Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Kuchenne Rewolucje

nie bylam o tych miejscach dowiedzialam sie po rewolucjach bylismy daleko od domu i nie znalismy miejsca, gdzie mozna cos zjesc, a rewolucja magdy gessler wydawala mi sie dobra rekomendacja jakwidac, o niczym to nie swiadczy :) -- Częsta praca w kuchni zwiększa szanse na zdrowie, bogactwo i

Re: co z dużej ilości jajek?

kobieta.interia.pl/kuchnia/przysmaki/news-rabarbar-wg-magdy-gessler,nId,978466 to ciasto drozdzowe- rabarbarowe z 6jajami jest przepyszne poza tym narobilabym makaronu-bistro24.pl/gotowanie/przepisy/prawdziwy-domowy-makaron,108885.html daje sie tyle jaj ile sie wchlonie w make ale zazwyczak na 0

Re: Kaczka, psia jej mac;p

www.mowimyjak.pl/styl-zycia/kuchnia/kaczka-pieczona-wedlug-przepisu-z-kuchennych-rewolucji-magdy-gessler-w-gnieznie,17_47613.html -- olaromanska.blox.pl/html www.dlaleszka.cba.pl/

"Widziałam większe gwiazdy niż Magda Gessler" [...

Jedno muszę przyznać ,że Magda Gessler pokazała nam wszystkim jaki chlew panuje w kuchniach i czym jesteśmy karmieni,natomiast nie podoba mi się jej rynsztokowe zachowanie ,nie pasuje do kobiety ,która chce być damą.

Gessler i kuchenne rewolucje od kuchni

a ja radzę zobaczyć szefową kuchennych rewolucji od kuchni www.archirama.pl/panorama/prasa/restauracje-magdy-gessler-jak-wygladaja-wnetrza-restauracji-bohaterki-kuchennych-rewolucji,12_1445.html

Re: Nie będę oglądać już "Kuchennych rewolucji"

al momento i trzeba się z tym pogodzić - podpatrzyłam to u Blondyny > ; Magda Gessler nie ma zielonego pojęcia o kuchni włoskiej niestety. Słowo honoru Nie radzę się na niej wzorować w tej kwestii. -- miszmasz-marghe.blogspot.com/

Re: Restauracja "Pod Żaglami" w skrócie

Katastrofa! Podczas wyjazdów weekendowych w różne zakątki Polski lubimy zajrzeć do miejsc serwujących kuchnię lokalną lub po rewolucjach Magdy Gessler. Będąc na Mazurach postanowiliśmy odwiedzić Restaurację Żeglarską i skosztować tamtejszej zupy rybnej. Trochę ciężko znaleźć ten lokal, kiedy już

Re: Jakie są losy restauracji po rewolucji M.Gess

Tyle zlych opinii napisano na forum Kuchnia w kilku watkach o p.Magdzie Gessler , a tu okazuje sie ,ze to kurka ktora znosi zlote jajka :-) Przyciaga pieniadze : www.bankier.pl/wiadomosc/Magda-Gessler-zarobila-dla-TVN-u-132-mln-zl-2712189.html

1880-1886

1880 Magda Gessler odwiedza bar Ziębów. Włodek wciąż nie powiedział żonie, że zgłosił lokal do programu. Tymczasem Maria zabrania restauratorce wstępu do kuchni i wyprasza ją z baru. Iza bardzo przeżywa sprzedaż Bud-Maksu Zdybickiej. Martwi się, że nowa właścicielka odsunie Maksa od firmy

Marcello Ristorante. Zjadłem Magdę Gessler

Tylko raz miałam okazję posłuchać gotowania w tv Pani Magdy Gessler i nigdy więcej. Posłuchać, bo sama w tym czasie gotowałam, nie oglądałam). Mieszkałam we Włoszech przez 10 lat, ale takich bzdetów o kuchni włoskiej nigdy nie słyszałam, jak w jednym z odcinków... Nie jestem fanką Pani Gessler

Re: Czy masz zamiar wybrać się.....

maria_3 napisała: > Ona będzie Ślązaków karmić?mój ty bożyczku:D teleshow.pl/gid,15090664,img,15090728,kat,1024837,title,Magda-Gessler-restaurator-krytykuje-kulinarna-gwiazde-Kolejna-krytyka-pod-adresem-Magdy-Gessler,galeria.html No i okazało się że z tą kuchnią śląską to niewypał

Re: Wodzianka, Rulada czyli kuchenne rewolucje w

Gessler. Znanej restauratorce bardzo zasmakowała kuchnia. Kuchnia jest taka, że ja bym nie wzywała Magdy Gessler- wyznała. Czujne oko Gessler od razu spostrzegło, co jest głównym problemem lokalu gastronomicznego. Powodem problemów był sam właściciel. Nie spodobało jej się to, że jest sknerą Co to za

Lubella

Makabryczna reklama makaronów Lubella, gdzie można wygrać kuchnię marzeń. Przy stole siedzi chłopiec i dziewczynka (nie powiem, ładne buzie) i sobie rozmawiają. O matko, ta dziewczynka to kopia Magdy Gessler, szepcze jakos tak złowieszczo, mówi wolno jakby miała trudności z mówieniem, jakoś tak

Dziwi mnie głupota niektórych restauratorów

Osoby zgłaszające się do programu dobrze znają konwencję programu: 1. Magda Gessler ocenia wygląd lokalu, menu oraz kuchnię, 2. TVN nieodpłatnie odnawia lokal i wdraża wizję nowego wnętrza M.Gessler, 3. Wprowadzane jest nowe menu. i 4. M.Gessler wraca po lilku tygodniach i dokonuje WŁASNEJ OCENY

Re: Nie będę oglądać już "Kuchennych rewolucji"

Magda Gessler jest wulgarna, program jest reżyserowany, ale ja go bardzo lubię i oglądam na tvnplayer (kiedyś nie oglądałam - nadrabiam zaległości), bo: - zawsze w czasie programu pojawiają się kulinarne ciekawostki w ilości w sam raz do przyswojenia przez takie kulinarne beztalencie jak jak ja, np

"Naoglądała się pani Gessler?"

mięso (roladka schabowa) jest zimne czyli zostało rozmrożone i to niezbyt starannie. Wtedy przyszedł szef kuchni i powiedział "A co, naoglądała się pani Gessler ? Nawet jak mrożone, to nie znaczy, że nieświeże. Nie możemy wyrzucać jedzenia, które nie zeszło". No, był przynajmniej szczery

Re: Czy Magda Gessler naprawi karczmę w Jasionce?

Magda Gessler to Główny Inspektor Sanitarny - a ten program to reality show, w którym ona jeździ po Polsce i sprawdza czystość w lokalach gastronomicznych. ale uwaga - posprzątaj w łazience i kuchni bo do Ciebie też może wpaść!..

Zdziczenie?

Ale zanim doszło do skandalu, Magda Gessler pracowała nad lokalem i chciała go uratować. Próbując specjałów restauracji, krzywiła się, mówiąc "To wygląda jak rzygi". Gdy spróbowała makaronu, była wręcz wściekła. Weszła z talerzem do kuchni i... obrzuciła kucharza i kucharki daniem! Teraz

Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Działa...

Pani Gessler w indyjskiej restauracji? To pomyłka. Pewnie zaleci podawanie bigosu i schabowego. Kocham Indie i indyjską kuchnię, do Namaste czasami chodzę, bardziej podobało mi się na placu Pocztowym. Jedzenie dobre, czeka się czasem za długo, a ceny faktycznie trochę za wysokie. Ale Magda Gessler

danie na szkolny konkurs kulinarny

Witam Poszukuję jakiegoś przepisu na "zdrowe" danie(zgodne z piramidą pokarmową), bo uczniowie jak na razie wymyśliły: owocową zupę z arbuza w wydrążonym arbuzie. Niestety jest ograniczenie - brak kuchenki, w ogóle kuchni. Myślicie, ze chłodnik litewski wg Magdy Gessler będzie dobrym

Re: czy polska kuchnia została wynarodowiona?

W przypadku pani Gessler wydaje mi sie że są to krokodyle łzy wylewane nad ś > miercią polskiej kuchni.(samo jej nazwisko mówi ze to jest zainteresowanie fra > gmentem polskiej tradycji przez osobe ktora w ogóle jej nie czuje) Nie bardzo rozumiem co niby ma do rzeczy nazwisko Magdy Gessler

Re: Magda Gessler w Kielcach. Robi rewolucję [WID

...rewolucja pani Magdy Gessler na polskim rynku restauratorow jest bardzo potrzebna....jesli pani Magda niebawem dostanie zawalu i odwali kopyta to znaczy ze polskich zjelczalych tluszczy zawartych w sosach ...nie przezyla...znaczy rewolucja ja zabila jak to juz wiele razy sie zdazalo wybitnym

Marcello Ristorante. Zjadłem Magdę Gessler

Jadlem miesiac temu obiad w knajpie Magdy Gessler na warszawskiej starowce. I artykul p.Nowickiego potwierdzil ze z moim smakiem nie jest jeszcze tak zle . Potrawy wymyslnie opisane w menu byly po prostu kiepskie , przyprawione jak grilowane mieso na festynie w Malkini , niedogotowane to co

Magda Gessler otwiera swoją restaurację

Kuchnię regionu Veneto słynna restauratorka wprowadza na nowo do przejętego w sierpniu lokalu o tej samej nazwie. www.polskatimes.pl/warszawa/stronaglowna/308160,magda-gessler-otwiera-swoja-restauracje,id,t.html -- W spodniach, czy w sukience

Re: Wodzianka, Rulada czyli kuchenne rewolucje w

Magda Gessler zrobiła ANTYREKLAMĘ Ani z Zielonego Wzgórza Publikacja: 07.10.2011 11:30 | Aktualizacja: 07.10.2011 20:28 Ania z Zielonego Wzgórza, Don Kichot, Kuchenne rewolucje, Kuchenne rewolucje Magdy Gessler, Magda Gessler, odc 5, odcinek 5, program, restauracja, Tarnowskie Góry, tvn Magda

Re: Niedziela i miła wizyta

"Polki" widac ten sam, niezmiennie niezmiernie przeladowany styl Magdy Gessler (ona sama tez zawsze jest przeladowana , co prawda jeszcze nie tak jak s.p.Violetta Villas, ale pewno ja nasladuje) To co mi sie podobalo najpierw "U Fukiera" ( bo sie komponowalo w enturaz Rynku), to co

Re: Przepis na życie 2

rozsławiali imienia p. Magdy Gessler, ale rozpisywali się załóżmy o genialnym szefie kuchni panu Malinowskim, dzięki któremu jej restauracje mają takie niezwykłe menu.. No chyba byłoby to faux pas?

Re: Samość

Odpowiednia dawka samości jest niezbędna! Można wtedy uczyć się robić samosy ;) Aktualnie samość jest wykorzystywana do robienia planów wakacyjnych, poszukiwań w obrębie kuchni kreolskiej, kompletowania materiałów do serii bransoletek inspirowanych bransoletkami Magdy Gessler (mniam

Magda Gessler robi rewolucję w krakowskim Wentzlu

Pani nie ma nic wspólnego z kuchnią poza nazwiskiem, i nie ukrywajmy jej programy z gatunku doc-soap nie traktują o gotowaniu, ta Pani nei jest kucharką i tyle. To tak - gdybym ja ożenił się z Robertem DeNiro byłbym świetnym aktorem??? Byłem w Wawie u Pani Gessler i poza rachunkiem i zblazowanymi

Magda Gessler otwiera w Łodzi restauracje. I to...

Zanim Magda Gessler otworzy kolejne restauracje, niech zrobi porzadek w tych co już ma. Idea, którą promuje w programie "Kuchenne rewolucje" nie ma zasosowania w jej lokalach. Potrawy są niesmaczne: chrupiące udko z kaczki suche, stare i twarde. W kurczaku nadziewanym wątróbką i chałką za

Re: Jest transem, bo broni kobiet?

Zapewne w gotowaniu, śpiewaniu piosenek dzieciom, zamiataniu etc. Pierwszy argument już mógłby ex-czytelnik obalić potwierdzając, że szefami kuchni wielkich restauracji są częściej mężczyźni. A Magda Gessler?- zapytam wtedy. I tak możemy sobie tę dyskusję toczyć JAK RÓWNY Z RÓWNYM a nie jak

książka z prostymi i szybkimi przepisami

Poszukuję książki kulinarnej na prezent ślubny (zamiast wiązanki kwiatów). Gdybym miała wybierać pod siebie, to kupiłabym coś Magdy Gessler lub Nigel'i Lawson, ale obdarowywana Panna Młoda jest zwolenniczką szybkiej i dość łatwej kuchni. Aha, i od kiedy ją znam wciąż jest na diecie (swoją drogą

Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani

prawo niż Magda Gessler. Po szóste menu jest dostosowywane do charakteru lokalu. Bardzo często opracowywane jest razem z kucharzami i szefem. Zachęca ich do tworzenia czegoś samemu.

Re: Dzisiejszy Masterchef

do oryginału. Nie lubię Magdy Gessler, ale szanuję tę kobietę za charakter i osobowość. Druga kobieta z jury, pani Starmach (mogę mylić nazwisko, nie pamiętam) jest w jury chyba tylko i wyłącznie elementem scenografii, bo do powiedzenia nie ma nic. Jakby jej nie było, to widz by tego nie zauważył

Re: Najbardziej przereklamowane jedzenie to....

do wymienionych wcześniej a z czym się nie zgadzam: śledź opiekany-ze sklepu, golonka -męża i flaki mojego taty pycha; oliwki jeśli już to czarne; kuchnia Magdy Gessler- jadłam w dwóch miejscach : część dań niespecjalnych (zupy), ale przepis na wątróbkę drobiową przywiozłam do domu bo się w niej

Re: Najbardziej przereklamowane jedzenie to....

Kuchnia Magdy Gessler. Co prawda świetnie wygląda- pięknie podane, fajnie nazwane. ale już sam smak- nie jest niczym specjalnym, na pewno nieadekwatnym do ceny i całej tej otoczki. Miałam okazję kilkukrotnie próbować wyrobów cukierniczych i "normalnego" jedzenia. Zupy cebulowej wprost nie

Re: Widziałyście wczoraj kuchenne rewolucje?

no jak to na co poszła kasa? a widziałyście jak ona była ubrana? nie tak całkiem skromnie prawda? zresztą na profilu FB Magdy gessler wpisały się osoby, które znają tą panią i ona się nie przyznała, ze to nie jej pierwsza restauracja i że kobieta jest bardzo nieprzyjemna i rzeczywiście toksyczna

Koniec Jesz Burgera na deptaku. Gessler ich dobiła

"Polecam" odwiedziny w restauracji Magdy Gessler Polka na Starówce w Warszawie. Zaprowadziłam tam Amerykanina, który bardzo chciał spróbować polskiej kuchni. Byłam zażenowana - czekaliśmy na danie 40 minut, obsługa sobie rozmawiała i nie podchodziła do stolików, a jak się ich prosiło do

Zuchwały burak pcha się na salony?

Dla pani Magdy Gessler burak ma smak polskiej ziemi. - Zawiera w sobie słodycz, gorycz, pewną niesamowitość barwy, krwistość i sprężystość - wylicza jednym tchem. - Jak widzę buraka, to się po prostu cieszę - dodaje. Lwowska sałatka -10 małych ciemnych buraków 4 kremowe ziemniaki 1

Re: co to jest prawdziwa Grecja?

się zdrowymi pysznościami lokalnymi. Mało to Magdy Gessler się naoglądaliście że wierzycie, że lokale podające tradycyjną i zdrową kuchnię to fikcja? Grecja to nie jest też jakaś beduińska wioska, gdzie nie ma zasad podawania żywności w lokalach gastronomicznych. Grek musi na wszystko mieć papier jak

baba plastyk

Pani Magda Ikonowicz - artysta plastyk - to żaden restaurator, były mąż Pani Magdy - Pan Gessler to faktycznie restaurator jest. Czego oczekujecie od baby która ma małe pojęcie o tym co robi i nieudolnie próbuje naśladować Gordona Ramseya. Ja bym jej do swojej kuchni nie wpuścił - chyba, że

Re: Grande Azzurro

wczoraj na tvn style obejrzałam powtórkę programu Magdy Gessler Kuchenne rewolucje o zmianach w Grande Azzurro.. lokal zamieniono na Alpejską dolinę (właściwie czemu? nazwa mogła zostać, w końcu to pomysł właściciela i kierunek kuchni jego marzeń /włoska miała być?/ ) zmiana kolorów we wnętrzu

Re: Kuchenne rewolucje - kurde

wyczyści kuchni choćby z okazji wizyty telewizji. Przecież wiedzą, że p. Gessler u innych szuka syfu zawsze. Wracając do walorów poznawczych, czasami prowadząca przemyci jakąś ciekawostkę czy myk kulinarny, o którym wcześniej nie miałam pojęcia. Owszem, rażą mnie niedokładnie okiełznane włosy p. Magdy w

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

Co prawda nie wiem, w jakiej restauracji pracujesz, ale fakt, że większość polskich knajp prezentuje żenujący poziom kulinarny to fakt, bez względu na to, co napisałem wyżej. Program z Magdą Gessler to taka mała lupka, przez którą mamy okazję zobaczyć to, co i tak na co dzień widzimy - polską

Re: Przepis na życie 2

widział kiedykolwiek aby imię i nazwisko jakiego > ś szefa kuchni znalazło się w opisach wrażeń z restauracji jakiegoś krytyka? > Jak by to było, dajmy na to, gdyby recenzenci kulinarni nie rozsławiali imienia > p. Magdy Gessler, ale rozpisywali się załóżmy o genialnym szefie kuchni panu M >

Marcello Ristorante. Zjadłem Magdę Gessler

Słysząc że Pani Magda Gessler otwarła w Krakowie włoską restaurację Marcello, pomyślałem że fajnie by było popracować w takim miejscu. Zadzwoniłem więc z pytaniem czy nie szukają może osoby na stanowisko pizzera, ku mojej uciesze odpowiedź była pozytywna. Po krótkiej rozmowie telefonicznej z

Jestem oburzona wypowiedzią pani Marty G.

kuchnia jest do dupy. I to jest koniec dobrego życia. KONIEC. Radości z tego nie będzie po żadnej ze stron. Kucharz może stanąć na rzęsach, a Polak i tak zje z krzywą miną. Albo powie: "Kurwa mać, ten tatar jest surowy". wyborcza.pl/magazyn/1,126715,11800819,Magda_Gessler__zremy__nie_jemy.html

Re: Czarnuszka...

Jako posypka na zupe (np cukiniowa albo dyniowa). Jadlam pare razy kulki z ryzu z dodatkami i czarnuszka, smazone w glebokim tluszczu (kuchnie zydowskie, arabskie chyba tez). Magda Gessler kiedys opowiadala, ze nadziewala wisnie twarozkiem z czarnuszka, ale mi to nie brzmi najlepiej. To

Re: Hotel skandal

fir > mie. Jak się wybiera noclegi do 120 złotych, to nic dziwnego że się nie słyszy o takich miejscach. > 6. Jesli dwie butelki wina byly -jak twierdzi recepcja - zepsute, hotel ma syf > na kuchni. Czy znasz metodę na sprawdzenie smaku wina bez otwierania butelki? > 7. Recepcjonistka

Re: Notes Kulinarny.....

To prawda,pomylilam obie panie Gessler!Mea culpa ale to dlatego,ze tyle podobienstw ;-) to samo nazwisko,ta sama profesja i imie na M. Co do ksiazek kulinarskich posiadam zarowno "Kuchnia moja pasja" Magdy Gessler jak i "Qchnia artystyczna" Marty Gessler i Agnieszki

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessle

Magdy to jej wiecznie rozpuszczone włosy. Sama upomina kucharzy, > że jest to niedopuszczalne..;) Cos mi sie wydaje ze za nickiem janefonda, kryje sie Magda Gessler. Jezeli ktos chce kogos pouczac o gastronomii,to powinien byc wiarygodny. Zreszta higiena osobista w gastronomii to podstawa. Tak dluga

Mrozy tak blisko Siedlec, można podejrzeć

brat_szczepana 01.02.11, 02:21 napisł: Tak było w Mrozach : W ostatnim odcinku „Kuchennych rewolucji” Magda Gessler zawitała do restauracji „Incognito” w Mrozach. Bistro świeciło pustkami, a każda wizyta klientów stanowiła istne zagrożenie dla personelu w kuchni. Aby

Najsłynniejszy na świecie kucharz: Jestem kulin...

"straszne" zachowanie Magdy Gessler, przekleństwa etc. Żeby mieć pogląd jak wygląda praca w kuchni trzeba tego spróbować albo chociaż zobaczyć (ale nie w tv tylko na żywo). I tak naprawdę na budowie mniej przeklinają ;)

Re: Jest transem, bo broni kobiet?

aaannemarie napisała: > Zapewne w gotowaniu, śpiewaniu piosenek dzieciom, zamiataniu etc. Pierwszy argu > ment już mógłby ex-czytelnik obalić potwierdzając, że szefami kuchni wielkich r > estauracji są częściej mężczyźni. A Magda Gessler?- zapytam wtedy. I tak możemy Nie wiem czemu

Re: do felline niby kucharki

Magdy to jej wiecznie rozpuszczone włosy. Sama upomina kucharzy, > że jest to niedopuszczalne..;) Cos mi sie wydaje ze za nickiem janefonda, kryje sie Magda Gessler. Jezeli ktos chce kogos pouczac o gastronomii,to powinien byc wiarygodny. Zreszta higiena osobista w gastronomii to podstawa. Tak dluga

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler-zniesmaczona

Niestety, dla mnie ten program to koszmar! Pani Gessler do tej roli się po prostu nie nadaje! Zgadzam się, że w restauracji panował totalny syf, który należało posprzątać, ale: 1) Kto bierze taką stertę talerzy na raz do rąk? Przecież powinna była podzielić to na 2 albo 3 razy! Ale nie, ona tłucze

Doktor Lubicz!

Gessler w stosunku do Szyca, aż miałam ochotę krzyknąć do Anki: "hamuj, hamuj!", ale krzyknął za mnie Jerzy. Tak jak myśleliśmy chyba, praca w knajpie okazała się pokazywaniem wnętrza kuchni i kilku kotletów. Wątek młodzieżowy won! Po raz kolejny! Jak ten chłopak od zespołu, co to "

Kop w 4 litery i sprowadzenie na ziemię

urquhart napisał: > nawet wśród znanych mistrzów kuchni nie ma ani jednej kobiety… Nigella Lawson? Magda Gessler? Rachel Allen? Lucyna Ćwierciakiewiczowa? Delia Smith? Lesley Waters? Dorotus76 z bloxowych Moich Wypieków? O tak - nie ma ani jednej! MOTYWACJĄ kobiet to sprzątania i

Re: "...pod kołderką"

Królów Francuskich na Łożu z Niezwykłych Ziemniaków Podana . Podobno ten barokowy sposob wyrazania sie o jedzeniu wprowadzila badz rozpropagowala Magda Gessler (do niedawna w jej starszych kulinarych przedsiewzieciach, np 'Ale Glorii' było mnostwo róznych łóż , kołderek i kotletow masłem sikających

Re: Marta& Magda Gessler?

Dziękuję za odzew:)) Niestety, nie chodzi o Kuchnie Świata- tę namierzyłam od razu:) Znajomi wyraźnie zaznaczyli, iż upragniona pozycja to dzieło obu sióstr Gessler... hm, pojęcia nie mam o co chodzi:) Wykorzystam sytuację i zapytam jeszcze, czy przepisy pani Magdy Gessler zostały kiedykolwiek

Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

a kto to jest ta Gessler?? Czerwona jak arbuz w środku IKONOWICZ, która wiedziała komu "dupy dawać". Nie oszukujmy się. Zrobiła karierę na dupie (choćby dawanej w kuchni), nie na kulinariach.

Re: Wypowiadam sie w duchy tego listu!

> Podstawe tradycyjnej polskiej kuchni stworzyly legendy: > Maria Dieslowa, Maria Ochorowicz-Monatowa, Lucyna > Cwierciakiwieczowa. Legendy znane chyba tylko dla historykow i pasjonatow? Owszem sama korzystam tez z przepisow Magdy Gessler, ale mowie o kulturze masowej, pierwszych

Re: jaka książka kucharska?

podoba mi się najnowsza kuchnia Magdy Gessler, choć raczej nie jest to książka dla początkującego kucharza, ze wzgledu na mało precyzyjny opis wykonania niektórych dań. Za to jako zbiór inspiracji i pomysłów, jest godna polecenia. -- Mój blog kulinarny. Zapraszam :)

przepis

czy ktoś z Was posiada przeis na potrawe którą robiła Magda Gessler w programie v-max u Zientarskiego dzisiaj?Jest to podobne do naszego bigosu i nazywa sie sarjonka czy jakoś tak.(kuchnia rosyjska)Jak by ktoś z Was miał ten przepis to podeślijcię na forum.Dzięki

Re: I bądź tu kobieto szczupła.....

heheh ja wczoraj kupiła.Na allegro są po 40 zł a ja za 70 zł.Daj tego męża na wakacje do mnie,bo ja jakoś nie mogę się zebrać.Mam jeszcze drugą fajna książkę z super zdjęciami Kuchnia -moja pasja-Magda Gessler. -- Jestem,w podtekście mieszkam gdzieś,w przenośni chowam się.

"Widziałam większe gwiazdy niż Magda Gessler" [...

Patrzac na coraz bardziej prymitywne i chamskie komentarze na tym forum jak chocby nijakiego rosomak; (manager Gessler?), ta cala szopka z evaluacja hoteli, kuchni wydaje sie byc w rekach mafii.

"Widziałam większe gwiazdy niż Magda Gessler" [...

Gessler - ordynarna, chamska gruba dupa ktora o zgrozo rzekomo promuje tez zdrowe jedzenie/diete. To jest antyreklama naszej polskiej kuchni, niech to robi w radio jesli ja ktos chce sluchac.

Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

Apartament na poddaszu, bez klimatyzacji...A tak w ogóle, to nie powinni jej wpuszczać do knajpianych kuchni z długimi włosami i paznokciami. Są czapki kucharskie.

Re: Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

> > Jezeli kurczak byl faktycznie w panierce Knora to wstyd dla szefa kuchni. jasne, powinien być w panierce Prymatu czy co tam reklamuje Gesslerowa jako cud-miód.

Re: Somepoint ? a pamietasz ?

Nie bywalam w Samsonie, ale w drodze do Pasieki, przechodzilam obok. Kiedys to mordownia. Dzis lokal z bardzo fajnym wystrojem i polska kuchnią. W Krokodylu nie bywalam rowniez, bo po prostu tam sie moi znajomi nie schodzili. Jeśli chodzi o klimat, to najmilej wspominam U Pana Michała. Zawsze

Casa to tu!

mikrofali. No i hit sezonu na deser - boski krem kataloński z piniowymi orzeszkami. Idealna konsystencja, smak, cytrusowy aromat, prawdziwa wanilia i chrupiąca karmelowa skorupka na wierzchu. Jednym słowem - kuchnia Magdy Gessler, ale tym razem bez snobistycznego zadęcia. Po prostu świetne jedzenie

Re: Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

O przepraszam, z hotelu w Albanii mam bardzo miłe wspomnienia. Oczywiście, że hotel w przypadku pani Gessler zawalił na całej linii. Ceny wysokie, standardy niskie, obsługa marna, kuchnia knorrowa. I myślę, że ludzie to rozumieją tylko ponieważ pani Gessler jest nie lubiana (bo to stare, grube

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

Te kuchnie są bardziej aromatyczne, ale przecież polska kuchnia też ma smaczne zioła i przyprawy, w ostatnich latach wyparte przez poprawiacze smaku.

SPIŻARKA MAGDY GESSLER

uzdatniane do podania. Resztki z talerzy trafiają do kolejnych dań itd.itp.- można opowiadać godzinami. Właściciel ma potężny układ z sanepidem wiec jest nie do ruszenia. Magda Gessler umyła ręce twierdząc, że jak jej kontrola sprawdzała lokal było wszytsko ok a poza tym właściciel reguralnie płaci

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

to nie artykul tylko pean na czesc MG. Nazwanie Ramsaya "kuchennym celebryta" to b. duze faux pas. Takowaz celebrytka jest pani Gessler. Ramsay jest uznanym szefem kuchni z dobrze prosperujacymi restauracjami na calym swiecie(ktory nie ukrywa ze musial zamknac jedna z nich); ktore sa

Magda Gessler robi rewolucję w Cieszynie

ciekawe czy będzie robiła dymcoki czy rolada z modro kapusto? Bo w Bielsku wyskoczyła z kuchnio ślunsko!

ciasto sliwkowe do gory nogami...

Przepis od kolezanki, ktora o ile dobrze pamietam wziela go z ksiazki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja"... -Pol kilo przkrojonych na pol wegierek (ja uzylam 4 duze sliwki wielkosci brzoskwini i pokroilam w cwiartki) -6 lyzek cukru -cukier waniliowy (w przepisie 2 lyzeczki wanilii) -2

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

Akurat Pani Gessler, z domu Ikonowicz od dzieciństwa w świecie szerokim bywała, więc wpadki językowe ciężko jej wybaczyć. A już na pewno te kulinarne. -- Zmysły w kuchni

Re: Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

Zgadzam sie, ale w Polsce to jest niestety normalne i ludzie takie zachowanie zwyczajnie akceptuja. Menadzer nie odbiera telefonu??? Skandal... Jezeli kurczak byl faktycznie w panierce Knora to wstyd dla szefa kuchni. Latwo jest po prostu te Gesssler zmieszac z blotem bo wytyka ewidentna

Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

Abstrahując od całego "wydarzenia" to w kuchni Doliny króluje Knorr i jedzenie bardzo mocno odstaje od czterech gwiazdek. Na pewnym poziomie, do którego pretenduje Dolina nie można dawać jeść gościom jedzenia z proszku.

Re: restauracja na romantyczną kolację

polecam takze JaDke na Rzezniczej- restauracje Magdy Gessler-tu nie potrzeba chyba komentarza;) www.jadka.pl Jesli chodzi o te tansze to moim zdaniem najlepiej jest w "pod Papugami" w Sukiennicach ale tam sa zawsze tlumy ludzi wiec nie wiem czy bedzie romantycznie;))Nie znam strony www ale tu

"Widziałam większe gwiazdy niż Magda Gessler" [...

Gesler? To ta od tego aferzysty i hochsztaplera, który również pajacował w kilku kuchniach przed Euro 2012? Ona zna się na dobrej kuchni, jak świnia na kosmosie. Zachowuje się w swoich programikach, jak typowe buraczysko z winkla z piwem. Żenada.

"Widziałam większe gwiazdy niż Magda Gessler" [...

Celebrytka Gessler o manierach i aparycji barmanki z baru dworcowego. Miotająca się po kuchni w swoim programie z rozwianą strzechą i torebkami sproszkowanego badziewia udającego przyprawy, które dosypuje do każdego gara który napotka. Śmiech i żenada. Apeluję aby utworzyć stronę internetową na

Re: "Widziałam większe gwiazdy niż Magda Gessler"

Pani Gessler brak klasy, kultury, szacunku do ludzi, ma poczucie wyższości, ale nie stać jej na zapłacenie rachunku. Jako kucharka powinna mieć większy szacunek do pracowników z podobnej branży. Myślała, że jak rządzi u siebie w kuchni, to może kiwać paluszkiem na właściciela hotelu. A tu cała

Re: Namaste po rewolucji Magdy Gessler. Co się zm

Ja byłam zarówno w Nameste, jak i w Ganeshu. Podobało mi się w obydwu miejscach, ale jednak moim zdaniem Ganesh lepszy. Przynajmniej ten, w którym byłam, a mianowicie w Łodzi na Piotrkowskiej. Jakoś ta kuchnia bardziej mi w tym miejscu smakowała:)

Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

innych marek kazała wywalić do kosza . No i te koszmarne włosy,w kuchni niczym nie zasłonięte czy nawet spięte. Pozostaje wiec hasło Jeśli spotkasz długi,blad włos w potrawie masz pewność ze TU "GOTOWAŁA" Magda Gessler

Re: Bardzo smaczny wątek.

robi coś takiego. Dzięki za przepis. Porównam z moim. Ja kiszę według przepisu Magdy Gessler, który podała kiedyś w wysokich obcasach. Moje modyfikacje to: daje mniej chleba i nie daję kopru, bo teraz nie sezon, a nasiona w sprzedaży są często zaprawiane przeciw chorobom i do celów spożywczych się nie

Re: Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

trakcie ich pobytu do innych pokoi, używać Knorra w kuchni to otwierajcie hotele w Albanii!

Re: Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

nazwiskami, wyglądających estetycznie, stosujących się do zasad pracy w kuchni (nakrycie głowy) i bez przewrotu pod beretem. Na rozgłos ekscesami to może sobie pozwolić Doda.

Re: Magda Gessler już zaprasza do Kryształowej

na pasztet do paszteta ktory sie lansuje na znawce kuchni wole kupic bulke i zapic kefirem jak tam wejsc ... pozdrawiam tych ktorzy tam pojda niech sie potem podziela wrazeniami

Re: Magda Gessler już zaprasza do Kryształowej

"Poza tym Pani Gessler otwiera KAWIARNIĘ !! "??????? Bzdura! Otworzyla restauracje. A smiem twierdzic, ze o slaskiej kuchni, ktora tam ponoc maja serwowac to MG ma takie pojecie, jak zwykla mowic moja ukochana niania - sasiadka Slazaczka z krwi i kosci "zno sie jak wilk na gwiozdach".

Re: "Widziałam większe gwiazdy niż Magda Gessler"

mam nadzieje, ze nie bedzie, ten program byl dobry ale moze na poczatku... na chamskiego grubasa nie chce sie patrzec... poza tym... mowilem juz, grubas prawiacy o kuchni wzbudza niesmak.

Magda Gessler w Pasażu Grunwaldzkim: co lubi jeść?

Coś kiepsko świadczy o pani Gessler to, że spóźnia się na spotkanie. Znaczy to, że olewa swoich fanów. A pytanie dziwne. Pani Gessler lubi jeść to, co je w swoich programach. Barszcz, żurek, golonkę, śledzika, kotlety z ziemniakami - czyli typową polską kuchnię. Nie rozumiem, jak można było

Re: Namaste po rewolucji Magdy Gessler. Co się zm

Ta restauracja znajduje sie w mniejszym miescie niż Zielona Góra, może i jest w niej mydło i powidło jak zwał tak zwał, ale nie wydaje mi się, żeby potrzebowała ona pomocy pani Gessler :) Powiem jedno jadam tam często kuchnię indyjską i zawsze jestem w pełni usatysfakcjonowany.

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

działa bez urla na koncu: www.kulinarnyprzepisna.pl/kuchenne-rewolucje-od-kuchni -- ------- Poziomki uzyskujemy poprzez przewracanie pionków. - by marjanna1|KP|

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

działa bez urla na koncu: www.kulinarnyprzepisna.pl/kuchenne-rewolucje-od-kuchni -- ------- Poziomki uzyskujemy poprzez przewracanie pionków. - by marjanna1|KP|

Re: sos z żeberek i nóżek Magdy Gessler

Ja tam ją lubię, taką okrąglutką i machającą grzywą. Wie babeczka o czym mówi. -- Kuchnia laika. Zacznij gotować.

Re: AleGloria

Po kilkuletniej nieobecnosci przylatuje w koncu do Polski? Moja przyjaciolka ciagnie mnie do nowej restauracji Magdy Gessler, zebym mogla zobaczyc, ze nie tylko w tym moim Paryzu sa piekne miejsca i wyborna kuchnia. Nic nie mowie, ide bez zadnych uprzedzen, ciekawa nowych doznan. Wchodzimy do

Namaste po rewolucji Magdy Gessler. Co się zmie...

Jak kiedyś będę w Zielonej Górze to będę musiał się wybrać i sprawdzić. Uwielbiam indyjską kuchnię, a niestety w Polsce nie ma zbyt wielu dobrych indyjskich knajp. W sensie takich, gdzie faktycznie gotowaliby Hindusi, gdzie przepisy i przyprawy były oryginalne itd. Jeśli o to chodzi to dobry jest

Magda Gessler w sentymentalnej podróży po Lizbonie. "W młodości bałam się tego miejsca" (DD TVN/x-news)

Magda Gessler w sentymentalnej podróży po Lizbonie. "W młodości bałam się tego miejsca" (DD TVN/x-news)

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Zdjęcia - kuchnia magdy gessler