD-9: L69) wynik 2,02 ( norma 0,27- 4,20) FT3 (ICD-9: O55) wynik 3,04 (norma 2,00- 4,40) FT4 (ICD-9: O69) wynik 1,23 (norma 0,93-1,70) anty-TPO (ICD-9: O09) wynik 11 (norma 34) Prosiłabym o zinterpretowanie wyników, zwłaszcza ostatniego gdyż nie mamy pojęcia co oznacza taki wynik :( Z góry

Re: prośba o interpretację morfologii

Rozmaz krwi (ICD-9: C32) gran. segmentowane 22% min:17 max:60 gran. kwasochłonne 1% min:1 max:5 limfocyty 64% min:20 max:70 limfocyty atypowe 1% monocyty 12% min:1 max:11 flaga: High Żelazo (ICD-9: 095) 117,0 ug/dl min:33,0 max:193,0 Bilirubina całkowita (ICD-9: l89) 11,48 mg/dl max:1,20 flaga

Zapalenie płuc

wiedziała, że muszę udać się do lekarza niezwłocznie. Poniżej podaję tylko przekroczenia/niedobór lub takie wyniki, których dopuszczalny przedział nie został podany w zestawieniu. Pozostałe wyniki mieszczą się w normie, bez żadnych przekroczeń. Badanie ogólne moczu (ICD-9:A01): - Przejrzystość: mętny

różyczka - prośba o pomoc w interpretacji wyniku

Proszę o pomoc w interpretacji wyników badania Wirus różyczki (Rubella virus) (ICD-9: V21) Przeciwciała w kl. IgG 9,00 wynik ujemny: 0,0-4,9 wynik wątpliwy: 5,0-9,9 wynik dodatni: >=10,0 Czy w takim przypadku istnieje możliwość zarażenia się różyczką? Byłam szczepiona w 95 r. Nie wiem przez

Diagnoza

. Byłam u mojego lekarza rodzinnego i dostałam skierowanie na badania. Z wynikami pojadę dopiero w przyszłym tyg. ale bardzo bym chciała wiedzieć mniej więcej co to wszystko znaczy. Bardzo proszę o pomoc. Wynik Jedn. Max ASO(ICD-9:U75

Wyniki badań

0,639 FT4 0,942 Data: 4.06.2013 TSH3gen 4,210 FT4 0,828 FT3 2,52 anty-TIPO (ICD-9: O09) 7,82 IU/ml 34,00 antyG-T (ICD-9: O18) 10,00 IU/ml 115,00 Biopsja tarczycy nie była wykonywana.

Re: Złe wyniki badań 2-latka - gdzie się udać?

Ale wirusówka przy OB=5? Bo to wszystko mi nie pasuje. Na dodatek nad wynikiem jest napisane: Rozmaz Schillinga - klasyfikacja ICD-9: C32. Poszukałam, co to jest to C32 w klasyfikacji ICD i znalazłam, że "Malignant neoplasm of larynx"... Nic mi się nie zgadza!

Bardzo niski poziom żelaza u 2,5 latki

żelaza musiał być od dłuższego czasu. Morfologia krwi obwodowej z rozmazem (ICD9:C55) Leukocyty (ICD9:C30) 11,7 x10^3/μL 6,0 — 17,5 Erytrocyty (ICD9:C02) ? 3,7 x10^6/μL 3,80 — 5,40 Hemoglobina (ICD9:C19) 10,2 g/dL 9,0 — 14,8 Hematokryt % 30,6 % 28,0 — 44,0 MCV 82,7 f

Cytomegalowirus ???

Witam serdecznie, drogie Panie, jestem przerażona :( odebrałam wyniki i: cytomegalowirus CMV ICD 9 F19 IgG wynik 63,7 gdzie wynik dodatni powyżej 15 zaś cytomegalowirus CMV ICD 9 F19 IgM wynik 0,080 gdzie wynik ujemny < 0,85 zatem ma dodatni IgG i ujemny IgH Co to oznacza? wizyta u gin

Re: Insulinooporność

za tydzień, a chciałabym wiedzieć czy mam się czym martwić? wiec; krzywa cukrowa ( 3 pkt, 75g) na czczo - 81 mg/dl obciążenie glukozą (75g) po 1 h 114 mg/ dl po 2 h 91 mg /dl Insulina ( ICD-9:L 97) - na czczo - 6,8 ulU/ ml po 1 h 54,6 ulU/ ml po 2 h 31,8 ulU/ ml

Re: nowe wyniki

; nie wiem co jest istotne a co mniej...): > > anty-TPO (ICD-9: O09) - wynik 0,13 IU/ml, max 5,61, flaga N > anty-TG (ICD-9:O18) - wynik < 1 IU/ml, max 4,11 > jak dobrze czytam to nie masz p/ciał. Ale to jakieś takie dziwne; może ja się nie znam. > mam udac sie do specjalisty czy

nowe wyniki

tycie a teraz sama juz nie wiem... przeliczylam tez na procenty te wczesniejsze hormony wg kalkulatora: fT3 - 37, 22% fT4 - 28,57% ale niewiele mi to mowi, tak jak te przeciwciala (przepisuje jak na wyniku, bo nie wiem co jest istotne a co mniej...): anty-TPO (ICD-9: O09) - wynik 0,13 IU/ml, max 5

UPDATE

CHYBA TERAZ MOJE WYNIKI WYGLĄDAJĄ LEPIEJ. Proszę Was o Wasze zdanie na temat moich najnowszych wyników. Po raz pierwszy mam poziom Ft3 i Ft4 mniej więcej na tym samym poziomie, za to THS trochę przerażające. Spójrzcie proszę sami: FT3 figuruje obok napis, którego nie rozumiem (ICD-9:055) tutaj

prośba o interpretację morfologii

Pani Doktor, będę bardzo wdzięczna za interpretację wyników mojego 22-dniowego synka - niepokoi mnie zawirowanie w obszarze monocyty - rdw-cv - mch - hemoglobina, wszystkie te parametry są powyżej laboratoryjnej normy. Morfologia krwi (ICD-9; C55) Leukocyty 8,6 tys/ul min:5,0 max:20,0 Erytrocyty

interpretacja wyników morfologii u 4-latki pomocy

% 12 15 pdw 13 fl 9 17 mpv 10,80 fl 9,00 13,00 rozmaz krwi met.Schilinga icd-9 c32 gran pałeczkowate 2

Ogromna prosba o interpretacje wynikow

BADANIA Z 18 DC (2-3 dni po owulacji) DHEAS - so4 Wynik: 321 ug/dl; Norma: wiek 25-34 (ja mam 28 lat) 98,8 - 340 Estradiol. Wynik: 82 pg/ml; Norma: F.pecherzykowa 12,5 - 166; F. owulacyjna 85,8 - 498; F. lutealna 43,8 - 211; Ciaza I trymestr 215 - 4300; Testosteron( ICD -9: O4l) Wynik: 48.03 ng

Proszę o interpretację wyniku, bardzo pilne

,4 MCV 88,0 MCH 28,6 MCHC 32,6 Płytki krwi 220 Limfocyty % 46 Limfocyty # 2,4 Neutrofile % 50 Neutrofile # 2,70 Inne % 4 Inne # 0,2 RDW-CV 14,3 PDW 15,0 MPV 8,4 Rozmaz krwi ( met. Schilinga- ICD- 9: C32) Gran. segmentowane 41 Gran. Kwasochłonne 5 Limfocyty 43 LIMFOCYTY ATYPOWE 4 ( co to jest

wyniki Ige-interpretacja

Pisałam w innym wątku o upiornym, uporczywym katarze. Z kału wyszły jaja glisty, a to wyniki Ige. Na wynik kału na lamblie czekamy. F2 - mleko krowie (ICD-9: L91) wynik < 0,10 stężenie (kU/I) klasa <35 0 0,35 - 0,69 1 0

e cola u noworodka POMOCY!!!!

;urodzil sie mial 4,600 i 63cm> bo wazyl 5,400 a 69cm ale byl nie cale 30min po jedzeniu i kupki nie robil. Kazala mu pobrac krew na badania i mocz. Wiec ze byla polozna od razu pobrala nam krew i wyniki wyszly ze Plytki krwi (ICD9:C66) podwyzdzone bo 436 x 10^3uL norma 130-400; NEU%(ICD9:C32) obnizone bo

Re: międzynarodową klasyfikację procedur medyczny

klasyfikacja procedur medycznych ICD-9: stary1.portalmed.pl/finn2/klasyfikacje/index.stm?klas=icd9

Re: Prokuratura i ABW prowadzą śledztwo w łódzkim

systemu, żeby było mało co jakiś czas zmienia się forma rozliczeń,wchodzą nowe procedury ICD-9/kody procedur wykonywanych przy przyjęciu pacjenta/ inne wypadają lub wchodzą w tak zwaną grupę rozliczeniową.Dla nie będących ze Służbą Zdrowia związanych to czarna magia.Ja nie rozliczyłam za styczeń żadnego

Re: Tu sam doświadczyłem

możliwość wykonania dwóch procedur w tym samym czasie zablokował jakiś geniusz z NFZ? I specjalnie dla niego trzeba do ICD-9 dopisać dodatkowe, bo bez tego nie zapłacą? -- Bo choć nas męczyli i w dupę bili, wzorem nam Dobraczynski, nie zaś Pitigrilli

Re: Bardzo proszę o radę

od razu zaczęłam zażywać. Czułam się po nim początkowo fantastycznie. Poniżej wyniki (wykonane w połowie maja): TSH (ICD-9: L69); 2,120 IU/ml (MIN 0,270, MAX 4,2) Anty-TPO (ICD-9:O09); 5,37 Iu/ml (MAX 34,00) Anty-TG (ICD-9: O18); 10 IU/ml (MAX 115,00) Lekarz wykluczył w ten sposób Hashimoto jako

Re: DEPRESJA a CHOROBA PSYCHICZNA

zawsze byly zaliczane i sa nadal zaliczane ( ICD-9 , ICD-10). Pozdrawiam dradam1

Re: uciążliwa gorączka przy ząbkowaniu???

No i są wyniki,mocz zupelmnie w normie, ale ta morfologia mnie nie pokoi, czy może to normalne wyniki przy gorączce? Jeszcze jakiś rozmaz robiłam ale te wyniki będą wieczorem. Morfologia (5DIF) (ICD-9:C 55) Leukocyty 4,87 tys/μl 4,50 — 17,50 Erytrocyty ¯ 4,03 mln/μl 4

To co przepisał ten lekarz to normalne procedury

medyczne według międzynarodowej klasyfikacji icd-9. Sprawdzie sami na : stary1.portalmed.pl/finn2/klasyfikacje/index.stm?klas=icd9 panom polecam procedury o kodach 99.93 , 99.94 , 99.95 i 99.96 ;-) -- Pesymista widzi ciemny tunel, Optymista światełko w tunelu, Realista światła pociągu

Re: prezes się ośmiesza, prezes NIL

Następny, któremu się zdaje, że wie o czym pisze. "Odpowiedni program" dla lekarzy musi mieć wbudowany dostęp do aktualnej bazy danych: 1. Leków refundowanych 2. Leków nierefundowanych 3. ICD-9 i ICD-10 4. systemu terytorialnego GUS - TERYT. Inaczej nie będzie odpowiedni. I nie jest

Re: zakaz leczenia homoseksualizmu

jutro zakażą leczyć pedofile zoo czy nekrofilie" Nawet jeśli przyjmiemy zgodnie z opublikowaną w 1978 roku przez Światowa Organizacja Zdrowia klasyfikacją ICD-9 (w 1992 ukazał się ICD-10, gdzie już "homoseksualizm" się nie pojawia), że homoseksualizm jest zaburzeniem, to został on

Re: "Homoseksualizm to..." - sąd oddalił pozew wy

oto cytat: "The World Health Organization's ICD-9 (1977) listed homosexuality as a mental illness; it was removed from the ICD-10, endorsed by the Forty-third World Health Assembly on May 17, 1990 " czyli 19 lat temu dokladnie.

Optimed24 - najlepszy program do EDM

kart wizyty do potrzeb lekarza lub poradni, pozwala także na wystawianie i wydruk recept i skierowań. Użytkownik ma dostęp do aktualnych baz ICD-9 i ICD-10 oraz aktualnej bazy leków. Zobacz co sprawia, że system OptiMED24 wyróżnia się na tle konkurencji: * system tworzony jest przy bezpośredniej

Hashimoto czy nowotwór? - brak antyTPO

markery nowotworowe) BADANIE: 19.09.2012 -ALT: 15 U/l (0-55) -Bilirubina całkowita: 0,4 mg/dl (0,3-1,2) -GGTP: 13 U/l (12-64) -PSA całkowity (ICD-9:I61): 0,603 ng/ml (0-4) -AFP (ICD-9:L07): 2,4 ng/ml (1,09-8,04) -CEA (ICD-9:I53): 1,44 ng/ml (0-5,00) -CA 19,9: 10 U/ml (0-37) -LDH: 161 U/l (125-243) Oraz

Seppel - program do obsługi gabinetu lekarskiego

podstawowe funkcje programu Seppel 1.0: - dodawanie/edycja pacjentów - dodawanie/edycja wizyt - przystępna graficzna prezentacja wizyt w formie kalendarza - lista pół miliona leków wraz z ich składem i postacią (za bazą leków Bazyl) - słowniki kodów ICD9, ICD10 - dołączanie plików do pacjenta i/lub wizyty

Prośba o inter.wyni.badań morfologi do P.Doktor

,6 %* 1,0 5,0 bazofile 0,5 % 0,0 2,0 Rozmaz krwi met.Scilinga(ICD-9:C32) Gran.segmentowane 54 %* 25 60 Gran.kwasochłonne 1 %* 1 5 Gran zasadochłonne 1 % 0 1

Re: zakaz leczenia homoseksualizmu

swoją orientację. W 1978 roku Światowa Organizacja Zdrowia opublikowała klasyfikację ICD-9, w której homoseksualizm został umieszczony w V rozdziale (Zaburzenia psychiczne i zaburzenia zachowania). W 1992 roku ukazała się klasyfikacja zaburzeń psychicznych i zaburzeń zachowania ICD-10, w której

Re: rak żołądka

wnosi taki o to wynik gastroskopii: Skop wprowadzono bez trudności. Przełyk i wpust prawidłowe. W żołądku treść wodojasna. Na granicy trzonu i antrum owrzodzenie 2cm. Odźwiernik i dwunastnica prawidłowe. Wrzód żołądka: ICD 10 - k 25,3 ICD 9 - 44,14

Nas ratuje ten oto link.Ale tylko do 15 lipca.

aby znaleźć w nich cokolwiek trzeba całe biurko załozyć papierami i załącznikami. Pomijam błędy merytoryczne i przypadkowy dobór procedur ICD-9. Dopiero ten program pokazuje, że są liczne procedury, od lat stosowane, które urzędnicy NFZ uznali za...nieistotne. Mam nadzieje, że za cyrk pt. "

Pogotowie wymaga ratunku?

okaże się ze około 40-60% wyjazdów nie było wykazywane do NFZ, karty z przewozami oznaczane były literami P, ukrywane też były wszystkie dziwne wyjazdy do niekontraktowanych kodów ICD-9, zdarzają się też zgłoszenia fałszywe i niekompletne, ale to jest kilka procent, a nie 50% jak się czasem

Re: Ostrowieckie przychodnie

.Jan kowalski,PESEL ,adres, wizyta-ból zęba z powodu zapalenia miazgi K04.0(kod ICD-10),nr owego zęba ,zastosowane leczenie(kod ICD-9) -klik....To samo MUSI BYĆ w karcie leczenia z naciskiem na kartę, gdyż to ona jest naszym głównym dokumentem medycznym.Wpisu do kary dokonuje lekarz ,a z karty przepisuje do

Re: Szpital im. Barlickiego z certyfikatem ISO

Jesli sie nie mylę to ISO to także przestrzeganie wszystkich procedur tzn: medycznych wg ICD-9, i ICD-10, biurokratycznych czyli prawidłowego algorytmu obiegu prawidłowo wypełnionych ( przez lekarzy i inny biały personel a także administrację ) prawidłowych dokumentów a z tym NA PEWNO W POLSKICH

Re: WHO

Wybacz, jak chcesz sekretarki to sobie ją zatrudnij. Nie mam w zwyczaju pomagać leniwym studentom. Skoro na forum potrafisz pisać to na tyle powinieneś być zorientowany w poruszaniu się po sieci aby znaleźć potrzebne informacje. Proponuje zacząć od samego ICD-9 (International Classification of

Re: Leczenie stomatologiczne w ciąży - za darmo?

Zdrowotnych ICD-9-CMOdpowiadający opisywanemu w kolumnie 2 świadczeniu 1 2 3 1 Leczenie chorób przyzębia 1.1 Kiretaż otwarty - w obrębie 1/4 uzębienia (nie obejmuje znieczulenia oraz zaopatrzenia rany) 23.1608 1.2 Założenie opatrunku parodontologicznego - każde 3 kolejne przestrzenie międzyzębowe 23.1620 1

Re: Lista absurdów w NFZ

sytuacja z rozliczeń chemioterapii, od razu widać zupełną prowizorkę i brak planu. Procedury ICD9 zostały wybrane na chybił trafił, w dodatku kody są 5 pozycyjne- niektóre z błędami terminologicznymi, co nas zupełnie rozłożyło! Zamieszanie będzie duże, a prawdziwe wady wyjdą dopiero teraz. -- Jezus

Re: Ponad 500 osób bierze udział w krakowskim Mar

TY - TAK. W ICD-10 nie ma homoseksualizmu. Choc byl jeszcze w ICD-9. Sprawdz zanim napiszesz jakas kolejna brednie. -- The babe in his cradle is closing his eyes The blossom embraces the bee. But soon, says a whisper: "Arise, arise, Tomorrow belongs to me"

Re: pytanie do panów(SSRI , seks )

(SSRIs) are widely used as the first-line treatment for depression. Information regarding their side effects is mostly based on controlled clinical trials. METHOD: Patients who received an SSRI for a new or recurrent case of depression (ICD-9 code 296.2 or 311) between December 15, 1999, and May 31

rzeczywistosc serialowa

, zaswiadczenia dla policji, dla pracodawcy, dla ubezpieczenia... formularze kodowania ICD9-CM i DRG... Uzbiera sie tej biurokracji.

!!!!!!!!!!

-wstydliwym i postepowy, nowoczesny obywatel "globalnej wioski" posiadający cnotę bycia ateistą-bojownikiem o dekatolizację. Chorych ludzi o orientacjach homoseksualnych (w międzynarodowej klasyfikacji chorób ICD-9 była to choroba psychiczna) traktuje się jako męczenników narodowych, którym siły zła

Re: zapalenie piersi

.( icd9 86.04), Mama brala leki p-zakrzepowe: Clexane, Augmentin i Ketonal. Za dwa tygodnie mamy sie zglosci po wynik z badania hist.pat. Mam nadzieje, ze ODP. sie odezwie i przetłumaczy. co nie co rozumiem. ale na pewno nie wszytsko. Bardzo proszę o wyjasnienie w wolnym czasie. Bede bardzo wdzieczna

Re: Gdzie ja byłam? - w Szaradach Anagramowych cd

arfwzd8rH2xffA69qj2uxXb7MIMFk5khy35hg7n9+9VySNhlOdz0Ybmt37sTMMNcKex8h7/OonwpOzlluUx3BU7/Wm4B2LdxKFBXAbUc7jp7fU1QTbA4xIcd9I/Sma48J3KRoklzEAx7qentVX3XnGxMZPc8xxmnSorlFjJbXywW8cDRyKqKADp9KLTitvoGZQMDuCKC+z7Z5rj44O1c9u4ORIuM/6P603GSH5JhbcQgfQBPHsd/N0qz+0bTUVNxFg7Z1jFAy21wyq2LYgdym5xtv++1BNK6yyRmC1LL5

A. Jakubik 2

Zdrowia (ICD-10, 1994), osobowość pograniczna stanowi jeden z dwóch typów (obok tzw. typu impulsywnego) osobowości chwiejnej emocjonalnie - kategorii wprowadzonej w miejsce osobowości eksplozywnej, opisywanej poprzednio w DSM-II i ICD-9 - która charakteryzuje się tendencją do działań gwałtownych bez

Re: zapalenie piersi

widzenia zakazenia) sprawdz to koniecznie. > Wykonano zabieg operacyjny dnia 3 wrz. Incisio et drainage abscesssus mammea > dex.( icd9 86.04), > Mama brala leki p-zakrzepowe: Clexane, Augmentin i Ketonal. leki p. zakrzepowe to ketonal i clexane. augmentin - antybiotyk bedacy polaczeniem

Zdjęcia - icd9