Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

pieczenie i smażenie mięs

Z ogromnym zadziwieniem oglądam programy kulinarne polskie i angielskie, gdzie podaje się w 99% mięsa, które są z wierzchu ścięte, a w środku zupełnie surowe. Chyba nasza kuchnia narodowa tego nie promuje ;) Nigdy u nikogo nie widziałam pieczeni ociekającej krwią czy też nawet z lekkim oczkiem

Re: pieczenie i smażenie mięs

lirio napisała: > Chyba nasza kuchnia narodowa tego nie promuje ;) > Nigdy u nikogo nie widziałam pieczeni ociekającej krwią czy też nawet z lekkim oczkiem > surowego mięsa. Bo tez i u nas jest ciężko o dobre mięso. Ja tylko parę razy w życiu (i nie w naszym pięknym kraju) jadłam

Re: Mięso w rękawie, jak długo piec?

W rękawie piekę krócej-godzinę-półtorej-do rękawa nalewam pół szklanki wódki/wina-jako składnika do skruszenia mięsa i do utrzymania odpowiedniej wilgotności-w smaku niewyczuwalne. Jak nie mam nic otwartego-wody.

Re: Mięso w rękawie, jak długo piec?

Dwie godziny. Aby schab był soczysty, połóż na wierzchu parę cienkich plasterków posolonej słoninki. Ja nie piekę w piekarniku, tylko w prodiżu, jest to agd nieco passe, ale za to idealne dla kobiet zapracowanych i niewymagające żadnego wysiłku (ani schylania się ani podlewania mięsa). Wkładasz

Re: Sos do mięsa pieczonego - jaki?

Hey ! Polecam musztardy Develey: bawarska, miodowa, ziołowa, słodka lub dijon. Genialnie komponują się z potrawami mięsnymi, ja i z sałatkami ! Pozdrawiam i polecam :)

Re: Sos do mięsa pieczonego - jaki?

Podstawa to nie kupować sosów w proszku...:/ skład mają prawie taki jak domestos;p -- Składy, analizy, opinie produktów. Wybierz zdrowe i tanie! www.czytajjedzenie.pl

Re: Sos do mięsa pieczonego - jaki?

Gość portalu: durszlak napisał(a): > Polecam sosy w szklanych buteleczkach marki Develey. Nie kupujcie tego świństwa. Już lepiej podać z samą surówką będzie zdrowiej.

Re: Sos do mięsa pieczonego - jaki?

Gość portalu: durszlak napisał(a): > Polecam sosy w szklanych buteleczkach marki Toż było się zalogować, jak na innych forach, skoro już musisz za grosze poniżać się i reklamować najgorsze świństwo na rynku musztard. forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=&author=travelmaster&ti

Re: Sos do mięsa pieczonego - jaki?

Polecam sosy w szklanych buteleczkach marki Develey. Są bardzo smaczne! Tworzy się je zgodnie z tradycyjnymi recepturami i dlatego wyróżniają się spośród innych dostepnych w sklepach sosów. Mi najbardziej smakuje Kebab i Salsa Mexicana. Pozdrawiam :)

Re: pieczenie mięsa w piekarniku a sprzatanie po

Nigdy, od lat nie piekę nic bezpośrednio na blaszce, czy to ciasta, czy to mięsa- zawsze albo papier do pieczenia, albo folia aluminiowa. Rożna w swoim piekarniku nie używam, więc się nie wypowiem.

Re: pieczenie mięsa w piekarniku a sprzatanie po

Rękaw do pieczenia jest genialny! / zamykane naczynia zaroodporne - albo przykrywanie naczyń folią aluminiowa tez dziala.... Jak na koniec rumienisz skorke - mięso już nie pryska.... Jak pieczesz / grillujesz na kratce - piętro niżej umieść blaszkę wyslonietą folią aluminiową. m -- W mojej kuchni

Potrawy z pieczonego mięsa

Po Świętach zostało mi dużo końcówek pieczonych mięs (schab ze śliwką, indyk pieczony). Czy macie jakieś pomysły, jak to wykorzystać? Wyrzucić szkoda, a w takiej postaci już nikt nie chce tego jeść. A zamrozić nie mogę :(

Pieczone mięso - niekoniecznie karkówka - szukam

przepisu szukam, inspiracji. Chodzi mi o mięso które mozna później spożywac jako wędline. Coś co nada się na świąteczny stół. Gęsie piersi? udziec jagnięcy? jakas cięlęcina? poratujcie kumy ;) -- Nie rozśmieszysz psa machając jego ogonem

Zamrażanie mięsa i przyrządzanie pieczeni, prośba

Witajcie:), jestem nowa na forum i proszę Was o pomoc. W drugi dzień Świąt robię obiad "proszony" dla rodziny męża i swojej. Zamierzam zrobić oprócz rybki coś mięsnego. Pieczeń lub coś duszonego, jeszcze nie zdecydowałam. Moje pytanie brzmi, czy mięsko zamrożone jutro i odmrożone przed

Re: pieczenie mięsa w piekarniku a sprzatanie po

zamkniętych ale są takie pieczenia, że mięso podlewamy sosem , wodą czy winem i wtedy się dzieje ;-). Korzystając z rożna też nie ustrzerzemy się pryskania . --. Kratki , blachy itp myję w zmywarce ale największy problem mam z górą piekarnika . Grzałkę mogę opuścić ale i tak ciężko się tam myje . Myślałam

Re: pieczenie mięsa

Ja z mięs to umiem ugotować parówkę ;) ale moja mama mówi, że dobrze wychodzą w rękawie (takim worku foliowym) i że wtedy są w porządku. Jeśli nie w rękawie to np. karkówę mama najpierw obsmaża (taki wielki kawał) na dużym ogniu. A w ogóle to trzeba polewać i polewać takie mięsko... To tylko

Potrzebna pomoc przy pieczeniu mięsa!

Witam. Chciałabym się Was poradzić odnośnie czasu pieczenia mięsa w rękawie. Wstawiłam do piekarnika 2 kawałki szynki nadzianej w środku suszonymi śliwkami i morelami. Każdy kawałek waży ok 1,75kg i jest włożony w osobny rękaw. Ile czasu piec? Mięso ma być jedzone jako wędlina, na zimno. Dziękuję :)

Re: Pieczone mięso - niekoniecznie karkówka - szu

Jagniecina odpada. Na zimno jest niesmaczna. Najprostszy jest schab. Poza tym piersi indycze, szynka pieczona oraz generalnie chude miesa, bo na zimno tluszcz smakuje srednio.

Re: pieczenie i smażenie mięs

surowe by mi w gardle stanęło (krwiste znaczy się) uwielbiam tatara i kiełbasy surowe, ale mięso lubię wypieczone; uduszone - mięciutkie

Re: pieczenie i smażenie mięs

nie, no pierś.... całej - wiadomo - raczej trudno :) -- Liczba literówek jest wprost proporcjonalna do poziomu irytacji.

Re: Pieczone mięso - niekoniecznie karkówka - szu

Spore indycze podudzia, bez kości, natarte majerankiem, związane i upieczone, po upieczeniu ładnie się trzymają i wyglądają, na zimno też świetne. :-) -- Chaotyczna neutralna.

Re: Pieczone mięso - niekoniecznie karkówka - szu

Dziś nabyłam 1,7 kg rostbefu - wygląda ładnie :) jakby nie wyszedł to kupiłam tez szynke wieprzową - taki ładny kawałek - będzie w rezerwie :D W przepisach na rostbef po angielsku widziałam kilka opcji - niektózy opiekają na patelni przed pieczeniem inni nie. Niektórzy przed opruszają mąką inni nie

Re: pieczenie i smażenie mięs

Ostatnio widziałam krwistą pierś kaczki ;) -- http://s19.rimg.info/12c544741dfbdc72ab06b966a7de1662.gif

Re: Pieczone mięso - niekoniecznie karkówka - szu

piersi kaczki podsmazyc na stronie skórka, na jedna polozyc pasta(cebule podsmazona z pieczarkami zmiksowac i dodac jajko), na nia polozyc droga piers(groba czesc na cienka), zawinac w folie i wlozyc do goracej wody ok.70°, na zimno cos wspanialego,smacznego:) -- "leben und leben lasse

Re: pieczenie i smażenie mięs

ja jadam wypieczone/wysmażone, bo takie wolę. chociaz wiem ze niektore powinny byc właśnie w różnym stopniu surowe. no ale nie przepadam. raz jadłam stek półkrwisty i mi sie krwią odbijało. dziekuje bardzo.

Re: Pieczone mięso - niekoniecznie karkówka - szu

rolada z boczku, z masa majeranku i czosnku schab ze sliwka piers z indyka z dodatkami - od tylko bakali, przez pesto, orzechy, szpinak, - jako kawalek lub rolada pieczen wolowa, moze byc z grzybami galantyna z kurczaka - najbardziej popularna wedlina u mnie -- co bylo to bylo co moze byc jes

Re: pieczenie i smażenie mięs

Dlatego też nie czytam już forum kuchnia (o pisaniu dawno nie ma mowy) bo nie mam zamiaru jeść surowego mięsa i popijać wytrawnym winem tylko dlatego, że tak jest trędi ;) -- http://s19.rimg.info/12c544741dfbdc72ab06b966a7de1662.gif

Re: pieczenie i smażenie mięs

Medium raw poznaje się po tym że jak nakujesz mięso to sok jest różowy. Przy Raw jest czerwony przy well done przeźroczysty. Ot i cały sekret można też temperaturę mierzyć ale to już jak dla mnie za dużo zachodu.

Re: pieczenie i smażenie mięs

na forum Kuchnia, jezeli przyznasz się do upieczonej kaczki bez różowego środka - zoastaniesz zbesztana (zwłaszcza przez panie z zachodniej Europy) że zmarnowałaś mięso :D Ja tam lubie steki lekko krwiste i krwistą wieprzowinę:) Czyl wg gustów wielu Polaków - półsurową. Ale rozumiem, ze ktoś lubi

Re: pieczenie i smażenie mięs

Ja lubię wypieczone/wysmazone. Nie wiem czemu brzydzę sie i boję półsurowizny. ALE ALE jak mieszkałam chwilkę w USA to zdarzało mi się jeść steki medium raw i czasem z nich skapywało troszeńkę krwi (ale takiej trochę obrobionej, nie surowej, nie wiem jak to opisać) - i je uwielbiałam!

Re: pieczenie i smażenie mięs

Ale że ma być krwista jak się piecze kaczkę w całości czy jak samą pierś? Moim zdaniem robienie krwistej piersi z kaczki to jest po prostu wygodnictwo i głównie pod potrzeby restauracji. Taką kaczkę można przygotować w miarę szybko, na bieżąco o każdej porze jak klient zamówi. Normalnie pieczoną

Głupie pytanie o pieczenie mięsa...

Witam przedświątecznie :). Wiem, że nie macie czasu w tym zgiełku przygotowań, ale może jakaś dobra duszyczka tu zajrzy :). Zamierzam piec mięso - schab ponad 1 kg, karkówka ok. 1,5 kg i boczek 1 kg. Chcę upiec je w piekarniku za jednym zamachem i tu pytanie - jak długo? Wiem, że na kilogram mięsa

Re: pieczenie i smażenie mięs

> Jakie mięsa jadacie??? No to zależy JAKIE mięsa dajemy :-) Surową (krwistą) można dać wołowinę (lub rybę, ale tu wątek o krwistym mięsie). Kurczaka surowego się nie je, wieprzowiny też. Polędwica wołowa mocno krwista, lub stek - baaardzo chętnie :-) O krwistym steku Waldorf od dawna marzę. O

Re: pieczenie i smażenie mięs

Anglosasi (zwłaszcza amerykanie) mają fioła na punkcie krwistego w środku. Amerykanie tak jadają w restauracjach ale w domach też. Warzywa też jedzą "chrupkie". Wołowinę lekko krwistą czasami lubię; jagnięcina, zwłaszcza kotleciki wolę żeby były lekko różowe a nie robione za długo bo wtedy

Re: Potrzebna pomoc przy pieczeniu mięsa!

Czyli nie ma znaczenia że mięso jest w dwóch kawałkach? Piec tyle ile jeden kawałek ważący 3,5kg?

Mięso w rękawie, jak długo piec?

No właśnie, jak długo piec ok 2,5kilogramowy schab ze śliwką i na jaka temp. nastawić piekarnik. Doradźcie proszę, zeby nie piekło się 10 lat ale i nie wysuszyło.

Re: Potrzebna pomoc przy pieczeniu mięsa!

jak wyżej, godzina - kg mięsa (i ja przyjmuję tu temperaturę 180 stopni, w przypadku schabu temperatura wyższa, czas pieczenia o ok kwadrans krótszy) -- kuchniazone.blogspot.com/

pieczenie mięsa w piekarniku a sprzatanie po ...

Jak zabezpieczyć piekarnik gdy pieczemy na blasze albo na różnie? Macie jakiś patent ? -- Jeśli potrafisz iść przez życie bez zaznawania bólu, to prawdopodobnie jeszcze się nie urodziłeś. (Neil Simon)

Re: Głupie pytanie o pieczenie mięsa...

fantagiro30 napisała: > Wiem, że na kilogram mięsa przypada 1 godzin > a pieczenia, ale jak potraktować trzy kawałki? Jako jeden ponad trzykilogramowy > i wtedy powyżej 3 godzin ma to siedzieć w piekarniku, :D No jasne! Dołóż jeszcze 8 ziemniaków, to razem z mięsem wyjdzie 11 godzin

pieczenie mięsa

Dziewczyny dobrze gotujące doradźcie. Jak przyprawić/upiec kawałek mięsa, aby było kruchutkie? Zawsze mi wychodzi suche i twarde.

Re: Połknęłam cienką nitkę od pieczonego mięsa

żaden problem organizm sobie z tym poradzi. -- Irasiad jest bardzo zdenerwowany na tę małpę w czerwonym...

Połknęłam cienką nitkę od pieczonego mięsa

Pomóżcie proszę, może ktoś miał podobne doświadczenie. Przez przypadek połknęłam ok. 10 cm nitkę, taka zwykłą, którą wcześniej zdjęłam z mięsa i zamiast wyrzucić, odłożyłam na talerz, koło kiszonej kapusty... I jak ostatnia sierota połknęłam w przedostatnim kęsie. Powinnam się martwić, jest szansa

Re: Połknęłam cienką nitkę od pieczonego mięsa

Powinna wyjsc. Ja kiedys zjadlam wedline z folia na brzegach - tak cienka, ze jej nie bylo widac :D A potem, po strawieniu szynki i zobaczeniu tego, co z niej zostalo, bylam przekonana, ze mam tasiemca :D A to byly wlasnie kawalki tej folii, z kazdego plasterka :D Dobrze, ze skojarzylam, bo juz zacz

jak piec te mięsa?

A jak dokładnie pieczecie te mięsa w folii? Ja robiłam synkowi schab ze śliwką właśnie w folii, ale wyszedł suchy i syn nie chciał jeść.

Re: pieczenie mięsa w piekarniku a sprzatanie po

O górnej. -- Jeśli potrafisz iść przez życie bez zaznawania bólu, to prawdopodobnie jeszcze się nie urodziłeś. (Neil Simon)

Re: pieczenie mięsa w piekarniku a sprzatanie po

Aż obejrzałam mój piekarnik. Piekę w nim dużo i nie ma śladów na górnej blasze.Może za wysoko stawiasz potrawy?Termoobieg też tego nie nie powoduje .

Re: pieczenie mięsa w piekarniku a sprzatanie po

Chyba czegoś nie rozumiem .Masz na dnie piekarnika nie osłoniętą grzałkę czy piszesz o górnej tej która służy również do opiekania.

Re: pieczenie mięsa w piekarniku a sprzatanie po

Mam piekarnik elektryczny ,więc na dole piekarnika układam folię aluminiową którą co jakiś czas zmieniam. To znakomicie zabezpiecza przed różnymi przypaleniami. W gazowym tak nie można.

Re: pieczenie mięsa w piekarniku a sprzatanie po

kamunyak napisała: > A tak poza tym w takim piekarniku blachy i ruszt i tak sie brudzą, przynajmniej > w moim, więc jakby to nie likwiduje problemu do końca. Od tego jest zmywarka :)

Re: pieczenie mięsa w piekarniku a sprzatanie po

O górnej. Ale nie o samą grzałkę mi chodzi tylko o "sufit " piekarnika. -- Jeśli potrafisz iść przez życie bez zaznawania bólu, to prawdopodobnie jeszcze się nie urodziłeś. (Neil Simon)

Re: pieczenie mięsa w piekarniku a sprzatanie po

też używam papieru do pieczenia, jeśli ma byc pieczone bezpośrednio na blasze. Jesli ruszt - to pod nim takze blacha z papierem a sam ruszt myję w zmywarce co jakis czas. Razem z blachami, filtrem od okapu, kratkami z płyty gazowej itp. Po prostu wrzucam wszystko raz na dwa tygodnie do zmywarki

Re: pieczenie mięsa w piekarniku a sprzatanie po

Tak sobie myslę, że to doskonała rada. Tak, zdecydowanie, najlepiej iśc kupić nowy piekarnik. W ogóle rozszerzyłabym tę myśl - masz z czymś problem? kup nowe. A tak poza tym w takim piekarniku blachy i ruszt i tak sie brudzą, przynajmniej w moim, więc jakby to nie likwiduje problemu do końca.

Re: pieczenie mięsa w piekarniku a sprzatanie po

Ja niczym nie zabezpieczam. Co jakiś czas czyszczę po prostu wnętrze piekarnika i ruszty. A jak zostają jakieś zapieczone plamy na metalu, to trudno, to intensywnie używany piekarnik, nie świąteczny obrus po babci.

Re: pieczenie mięsa w piekarniku a sprzatanie po

ja też piekę w rękawach lub w folii alu. Ale jak chcesz bez tego to może chociaż na folii połóż, lub ja silikonowej podkładce (no ale ją też trzeba później wyczyścić wtedy). Zdarzało mi się, że z folii sos się wylał i przypalił na blasze. Odkryłam wtedy w Lidlu W5 pomarańczowy na tłuszcz. Psikasz i

pieczenie mięs

jak piec mięso. chodzi mi o kwestie techniczne. czy w naczyniu żaroodpornym, folii, rękawie? i jakie przyprawy są najlepsze? np. do schabu.

Re: Zamrażanie mięsa i przyrządzanie pieczeni, pr

Kup karkówkę, najlepiej taką do dwóch kilogramów. Przypraw ja i odstaw w chłodne miejsce. Niech poleży tak do soboty. W sobotę upiecz i wyjmij z sosu. W drugi dzień świąt, przed obiadem, pokrój na grube plastry i podgrzej w piekarniku podlewajac sosem z pieczeni. Będzie bardzo smaczne, a Ty nie

Re: Pędzel do golenia so

buka007 napisała: > aha. > to może podaj jakis przepis na pędzlowane mięsko. Przygotowując pieczeń i podczas pieczenia można przecież mięso pędzlować. Oczywiście nie gencjaną czy rivanolem. -- Pustelnia

Mięso pieczone na soli

Witam. Szukam przepisu na pieczenie mięs na soli. Zgubiłam przepis, a wyszukiwarka nie działa. Szukałam w googlach i też nic. Pamiętam, że były zdjęcia na galerii potraw, ale też nie mogę znaleźć. Byłabym bardzo wdzięczna za podanie przepisu.

Re: Potrawy z pieczonego mięsa

zrobić bigos -- ----------------- Mama Aniołka 04.05.2007, Kubusia 01.08.2008. Mateuszka 24.10.2011

Re: Potrawy z pieczonego mięsa

ja z pieczonego indyka, który już trochę "przeszedł" i się kruszył zrobiłam pastę do chleba - zmiksowałam go z zielonym groszkiem, serkiem białym, pietruszką i przyprawami

Re: Potrawy z pieczonego mięsa

ja większe kawałki kroję na plastry i w małym garnku wlewam na dno trochę wody, na to układam mięso i stawiam na małym ogniu pod przykrywką. Gotująca się woda wydziela parę i mięso podgrzewa się i zdecydowanie odświeża (jakkolwiek by to nie brzmiało) takie mięsko podaje na obiad z ziemniakami

Mięso - gotowane czy pieczone?

Zastanawiam się czy będąc na diecie lepiej gotować mięso czy je piec (bez tłuszczu, np. w rekawie w piekarniku)? Chodzi mi nie tylko o to żeby mięsko było jak najmniej kaloryczne, ale przede wszystkim o to, by zachowało wartości odżywcze. A Wy? Pieczecie czy gotujecie?

Re: Potrawy z pieczonego mięsa

dodac do bigosu fasolki- bez sliwki :-) zmielic i zrobic smarowidlo do pieczywa, nalesnikow dodac do makaronu, zapiekanki -- co bylo to bylo co moze byc jest a bedzie to co bedzie

Re: Potrawy z pieczonego mięsa

Zmieliłabym z warzywami z rosołu i zrobiła dajesz do naleśników plus barszcz czerwony. -- - Czym się różni mózg od rozumu? - Mózg mają wszyscy.

Re: pieczenie mięsa w piekarniku-pomóżcie kobitki

schab wyszedł ci suchy bo go za długo piekłaś (wystarczy piec tyle minut ile dkg mięsa mamy), ja szynkę bardzo mocno posypuję solą, pieprzem ziołowym i ziołami prowansalskimi, wstawiam do lodówki na dobę a przed pieczeniem płuczę pod bieżącą wodą nadmiar soli i ziół, układam na folii aluminiowej

Re: Potrawy z pieczonego mięsa

ja jednak wyrzucam, mam alergię na końcówki - skoro smętnie wygląda w wersji podstawowej to i po przeróbce by mi smakować nie mogło. oczywiście inni domownicy mogliby nie mieć takich dylematów i wcinać, ale ja sama nie mogłabym... więc też i nie robię z tym nic dalej.

Re: Potrawy z pieczonego mięsa

Ja robię coś ala bogracz. Mięso kroję w kostkę podsmażam i do garnka, cebulę w kostkę podsmażam i do garnka. Zalewam to wodą i zagotowywuję z liściem laurowym i pieprzem w ziarnach. Dodatkowo gotuję kilka ziemniaków w mundurkach. W kostkę kroję ogórki kiszone, paprykę (może być bez), ziemniaki i

Re: kasza jaglana

Ponieważ to jest surowe mięso, to bardziej podobne jest do pieczeni rzymskiej. Pasztet jednak jest z gotowanego mięsa.

Pizza z pieczonym mięsem i sosem barbecue

tak też zrobiłam tym razem. Rozgnieciony czosnek mieszamy z papryką, solą, pieprzem i olejem. Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso, wkładamy je do małego naczynia żaroodpornego i pieczemy ok 1,5 godziny pod przykryciem. Upieczone mięso dzielimy na małe kawałeczki (proponuję użyć do tego rąk

mięso pieczone

Kawał mięch (dowolny karkówka, schab, szynka, czasem dwa np. karkówa i schab piekę razem, schab wychodzi wtedy bardzej soczysty) myję i wkładam do takie a`la marynaty (oliwa z oliwek, czosnek - duzo, bo libimy, pieprz, majeranek, trochę jałowca, tymianek, kupkuma, papryka, co kto lubi- bez soli i w

Re: Szukam dobrego przepisu na mięso wołowe piecz

pięknie:) Acha, boczek szpikowac wzdłuż a kroi się pieczeń zawsze w poprzek włókien. Wiem, wiem boczek i śmietana... ale wołowina jest chuda i potrzebuje trochę tłuszczu a wtedy jest smaczna. Będziesz robiła dokładnie wg tego przepisu to na pewno sie uda. Wołowina dobra jest taka płaska z taką żyłką w

pieczenie mięsa w piekarniku-pomóżcie kobitki :)

Witam, kupiłam szynkę, którą chciałabym upiec w piekarniku...wcześniej zdarzało mi się piec schab ze śliwką, niestety pomimo,że był zawinięty w folię to po upieczeniu był suchy :( nie chciałabym aby z tą szynką było podobnie ;) czy ma któraś z Was jakiś sposób,jak przygotować takie mięsko, czy

Mięso banalnie proste - pieczone

Ja mam sprawdzony super banalny przepis na pieczone mięcho. Potrzebne składniki to: Mięcho (karkówka, szynka) 1kg soli musztarda francuska Wykonanie: na blaszkę nieco większą od mięsa wysypać soli tak by warstwa była minimum 1cm. Połozyć nań mięcho (umyte ale bez marynaty itp). Na wierzchu

Re: pieczenie mięsa-prosze jak chlop krowie na mi

edzia, ja nie wiem jak sie pieczenie mięsa tyczy w przypadku piekarnika gazowego, gdzie jest tylko dół grzejący wiec za duzo nie napiszę. wlasnie od 2 godz szynka b/k marynuje mi się w lodówce. a przepisy można z netu wytrzaskać, takie extra normalnie :) wpisz chocby 'schab pieczony ze śliwką' i

Re: pieczenie mięsa!!proszę o radę!

dzieki serdeczne za rady!!!obsmażę mięsko potem górę przykryję folią alum.i wstawię w żaroodpornym naczyniu do piekarnika.160stopni a ile tak mniej więcej piec!?godzinka nie bedzie za duzo??mam tak ok.1kg mięsa

Re: pasztet "wiejski"

Nigdy nie robiłam pasztetu z surowego mięsa,to raczej jest pieczeń rzymska niż pasztet?

pieczeń z mięsa mielonego-jak robicie?

dostałam od znajomego ,który ma sklep mięsny 1 kg mięsa mielonego i chcę zrobic pieczeń,aby była dobra na zimno do chleba,kanapek.Jak robicie ,macie jakieś pomysły ?

Re: mięsko nakanapkowe zamiast wędlin

obkładam cieniutkimi plasterkami posolonej słoninki. Prodiż jest o tyle dobry że mięso nie wymaga podlewania. Pieczeń piekę 2 godziny.

Re: Mięso - gotowane czy pieczone?

Ja piekę w woreczkach do pieczenia (białko nie wyparuje na pewno;-) he he). A mówiąc całkiem poważnie -jak dla mnie szalenie wygodna metoda - niczego nie trzeba "podlewać", a mięso wychodzi wspaniale soczyste. Wrzucam do woreczka cebulę, czosnek, trochę ziół i palce lizać! A potem widzę

Re: Głupie pytanie o pieczenie mięsa...

trzeba sprawdzać, ale raczej ta dłuższa opcja - ja tak mam zawsze gdy piekę podwojoną czy potrojoną porcję dania mięsnego -- Mój blog kulinarny

Pieczenie mięsa

Poradzcie co zrobić z mięchem.Mam zamiar upiec je w niedzielę.Co powinnam teraz z nim zrobić?Czy to dobry pomysł żeby moczyć je w wodzie z solą i czy nie zepsuje się do niedzieli?Czy po prostu na razie je zamrozić?

Re: Mięso pieczone na soli

, znakomicie doprawione mięso lub rybę. Połacz to z łatwoscią przyrządzaniauwzględniającą pieczeń, sól i brytfannę – kto moż spodziewać się więcej? ZACZNIJMY OD SOLI * Dla pieczenia ryby czy kawałka mięsa potrzeba kilka funtów (funt to ok. ½ kg) grubej soli, tyle ile potrzeba dla otoczenia

Temperatura wewnątrz pieczonego mięsa - Termosonda

Wczoraj piekłam mięso na święta, karkówka indyk itp.. Przy tej okazji przypomnialo mi się o termosondzie którą mam w wyposażeniu piekarnika.. no i ok sonda wbita w mięso pokazała jaką ma temp wewnątrz..tylko co mi z tego skoro nie mam bladego pojęcia jaką jakie mięso powinno mieć temp by

Re: ranking resztek kuchennych

U mnie wygrywają resztki pieczeni z sosem, podgrzewam, mięso kroję na małe kawałeczki, wylewam sos z mięsem do głębokich talerzy wrzucam kawałeczki ciemnego chleba albo jasnej bułki i robię na kolację maczankę krakowską :) Z zimnym piwem i ogórkami małosolnymi - pycha!

Re: pieczone mięso od kiedy???

A co jest złego w pieczonym mięsie? Przecież pieczenie mięsa wymaga wyższej temperatury aniżeli gotowanie, więc i pasożytów w nim mniej. Wg mnie mięso pieczone w sosie własnym jest nawet zdrowsze niż gotowane. A do tego walory smakowe... mniam, ślinka leci ;-) -- Gdy byłem dzieckiem, mówiłem jak

Re: pieczeń wieprzowa z rękawa?

po krótkim obsmażeniu pieczeń jest soczysta, ponieważ pory zostały zamnknięte i soki zostają wewnątrz mięsa, będzie soczyste i kruche, ja pieczeń wolę z rękawa niż z brytwanny

Łatwy przepis na pieczeń z indyka

Łatwy przepis na pieczeń z indyka

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Zdjęcia - mięso pieczenie