Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Bardzo prosze o interpretacje wynikow...

Wbc 6.44 Rbc 4.56 Hgb 124 Hct 0.370 Mcv 80.1 Mch 27.2 Mchc 340 Plt 350 Rdw 14.4 Hdw 28.7 Mpv 7.1 Pct 0.25% Pdw 49.9 Mpc 27.4 Mpm 1.85 Mikrocytosis + Hypochromia 2.3% Rozmaz Granulocyty obojetnochlonne 36% ................. kwasochlonne 9% Limfocyty 48% Monocyty 7% Dziecko zdrowe... W sensie bez

Re: prosze o porade

dodam jeszcze ze w morfologi byly Mikrocytosis ++ left shift + a w moczu Urobilinogen 0,2mg/dl

Re: Ratunku!!! Niska kreatynina, podwyższone AST

Uff, bardzo dziękuję za odpowiedź :) Czy są przesłanki, żeby zbadać kinazę kreatynową, czy dać dziecku (i sobie) spokój? A to HC-VAR? Nigdzie nie mogę tego znaleźć. Wśród wyników jest Mikrocytosis ++ , HC VAR +

Re: "Bezobjawowe" gorączki

,09 (norma 4,7-11,3); rozmaz też w normie tylko Limfocyty (LYMPH) 3,51 (norma 1,0 - 3,4), Mikrocytosis +

wirus, białaczka??? wyniki krwi

mikrocytosis+ left shift + atypical limf +++ blasts + oB 10 crp 9,92 z uwagi na obniżenie płytek badanie powtórzone w dniu dzisiejszym: leukocyty 10,8 erytrocyty 4,45 hemoglobina 12,0 hematokryt % 34,5 MCV 77,6 MCH 27 MCHC 34,9 PLt 179 norma od 150 (wykonane szczegółowo w namiocie???) neutrocyty 14,4 (35

Do P. Doktor:Interpretacja wyników krwi+wątroby

,0-7,0) Limfocyty 56,4 (25,0-70,0) BASO% 0,3 (0,0-1,5) Neutrocyty 28,1 (35,0-55,0) ! LUC% 7,7 (0,0-4,0) ! RDW-CV 12,4 (11,5-14,5) PDW 61,6 (25,0-65,0) MPV 7,3 (7,2-11,1) CH 27,9 (28,0-36,0) ! HDW 2,6 (2,2-3,4) PCT 0,26 (0,12-0,36) Mikrocytosis + Atypical Lymph ++ %MICRO 2,6% %HYPO 0,2% %MICRO/HYPO 15,8% Rozmaz

4 latka ft3 ponad norme,bardzo słaby apetyt, poniż

/dl (norma 32,3-35,2) NEUT% 35,3% (norma38,7-76,7) LYM 51,1% (norma 13,7-43,6) MONO% 8,2 (norma 3,3-7,4) BASO%1,0% (norma 0,0-0,9) LYM 4,31 x10.e3/µl (norma 1,2-3,4) Mikrocytosis + chciała bym wiedzieć czy tak nieznaczne odchylenie od normy może mieć wpływ na słabe przybieranie na wadze i wzroście a

Wyniki krwi - prosba o ocene.

,4) RBC 4,41 (4,3 – 5,5) HGB 12,1 g/l (10,9 – 14,2) HCT 35,1 % (34-41) MCV 79,6 (70-82) MCH 27,5 (27 – 34) MCHC 34,6 (32-36) RDW 13,2 % (11-15) HDW 2,4 (2,2 – 3,2) PLT 345 (150-350) MPV 7,4 (8-11) obnizone PCT 0,26% PDW 48,9 10(GSD) Mikrocytosis + Mikroskopowa ocena

prośba o interpretację wyników badań krwi 4,5latki

¯ 26,1 pg 28,0 — 36,0 MCHC 34,4 g/dL 32,0 — 36,0 RDW ­ 16,2 % 11,0 — 15,0 HDW 2,8 g/dL 2,2 — 3,2 PLT ­ 495,0 K/μL 150,0 — 350,0 MPV 7,7 fL 6,1 — 11,0 PCT ­ 0,38 % 0,12 — 0,36 PDW ¯ 46,0 % 47,7 — 59,3 Anisocytosis + Mikrocytosis

Prośba o interpretację wyników

- 12,5 g/dL HCT - 39,3 % MCV - 73,2 fL MCH - 23,3 pg CH - 23,9 pg MCHC - 31,9 g/dL RDW - 13,6 % HDW - 2,6 g/dL PLT ­ - 652,0 K/μL MPV - 6,5 fL PCT ­- 0,42 % PDW - 44,5 % Mikrocytosis ++ %MICRO 8,5 % %HYPO 2,0 % %MICRO / %HYPO 4,2 % Mikroskopowa ocena rozmazu krwi (C32) Gran. obojetn. o

proszę o interpretację wyników

,0 — 36,0 RDW 14,6 % 11,0 — 16,0 HDW 2,6 g/dL 2,2 — 3,2 PLT ­ 508,0 K/μL 150,0 — 350,0 MPV 7,2 fL 6,1 — 11,0 PCT 0,36 % 0,12 — 0,36 PDW 47,7 % 47,7 — 59,3 Mikrocytosis +++ %MICRO 14,4 % %HYPO 0,5 % %MICRO

Re: Moje leczenie cz. 3.

9,2 fL 6,1 — 11,0 PCT 0,33 % 0,12 — 0,36 PDW 52,1 % 47,7 — 59,3 Mikrocytosis

Re: Wyniki prawie 6 latka

,0 CH ¯ 27,7 pg 28,0 — 36,0 MCHC 34,5 g/dL 32,0 — 36,0 RDW ­ 15,2 % 11,0 — 15,0 HDW 2,5 g/dL 2,2 — 3,2 PLT ­ 366,0 K/μL 150,0 — 350,0 MPV 8,2 fL 7,0 — 10,6 PCT 0,3 % 0,12 — 0,36 PDW 53,7 % 47,7 — 59,3 Mikrocytosis + %MICRO 3,7 % %HYPO 0

Pomocy niskie neutrocyty!

,0-9,3) NEUT% 18,7% (23,8%-69,3%) LYM% 68,8% (18,4-61%) MONO% 5,1% (3,6-9) EOS% 1,7% (0,0-2,8) BASO% 1,1% (0,0-1,1) LUC 4,6% (0,0-4,0) NEUT 1,41 (1,9-9,6) LYM 5,17 (1,7-6,7) MONO 0,38 (0,3-1,5) EOS 0,13 (0,0-0,3) BASO 0,08 (0,0-0,2) LUC 0,35 (0,-0,4) Mikrocytosis ++ Atypical Lymph + OB 9 mm/1h

wyniki badań

; 47,2 % 47,7 — 59,3 Mikrocytosis +++ Hypochromia + Atypical Lymph + %MICRO 13,2 % %HYPO 6,0 % %MICRO / %HYPO 2,2 % Mikroskopowa ocena rozmazu krwi (C32) Gran. obojetn. o jadrze podzielonym 28 % 45 — 70 Granulocyty kwasochłonne 2 % 1 — 5 Limfocyty

Re: Tygrysku:)

Przepraszam za długie milczenie ale nie miałam małe problemy . Tygrysku spadło mi poniżej normy MCV mam 78,02 (norma 80-100) , RBC też na skraju dolnej granicy , MCH też na skraju dolnej normy , Mikrocytosis " + ". Teraz w lutym znowu będę robiła badania . Ogólnie jak pisałam w innym

podwyzszone AST u 4 letniej corki

,2 — 3,2 PLT ­ 380,0 K/μL 150,0 — 350,0 MPV 8,5 fL 6,1 — 11,0 PCT 0,32 % 0,12 — 0,36 PDW Ż 37,5 % 47,7 — 59,3 Mikrocytosis + %MICRO 5,2 % %HYPO 0,4 % %MICRO / %HYPO 12,6 % Mikroskopowa ocena rozmazu krwi Gran. obojetn. o jadrze podzielonym 45 % 45 — 70

Re: Nieprawidłowy rozmaz krwi.

WBC 8,25 NEUT% 31,9, LYM% 56,9, MONO% 4,8, EOS% 3,3, BASO% 0,7, LUC% 2,4 RBC 4,77 HGB 13,4 HCT 37,3 MCV 78,2 MCH 28,1 CH 28,2 MCHC 35,9 RDW 14,1 HDW 2,7 PLT 332,0 MPV 9,3 PCT 0,31 PDW 49,7 MIKROCYTOSIS + %MICRO 5,0 %HYPO 0,1 %MICRO/%HYPO 39,1 Mikroskopowa ocena rozmazu krwi Gran. obojętne o

wyniki badań krwi

Dziewczyny mam do Was pytanie, chodzi o moje wyniki krwi. Mianowicie w wynikach krwi jest taki wynik, który jest oznaczony PDW = 48,1. Niby jest ok, ale poniżej jest zrobiony rozmaz krwi i wyszło mi coś takiego anisocytosis + mikrocytosis + %MIKRO 5 % %HYPO 0,1% %MIKRO/% HYPO 71,2% Mam pytanie

Chca jutro szczepic mimo 38,5 goraczki i wynikow..

; 32,0 MPV ¯ 7,3 fL 7,5 — 11,1 PCT 0,24 % PDW 52,3 10(GSD) MPC 28,2 MPM 1,96 Mikrocytosis +++ Hypochromia + Materiał: Krew EDTA Granulocyty 40 — 70 - Granulocyty pałeczkowate 1 % 0 — 5

proszę o interpretacje wyników

,8 % 11,0 — 15,0 w HDW 2,9 g/dL 2,2 — 3,2 w PLT ­ 512,0 K/μL 130,0 — 430,0 w MPV 7,9 fL 7,0 — 12,0 w PCT ­ 0,4 % 0,12 — 0,36 w PDW 54,2 10(GSD) 40,0 — 60,0 Mikrocytosis + HYPO% 0,7 < 10 Atypical Lymph +++ Ferrytyna 34,5 ng/ml 10,0 — 300,0

wyniki - niemowlę

,2 — 11,1 CH ¯ 22,6 pg 28,0 — 36,0 HDW 3,0 g/dL 2,2 — 3,4 PCT 0,27 % 0,12 — 0,36 Anisocytosis + Mikrocytosis +++ Hypochromia + %MICRO 20,9 % %HYPO 4,1 % %MICRO / %HYPO 5,0 % Mikroskopowa ocena rozmazu krwi A1 – 12:45 Granulocyty obojetn. podzielone ¯ 18 % 40 &mdash

interpretacja wyników badań- córka, 13 miesięcy

/dL 32,0 — 36,0 RDW 12,9 % 11,0 — 16,0 HDW 2,5 g/dL 2,2 — 3,2 PLT ­ 363,0 K/μL 150,0 — 350,0 MPV 8,5 fL 7,0 — 10,6 PCT 0,31 % 0,12 — 0,36 PDW 52,5 % 47,7 — 59,3 Mikrocytosis ++ Left Shift + %MICRO 6,6 % %HYPO 0,7 % %MICRO / %HYPO 9,9 % Mikroskopowa ocena

Wyniki moich dzieci

,2 fL 7,0 — 10,6 PCT 0,3 % 0,12 — 0,36 PDW 53,7 % 47,7 — 59,3 Mikrocytosis + %MICRO 3,7 % %HYPO 0,7 % %MICRO / %HYPO 5,2 % Uwaga! Od dnia 08.07.2011r zmienione zakresy wartosci referencyjnych. A1 Mikroskopowa ocena rozmazu krwi Gran. obojetn. o jadrze podzielonym ¯ 42 % 45 &mdash

guzek w dole jarzmowym,podwyższone monocyty i limf

,7% BASO 0,4% Luc2,9 % RBC 5,07 M/uL HGB 13,1 g/dL HCT 36,8% MCV 72,6 fL MCH 25,8 pg CH 25,7 pg MCHC 35,6 g/dL RDW 13,4 % PCT 0,37% PDW 38,5%Mikrocytosis ++ Loft Shift + Micro 8,5% Hypo 0,1% Micro / Hypo 62,9% Mikroskopowa ocena rozmazu krwi Gran. obojętn. o jądrze pałeczkowatym 1% Gran. obojętn. o jądrze

prośba o interpretacje wyników córki 5,5mca

; 0,37 % 0,12 — 0,36 PDW 55,9 % 47,7 — 59,3 Mikrocytosis ++ %MICRO 8,6 % %HYPO 0,3 % %MICRO / %HYPO 26,9 % Biochemia Aminotransferaza alaninowa (ALT) 22 U/l 7 — 35 Zelazo w surowicy 72 μg/dl 50 — 170 Kreatynina ¯ 0,2 mg/dl 0,4 — 1,1 TSH trzeciej generacji

Wyniki badań - prośba o interpretację

,2 M/uL HGB - 11,6 g/dL HCT - 31,8 % MCV - 75,8 fL MCH - 27,6 pg CH - 26,9 pg MCHC - 36,5 g/dL RDW - 14,4 % HDW - 3,3 g/dL PLT - 271,0 K/uL MPV - 11,2 fL PCT - 0,3% PDW - 44,8% Mikrocytosis ++ Left Shift +++ %MICRO - 6,7% %HYPO - 1,2% %MICRO/%HYPO - 5,8% Glukoza - 78 mg/dl AST - 45 U/l ALT - 17 U

Proszę o interpretację wyników badań

,5 BAS)% - 0,5 LUC% - 4,2 RBC - 4,2 M/uL HGB - 11,6 g/dL HCT - 31,8 % MCV - 75,8 fL MCH - 27,6 pg CH - 26,9 pg MCHC - 36,5 g/dL RDW - 14,4 % HDW - 3,3 g/dL PLT - 271,0 K/uL MPV - 11,2 fL PCT - 0,3% PDW - 44,8% Mikrocytosis ++ Left Shift +++ %MICRO - 6,7% %HYPO - 1,2% %MICRO/%HYPO - 5

Panie Doktorze proszę o poradę/długie

,3, MCH 24,9, MCHC 32,6, CHCM 31,6, RDW12,9, HDW 3,16, PLT 568, MPV 8,1, PCT 0,46, PDW 47,6, mikrocytosis +, hypochromia ++. Wynik badania rtg: zagęszczenia zapalne w płucu prawym. Dostał antybiotyk Klacid (który jeszcze podajemy na 10 dni). Po 7 dniach po osłuchaniu lekarka powiedziała, że jest ok (ale

Zdjęcia - mikrocytosis