Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

moje wyniki

początkach autoimmunothyreopatii. W płacie prawym uwidoczniono jeden normoechogenny, gładkokonturowany, skąpo unaczyniony, guzek o średnicy 4mm. Płat prawy o wymiarach 44x17x18 7,3cc, lewy 38x15x16 5,2cc Samopoczucie b.z., nawet gorzej. Wizyta u endo : metizol co drugi dzień, reszta leków bez zmian

Re: I co teraz?

Dokładnie zerknij sobie tutaj: www.tarczyca.net/viewtopic.php?p=63#63 Dodałam to dzisiaj, schemat leczenia GB, podobnie jak Twoje pytanie dot. jodu:) Nie wiem jakie miałaś dawki początkowo, ale może ten artykuł Ci pomoże. Metizol/Thyrozol z tego co wiem to zamienne leki, różnią się dawką. Ja z

Re: kwas foliowy a tarczyca

Ja nie spotkałam sie z taką opinią- mog a brac kobiety z chorobami tarczycy, tylko ze nie jestem pewna czy przy stosowaniu leków na nadczynnosc tarczycy (metizol) mozna przyjmować jkwas foliowy, ale raczej nie ma przeciwskazań

Re: thyrozol?metizol?jod?

Hejka agniecha;) Thyrozol i Metizol to podobne w składzie leki, różnią się m.in dawkami, Metizol jest w dawkach po 5mg, a Thyrozol po 10 i pewnie stąd zmiana leku. Dopytaj się, ale ja podczas leczenia zeszłam z Thyrozolu na Metizol, jak już nie dało się dzielić tabletki na 4:) Nie wiem jakie masz

Re: Witamina B6 przy nadczynności

hej Magdusiu - przypadkowo zrobiłam sobie TSH , wynik 0,004 (norma 0,4-4,0). poszłam do lek.rejonowego po skierowanie do endokrynologa , czułam się ogólnie nieźle poza uczuciem "słabych" nóg , nie miałam siły wchodzić po schodach , często budziłam się w nocy , byłam płaczliwa , trochę

Re: Prosze o pomoc, porade

kogos gdzie ta tarczyca juz sie sama niszczy. > Pytalam czy mam nadczynnosc a > on mowi ze patrzac na ft4 ze jest w dolnej granicy to na pewno > nie > mam - moje ft4 1,14 (0,71 -1,85) 37% bodajze. No wiec po co ten metizol? > Nie wiem dokladnie po co mi dodal ten lek. Pewnie i

Re: Uważaj i kontroluj sie!!!!!!!!!

Witaj Alicjo! Czy napewno Propocyil? Ja brałam przy NAD-czynności Propycil, jeśli to ten sam lek to chyba coś nie tak! Propycil zniknął już kilka miesięcy temu z aptek w W-wie i musiałam przejść na Metizol, moje leczenie też ma trwać ok. 1/2 roku, jeszcze miesiąc 1x dziennie 1 tabletkę Metizolu

Re: JOD RADIOAKTYWNY

przykład w pozostawionym miązszu tworzy się gruczolak autonomiczny. Piszę na przykład, ponieważ są jeszcze inne warianty, powodujące nadczynnośc. Tak czy owak mamy sytuację wyjściową: należy wyleczyć nadczynność. Jeżeli zastosuje się leki przeciwtarczycowe, takie jak np. Metizol to nadczynność ustąpi

Re: Nietypowe skurcze, drętwienie(?) wszystkich m

nerwy oraz podniesiony pulsik i przyśpieszony oddech jak byłam zdenerwowana a zdenerwowana bywałam nader często. Te nerwy były przetykane depresją i tym, że nic mi się nic nie chciało..No i to moje niskie ciśnienie...Ten lek spowalnia pracę serca i obniża ciśnienie....Ostatecznie nie brałam. A

prosze o Waszą opinię w sprawie mojej koleżanki

Witam serdecznie, moja koleżanka z pracy od lutego tego roku ma nadczynność i brała Metizol - duże dawki. Po tych dawkach miała TSH ok 30. Lekarka zaleciła przerwę w braniu leku na 3 tygodnie, potem malutkie dawki. Obecnie ma TSH 0,018 mU/l norma 0,49 - 4,67. Zbadała P-ciwciała p

Re: bardzo proszę o szczere podpowiedzi (opinie).

sens > poddawania się poważnej operacji, ryzykownej i powodującej > uzależnienie dalszego życia od leków hormonalnych. Jeśli metizol zadziałał na stałe, to tabletki Cię nie ominą. > Proszę o szczerą odpowiedź. Bardzo mi zależy na szybkiej odpowiedzi. Nie namawiam Cię na żaden sposób

Zdjęcia - lek metizol opinie