Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Nie umiem odczytać wyników badań

Dziś dostałam wyniki badań na przeciwciała. Podane jest tak: Przeciwciała przeciw komórkom okładzinowym zoładka: wynik badania: 1:<10, zakres referencyjny: 1:<10</e/> Przeciwciała przeciw czynnikowi wewnetrznemu Castle'a wynik badania: < 1,0 RE/ml, zakres referencyjny: < 20,0 i

Pomóżcie w odczytaniu wyniku

Witam.Jestem w 12 tyg ciąży,wczoraj odebrałam wyniki na toxoplazmozę,wizytę mam dopiero za 2 tyg,dr na urlopie.Może mi ktoś pomóc w odczytaniu? Toksoplazmoza Igm 3,0 AU/ml Toksoplazmoza IgG 73,4 U/ml Ten drugi chyba mocno podwyższony??Osiwieję chyba zanim nie nie dowiem.Pozdrawiam

Re: Nie umiem odczytać wyników badań

Przeciwciała przeciw czynnikowi wewnetrznemu Castle'a wynik badania: < 1,0 RE/ml, zakres referencyjny: < 20,0 To moim zdaniem oznacza, że Ty masz przeciwciał mniej niż 1.0, natomiast norma jest poniżej 20.0. Ale tego pierwszego wyniku nie potrafię odczytać.

prośba o odczytanie wyniku biopsji:)

otrzymałam wynik biopsji i tyle wiem ze mam włóknienia i stłuszczenie wątroby, pomóżcie mi na jakim etapie jest moja wątroba? miąższ wątroby o architektonice częściowo zatartej przez pasma matrwiczo/łącznotkankowe fragmentujące miąższ i nadające mu ogniskowo pseudoguzkowy wygląd. Proces zapalny w

Jak odczytać wynik tego testu?

Witam. Dubluję swój wątek z innego forum, ponieważ zależy mi na szybkiej odpowiedzi. Od wczoraj żyję w strachu, ponieważ nie wiem, jak mam odczytać wynik testu ciążowego firmy ACON. Może miałyście podobne doświadczenie, dlatego pytam. Otóż wczoraj po południu zrobiłam dwa testy i postępowałam

Jak odczytać wynik tego testu?

Witam Panie. Od wczoraj żyję w strachu, ponieważ nie wiem, jak mam odczytać wynik testu ciążowego firmy ACON. Może miałyście podobne doświadczenie, dlatego pytam. Otóż wczoraj po południu zrobiłam dwa testy i postępowałam zgodnie z instrukcją, w której napisano: "Poczekaj do pojawienia się

Bardzo proszę o odczytanie wyników...Duża prośba

Chłopiec,5lat. RBC 4,21 10^6/uL (PRAWIDŁOWY 4,30-5,50) PLT 419 10^3/uL (PRAWDIŁOWY 135-400) LYMPH% 38,6 % (PRAWIDŁOWY 40-60

Pomóżcie w odczytaniu wyników! Pilne

Odebrałam wyniki cytomegalii i proszę o ich zinterpretowanie. IgM: 0,89 (z tego co się orientuję wskazuje na wynik niejednoznaczny) IgG: 142,9. Nie jestem w ciąży, ale staram się o nią - jak na razie z kiepskim wynikiem. Ponadto jestem przerażona, bowiem przeciwciała anty HCV wyszły mi nisko

Re: prośba o odczytanie wyniku biopsji:)

to na pewno celiakia? a nie choroba autoimmunologiczna? mogą dawać podobny obraz od kiedy dieta i czy skuteczna (objawy ustąpiły)?

Prośba o odczytanie wyniku badania słuchu

Witam, Byłam dzisiaj z córkę na badaniu słuchu. Wklejam skan Jej wyników. Do laryngologa idę dopiero w następnm tygodniu. Jeżeli ktoś się na tym zna, to bardzo proszę o odczytanie mi tego badania, bo mi on kompletnie nic nie mówi. Z góry dziękuję i pozdrawiam, Joanna fotoforum.gazeta.pl/photo/2/zc

Re: prośba o odczytanie wyniku biopsji:)

dzięki za odpowiedź, ale pewnie mam duże włóknienia? i to jest nie wiem czy najgorsze czy lepsze,to że nigdy nie spożywałam alkoholu i nie lubie tłusto jeść, tak mi wirus się panoszy i to w przeciągu trzech lat, bo 2009 r miałam robioną biopsję i było super.

Re: prośba o odczytanie wyniku biopsji:)

tak, jest duże - ale to nie jest kwestia kluczowa ważny jest człowiek holistycznie, to, czy jego organy są wydolne - jaką masz morfologię, transaminazy, GGTP, panel lipidowy? zbadaj też panel autoimmunologiczny p/k wątroby, zrób test na HIV i HBV, wyklucz pasożyty i pogadaj z lekarzem, może jeszcze

Re: Jak odczytać wynik tego testu?

calkiemnowylogin napisała: > Witam Panie. > Od wczoraj żyję w strachu, ponieważ nie wiem, jak mam odczytać wynik testu ciąż > owego firmy ACON. .." hmmm.....czy to jest powód do strachu?? proponuję iść z tym na forum ciąża i poród, tam dziewczyny sa oblatane w interpretacji bladych

Re: prośba o odczytanie wyniku biopsji:)

morfologia u mnie szwankuje, mam tężyczke, ale to chyba jest spowodowane celiakią, którą też mam i jestem na diecie bezglutenowej. Miałam badania na hiv i na hbv itp. bo już od 6 lutego idę na leczenie interferonem i rybawiryną, a lat mam 40 i prawdopodobnie wirusa mam od małego. W 2009 r miałam rob

prosze o odczytanie wyników

Witam od nidawna horuję na hashimoto Badanie zrobione 19.01.2012 TSH 3.56 (0.39-3.55) FT3 1.78 (2.1-3.8) FT4 0.95 (0.82-1.63) prolaktyna 43.6 (4.1-28.9) Po tych wynikach zwiekszono mi dawnke euthyroxu do N75. dzisiaj robiłam badanie i wyszly nastepująco: TSH 1.07 (0.39-3.55) FT3 2.31 (2

Re: Bardzo proszę o odczytanie wyników...Duża pro

Witam, z jakiego powodu były robione badania? jak dla 5-latka rozmaz jest prawidłowy, podobnie wielkość płytek (MPV) i ich liczba. Obniżony poziom żelaza, ale powinno się go interpretować z pełnym wynikiem morfologii i idealnie jakby była oceniona ferrytyna (bierze udział w gospodarce żelazem

Re: Bardzo proszę o odczytanie wyników...Duża pro

Jak najbardziej badania do powtorzenia, w trakcie infekcji jest taka gospodarka żelazem w organizmie, żeby ograniczyć jego dostępność dla patogenów, stąd taki niski poziom. Można powtórzyć za 10-14 dni, nie wcześniej, Pozdrawiam

Re: Bardzo proszę o odczytanie wyników...Duża pro

badania poprosiłam sama,ponieważ dziecko często choruje,ostatnio miał zajad i mało je. nie powiedziałam na wstępie ,że badania poprzedziła duża biegunka 2-dniowa.W poniedziałek,wtorek była biegunka w piatek pobrana krew.może spadek żelaza spowodowany był ostra biegunką??czy to mozliwe?I czy rozsądni

mamy wyniki badań - ktoś odczyta??

Witam jesteśmy po poronieniu po invitro 3 podejścia - myśleliśmy, że już się udało..... i niestety poroniliśmy lekarz zlecił badania mam częściowe wyniki ktoś odczyta? Profil: Subpopulacje limfocytów Wynik j.m. Wartość referencyjna Leukocyty 7

wyniki badań - ktoś to odczyta?

jesteśmy po poronieniu po in-vitro 3 podejścia - myśleliśmy, że już się udało..... i niestety poroniliśmy lekarz zlecił badania mam częściowe wyniki ktoś odczyta? Profil: Subpopulacje limfocytów Wynik j.m. Wartość referencyjna Leukocyty 7.21 G/l 4.30 - 10.00 Liczba limfocytów 2.44 G

Re: prosze o odczytanie wyników

procentowo wychodzi mi tak: FT4 58.02% FT3 12.35& nie mam pojęcia czy to dobrze czy nie? nie znam sie na tym:)

Re: prosze o odczytanie wyników

Dziekuję za odpowiedź:) TSH 1.07 to jeszcze za wysokie?:( myślałam że jest ok... Tylko takie badania robiłam i tak wiecej niz zalecił lekarz. Czy powinnam jeszcze jakieś badania zrobić, jak tak to jakie?

Re: prosze o odczytanie wyników

Zdaniem mojej internistki, a ona jest moim zdaniem lepsza w leczeniu Hashimoto od mojego endo, dobrze jest być blisko dolnej granicy TSH. Wielu lekarzy skutecznie leczących stara się, aby TSH było poniżej 1. Kalkulator do przeliczania wyników na % jest tu: www.chorobytarczycy.eu/kalkulator -- www.inteligentny-projekt.pl/

Re: prosze o odczytanie wyników

Dla ułatwienia porównań przelicz swoje wolne hormony na procenty (kalkulator na górze gł. strony). jak dla mnie, to masz za wysokie tsh, a za niskie Ft4i3. Robiłaś jakieś inne badania?

Jak odczytać wyniki?

Witam :) szukam w sieci i nic znaleźć nie mogę. Czy ktoś mógł by mi pomóc i napisać czy wszystko ok? Moje wyniki to : TSH 2,300 0,270 -4,200 FT4 14,92 12,0 - 22,0 w procentach 29,20 % FT3 4,86 3,13 - 6,76 w procentach 47,66 % Mam 22 lata, w dzieciństwie podczas badania wyszło że mam powiększony

Jak Odczytać wynik ?

pozytywny - druga kreska ciemniejsza. Jak odczytać te wyniki, była OWU czy będzie ???? Co to może oznaczać ?

Re: Nie umiem odczytać wyników badań

W Alabie. A jak zinterpretować wynik przeciwciał p. komórkom okładzinowym? -- www.dzikiedzieci.pl/

Re: Nie umiem odczytać wyników badań

Wynik jest ujemny czyli OK. Gdzie robiłaś to badanie? Podoba mi się, że podają tutaj ilość przeciwciał. Ja niestety robiła tylko takie jest/nie ma. To co zrobiłaś daje lepszy obraz.

Re: Pomóżcie w odczytaniu wyniku

Na wyniku nie ma podanych norm? Powinny być -- http://www.suwaczki.com/tickers/88c53e3kra97fyvi.png

Re: Pomóżcie w odczytaniu wyniku

znalazłam w necie normy dla Twojej jednostki AU/ml Toxoplazma IgM ilościowo Wyniki w surowicy 3,0 AU/ml Interpretacja wyników wynik ujemny - AU/ml 0 6 wynik wątpliwy - AU/ml 6 10 wynik dodatni - AU/ml >10 z tego wynika, ze nie masz obecnie zakażenia:-) ale zawsze lepiej zapytać lekarza -- 11

jak odczytać wynik bthcg?

witam mam do was dziewczyny pytanko właśnie dziś zrobiłam sobie badanie bthcg i jutro idzę je odebrać ale jak odczytać ? i jaki wynik potwierdzi ciąże?

Re: Pomóżcie w odczytaniu wyniku

ja miałam w ciąży taką samą sytuację - czyli przebyte dawno zakażenie. mój lekarz mówił, że to bardzo dobrze, bo znaczy to, że mam odporność i nie zachoruję w ciąży. w praktyce oznaczało to dodatkowo tyle, że np. miałam napady apetytu na tatara i lekarz tego nie zabraniał:)

Re: Pomóżcie w odczytaniu wyniku

IgM to świeże zakażenie a IgG to stare, przebyte. niczym się nie przejmuj, znaczy to tyle, ze kiedyś chorowałaś na te chorobę i masz odpornosć (choć słyszałam że można ją przechodzić więcej niz raz ale nie wiem czy to prawda) w ciąży groźna jest tylko świeża infekcja. życzę powodzenia:-) -- 11.01.1

Re: Pomóżcie w odczytaniu wyniku

spojrzałam na moje wyniki i normy - Igg masz ewidentnie dodatnie co faktycznie świadczy, że na pewno przechodziłaś tokso. Co do Igm - na moich wynikach normy podają że wynik dodatni zaczyna się powyżej 1 (lub powyżej 0,5 - powtarzałam badania w różnych laboratoriach), to by znaczyło że u ciebie Igm

Re: Pomóżcie w odczytaniu wyniku

Ja miałam wynik ujemny IgG i IgM, czyli brak odporności. Ty masz obydwa dodatnie, czyli: IgG (+), IgM (+) – przy obecności objawów należy rozpocząć leczenie. Przy braku objawów należy powtórzyć badanie po trzech tygodniach. Leczenie należy rozpocząć przy wzroście IgG co najmniej o 2

Prośba w odczytaniu wyników

Córka, 1,5 roku miała robione badanie słuchu. Została skierowana na założenie drenu do uszu. Niestety terminy są bardzo odlegle i nie wiemy, czy stwierdzony ubytek rzeczywiście pozwala na rok oczekiwania na zabieg. Proszę o pomoc w interpretacji. Sweep Left: ECV: 0,49 ml MEP: -10 daP SC: 0,33 ml

jak odczytać wynik badania?

Witam! Podejrzana historia - w te wakacje na mazurach dopadło mnie w przeciagu 7 dni 6 kleszczy. Po jednym z nich został "siniak". Teraz (po 6 miesiacach) znowu sie pojawił i znikł po 2 tyg. Własnie zrobiłam badania krwi i...nie mam pojęcia jak je odczytać... Mam nadzieję że możecie mi

Pomóżcie odczytać moje wyniki

Witam, Przed chwilką odebrałam wyniki, wizytę mam 20.09 u gina. Proszę może umiecie je odczytać. Z góry dziękuję za pomoc. Różyczka: IgG 114 chyba dodatni)nie napisali tego w. ujemny <10 w. dodatni >15 IgM ujemny CMV: IgG dodatni 55 w. dodatni >6 IgM ujemny 0,34 w. ujemny <0

Pomóżcie odczytać moje wyniki

Witam, Przed chwilką odebrałam wyniki, wizytę mam 20.09 u gina. Proszę może umiecie je odczytać. Z góry dziękuję za pomoc. Różyczka: IgG 114 w. ujemny <10 (chyba dodatni)nie napisali tego w. dodatni >15 IgM ujemny CMV: IgG dodatni 55 w. dodatni >6

Re: Jak odczytać wynik tego testu?

IMO taki test to nie jest jajko na miękko i dwie minuty po czasie to nic. moim zdaniem ta kreska to zwyczajny wynik- czyli jesteś w ciąży -- html mnie przerósł

Re: Jak odczytać wynik tego testu?

to ciąża ! -- *********************************************** Zastanów się zanim coś powiesz, bądź napiszesz, dla innych może mieć to duże znaczenie... co skutkować może określonymi działaniami.

Wynik biopsji - jak to odczytać?

Hashimoto. Wizyta dopiero 10. lipca, a ja nie umiem odczytać wyniku biopsji. Wy się tu znacie - czy Waszym zdaniem wynik ten wskazuje na Hashimoto? Czy wyklucza tę chorobę? Oto wynik: "W nadesłanych 4 rozmazach stwierdza się komórki limfoidalne, gniazda i grupy tyreocytów, histiocyty, erytrocyty

Re: Jak odczytać wynik tego testu?

Moim zdaniem: wynik jest w przedziale tzw. wątpliwych. Czyli: albo spróbuj z testem innego producenta, albo zrób badania krwi. -- http://img205.imageshack.us/img205/5448/biedronka01ma3.gif gg 925295

Re: H-P-prosze od pomoc w odczytaniu wyniku badan

Może jednak ktoś miał robione to badanie i orientuje się jak odczytać wynik?

Re: Jak odczytać wynik tego testu?

co szybka odpowiedź zmieni w twoim życiu?? -- http://images44.fotosik.pl/266/58ea10722a7ca480m.jpg każdego dnia rośnie ilość ludzi mogących pocałować mnie w to co powyżej.

Odczytanie wyniku USG

Witam, w tyg robiłam badanie usg-jestem najprawdopodobniej w ciąży, ale lekarz powiedział, że na dzień dzisiejszy ciązy nie widzi chociaz wszystko na nia wskazuje. KAzal przyjsc w przyszlym tyg. Ale na kartce z wynikiem napisane jest ze jajowody nie uwidoczniły się. Co to znaczy? Proszę o odpowiedz.

Re: jak odczytać wynik badania?

, czyli że to choroba utrudnia Ci odczytanie wyniku. Jednym z objawów boreliozy są problemy z rozumieniem. -- myslnia.bloog.pl Stow. Chorych Na Boreliozę

Re: Odczytanie wyniku USG

Jedyne uwidocznienie jajowodów kojarzy mi się przy ich udrażnianiu za pomocą wprowadzenia kontrastu. Ale to pewnie nie ma za wiele wspólnego z tym co napisał. Musisz czekać dalej :( -- Każdego dnia rośnie liczba osób, które mogą pocałować mnie w dupę.

Re: Jak odczytać wynik tego testu?

w moim przypadku to właśnie była ciąża, ale niekoniecznie u Ciebie musi być, zrób sobie test z krwi albo powtórz test ciążowy za kilka dni (kup jakiejś innej firmy test strumieniowy-podobno dokłądniejszy niż płytkowy))

proszę o pomoc odczytania wyniku

Witam odebrałam wczoraj wyniki i się nie cierpliwie co w nich wyszło a do lekarza mam iść w czwartek. Jak by ktoś mi pomógł byłabym wdzięczna. Badania różyczka IgG > 500 <10 niereaktywne >10 reaktywne Badania przeciw kardioloipinie IgG 6,10 0-10 wynik ujemny 10-20 wynik słabo dodatni

jak odczytać wynik testu ciążowego??

. pojawiła się najpierw jedna kreseczka, która wskazuję, że ciąży nie ma, lecz za chwilę pojawiła się następna, która by wskazywała, że wynik jest odwrotny, jednak jest ona bardzo, ale to bardzo jasnoróżowa. proszę o pomoc, bo nie wiem czy mam się już zacząć cieszyć, że zostanę mamusią, czy nadal próbować

Re: Jak odczytać płyty CD z wynikiem RTG

Ja odczytałem swoje "foto" Irfan View i nie wiem czy to ważne że miał zainstalowane pluginy.

Prosze o pomoc w odczytaniu wyników badań

Wyniki tak wyglądają: 1) neutrofile- 2,26 norma jest między 2.50 a 7 2) monocyty- 12.5 norma jest od 2 do 10 3) retikulocyty 4.0 norma od 5 do 15 Czy coś mi jest poważnego?

Pomoc w odczytaniu wyników.

Witam. Badania te zrobiłam na czuja, nic nie rozumiem, proszę o pomoc w interpretacji wyników: TSH - 1,97 (w kwietniu było 3,0, we wrześniu 1,79) FT3 3,11 (2-4,4) FT4 1,09 (0,93-1-7 Anty tpo 203,4 (34) Wynik USG: Wymiary płata prawego: 1,9 x1,8x4,6 lewego: 1,9 x 1,4 x 4,1 Tarczyca niepowiększona

Re: Wyniki badań - może ktoś umie odczytać?

Hej, Przede wszystkim KAŻDE laboratorium ma swoje normy, powinnaś mieć je napisane na wyniku. Do nich należy odnieść twoje wyniki. My tutaj możemy podać orientacyjny zakres norm! Jeśli chodzi o progesteron to ważne jest w którym dniu cyklu jesteś. Jeśli chodzi o toxo, CMV i różyczkę IgM świadczą

Re: Wyniki badań - może ktoś umie odczytać?

Rzeczywiście bez podania wyników IGM nie da się zbyt dużo powiedzieć. Progesteron zależy od dnia cyklu, w którym robiłaś badanie. Prolaktyna jest chyba za wysoka, ale na wyniku masz pewnie normy. Jeśli jest powyżej to na twoim miejscu przebadałabym jeszcze tarczycę, ona często powoduje jej problemy

prośba o odczytanie wyników

przyjmuje właśnie taką dawkę to wszyscy się pytali czemu taka mała.Zrobiłam badania i oto wyniki tsh 3,356 norma 0,300-5,000 FT3 2,49 norma 1,45-3,48 FT4 1,O3 norma 0,71-1,85 Moim zdaniem są w granicach normy Lekarz rodzinny to potwierdził a waszym zdaniem muszę iść do endykrynologa ?dziękuję z góry za

Wyniki badań - może ktoś umie odczytać?

Witam, staramy się z mężem o dzidziusia i ostatnio robiłam badania ktore lekarz zalecił. Wizyte mam dopiero za 2 tyg a zzera mnie ciekawość czy wyniki badań są w porządku. Moze potraficie to odczytac? Podaję: Toxoplazmoza IgG - 34,0 IU/ml wirus różyczki IgG - 32,80 IU/ml (test Abbott, metoda

Prośba - odczytanie wyników kału

Witam! W osobnym wątku, pisałam o biegunce u mojego syna po Corpozie. Zrobiłam badanie kału i prosze o pomoc w odczytaniu wyników:) Lamblie ujemny, no to rozmumiem:))) i na tym badaniu kału było CALL NEG CalcOD 0.031 (wart. referenc. <0,055) W badaniu mikroskopowym na strawienie było: Barwa

Re: wyniki odczyta tylko lekarz, głupi pacjencie

Wyniki odczyta lekarz,zgadza sie .Tylko dlaczego akurat ten? skoro pacjentka ma swojego lekarza w innym miejscu.

Re: Proszę o pomoc w odczytaniu wyników. Co mi je

gunia i jak z Twoim zdrowiem ? Mam podobnie jak Ty... więc fajnie byłoby jakbyś odpisała. pozdrawiam.

Odczytanie wyników badań alergologicznych z krwi

Witam! Proszę o pomoc w odczytaniu wyników badań, dostałam z opóźnieniem wypis ze szpitala mojego dziecka i sa podane tu wyniki testów alergologiczych z krwi, poniewaz to małe dziecko 2 latka i 2 miesiące ma. Pokazałam te wyniki dla mojego lekarza rodzinnego ale stwierdziła, że ona sie na

Re: Jak odczytać wyniki?

nie wiem w sumie jakie miały by być objawy? Często jestem pobudzona, nerwowa, mam problemy ze snem, mam skoki gorąca, czasem dziwne uczucie w sercu jak by na chwilę przyśpieszało i reaguje panicznie na podróże pociągiem ale nie wiem czy sa to objawy związane z tarczycą. Jestem raczej osoba nie skarż

Re: Pomoc w odczytaniu wyników.

Jeszcze przeciwciała ANA/ANCA, całą gospodarkę żelazem (Fe, TIBC, ferrytyna), Tsh, ft3 i ft4, anty TPO, TG, reszty nie mogę odczytać.

Re: jak odczytać wynik testu ciążowego??

moja blada kreska właśnie śpi w swoim łóżeczku ;) -- http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvcbxmytdr0jes.png

Re: jak odczytać wynik testu ciążowego??

zrobiłam następny QUICK VUE. już wiem, że w końcu zostanę mamusią. dziękuję bardzo za odpowiedzi i serdecznie pozdrawiam :)

Re: Wyniki- jak odczytać?

to jakś specjalny pojemnik na mocz? -- Natalia 25.02.2008 3820/56 monsters.wp.pl/?ac=vid&vid=200092871

BMI Calculator

BMI Calculator to prosta aplikacja, która oblicza współczynnik BMI na podstawie wzrostu, płci i masy.

BMI Calculator wynik przedstawia na wykresie, z którego można odczytać czy nasza masa jest odpowiednia.

Acala 3GP Movies Free

, mpeg, vob oraz svcd. Użytkownik Acala 3GP Movies Free może zapisać wyniki swojej pracy w postaci danych, które mogą być odczytane niemal przez każdy nowszy rodzaj telefonów komórkowych. Producent Acala 3GP Movies Free zapewnia również, że jego produkt jest bardzo prosty w obsłudze, do

Moo0 ConnectionWatcher Portable

> doskonale poradzi sobie ze zidentyfikowaniem aplikacji wymieniających z Siecią największą ilość danych. Wyniki diagnozy prezentowane są w postaci czytelnych raportów, których odczytanie nie powinno sprawić problemu nawet najbardziej początkującym użytkownikom. Dodatkowym plusem Moo0 ConnectionWatcher

Body Mass Index BMI Calculator

Body Mass Index BMI Calculator to narzędzie, które pomoże każdemu użytkownikowi na odczytanie jego współczynnika BMI.

Body Mass Index BMI Calculator pozwoli sprawdzić w jakim przedziale wagowym znajduje się dana osoba i poinformuje o ewentualnych nieprawidłowościach

Rank Tracker

Rank Tracker to narzędzie SEO, które umożliwia sprawdzanie pozycjonowania posiadanej przez użytkownika strony w głównych wyszukiwarkach internetowych.

Rank Tracker w nowej wersji sprawdza również skuteczność wyszukiwania strony dla różnych słów kluczowych. Wyniki

Zdjęcia - jak odczytać wyniki

Zdjęcia - jak odczytać wyniki