Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: podwyższone PDW,MPV,P-LCR, niskie płytki krwi

Hej,mam podobnie tj. PDW i P-LCR zvyt wysokie, a MPV na gornej granicy. Czy już wiesz co to oznacza? Czy coś z tym trzeba robić? -- forum.gazeta.pl/forum/w,94641,148274513,148274513,Niedoczynnosc_tarczycy_pomoc_o_wskazowki.html

wyniki badan krwi interpretacja pdw

wyniki badan krwi interpretacja pdw Sciagnij: wyniki badan krwi interpretacja pdw: Calosc spakowane do archiwum .rar - wyniki badan krwi interpretacja pdw: wyniki badan krwi interpretacja pdw

interpretacja wynikow badan krwi pdw p-lcr

interpretacja wynikow badan krwi pdw p-lcr Sciagnij: interpretacja wynikow badan krwi pdw p-lcr, Wszystko zapakowane do archiwum .rar - interpretacja wynikow badan krwi pdw p-lcr: interpretacja wynikow badan krwi pdw p-lcr

podwyższone PDW,MPV,P-LCR, niskie płytki krwi

tak mi wyszło w morfologii. od 1-2 mies. odczuwam totalne przemęczenie. zrobiłam morfologię: mam podwyższone PDW 21,7 (maks 17,0), MPV 13,5 (maks 13,0) , P-LCR 47 (maks 43), monocyty 11,8 (maks 10) oraz niższe płytki krwi ok. 133 tys. (normy min. 140). reszta ogólnie w normie. żelazo robiłam w

PDW

dziś pierwszy dzień wiosny wiec czas na wiosenną kawę sunia dziś parzy -- Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna ;p

morfologia -podwyzszone PDW?

czy moze mi ktos napisac co oznacza podwyzszone PDW gdzie wszystkie inne wyniki sa w normie :/

Re: podwyższone PDW,MPV,P-LCR, niskie płytki krwi

wg internistki to nic takiego, a moje długie stany osłabienia to zapewne wymysł i nerwica. to, że np. płytki spadły mi o 40 tys w porównaniu z poprzedznią morfologią to również norma. jak i cała reszta oczywiście.. na nerwicę to powinni chyba dawać tabletki po wiyztach w nfz. to z całą pewnością.

Re: PDW

myslę że fizycznie nie ;) za to w upodobaniach jak widac tak przynajmniej jeśli chodzi o kolory -- suczka78 ®

Re: PDW

wole brązy, czernie, szarości,granaty, czasem czerwień a różowy na oczy po to by świat zmienił barwę -- moje myśli to moje królestwo

Re: PDW

no właśnie gdzie Ty sie podziewasz? -- Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna ;p

Re: PDW

przeczytałam cos innego ;p no dla Was kochani to zawsze (: -- Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna ;p

Re: PDW

kurcze, muszę chyba zainwestować w wolny czas i wtedy jeszcze z domu wszystkich wywalić, bo jeden komp na 4 osoby to trochę mało :/ -- Muzycznie nigdy nie wiem :( kochani nudziarze

--> PDW

Mily PDW, rzecz w tym, ze doczytałem. Zdradzenie puenty uważam jednak za czyn absolutnie straszliwy i niczym nieusprawiedliwiony. Po kiego grzyba ktoś miałby po tę książkę sięgać, jeśli znałby jej nieco przekombinowane rozwiązanie? Moim zadaniem było napisać o powieści nie dekonspirując jej w

Re: Wszystkim Janinkom,Janom 100 lat!

Muraszko Kochana wszystkiego dobrego pogodnego zdrowego .... zyczymy :))-- http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/cc/wj/uadi/ByUblqiK0laVHzPDwX.jpg

podwyzszone MPV i PDW

z tego co zdalzylem sie zorientowac to reszta wynikow miesci sie w normie tylko te 2 przekraczaja: PDW - wskaźnik zróżnicowania objętości płytek krwi powinno byc 6,1-11 a mam: 17,9 oraz: MPV - średnia objętość płytek krwi 7.0 - 12.0 u mnie jest 13,1 Orietnuje sie ktos czym to moze byc

Podwyższone PLT i PDW - P. doktorze co to oznacza?

Witam! Zrobiłam badanie krwi mojej 12 tyg córeczce. Wszystkie parametry wyszły w normie oprócz następujących wyników: PLT - 447 K/uL, PDW - 13,10 fL, HGB - 10,60 M/uL. Co oznaczaja te dwa pierwsze paranetry? Wiem, że są podwyższone ale czy to aż tak niedobrze? Proszę o opinię. Do pediatry idę

wynik morfologii PDW?

Czy ktoś mi może wyjaśnić co oznacza PDW w morfologii, szukałam i nie jestem w stanie znaleść. Mam ten czynnik obniżony, mój wynik to 10,6 fL (norma 12,9- 16,9). Co to oznacza? MOże dodam, ze WBC mam podwyzszone 11,7 (norma4-10) i NEUT 70,5 (norma 40-70). Będę wdzięczna za pomoc! -- Moje

Morfologia- podwyższone PDW

Podwyższone PDW w wyniku morfologii(powyżej normy). O czym to świadczy? Proszę o interpretację.Pozostałe wyniki w granicach normy.Dzięki.

podwyższony PDW, MPV oraz P-LCR

Witam Forumowiczów, Mam pytanie dotyczące wyników badań krwi. Szczególnie interesują mnie 3 parametry: PDW, MPV oraz P-LCR. Trzy miesiące temu zrobiłem badanie krwi i wykazało ono podwyższone parametry tych wskaźników: PDW - 21,21 fl norma 9-17 MPV - 15,01 fl norma 9-13 P-LCR - 63

PDW - płytki krwi

Prosze Was napiszcie mi czy po wynikach krwi powinnam sie martwic jesli mam je wszystkie ok a PDW (wskaznik zroznicowania objetosci plytek krwi) mam za niski w stosunku do normy i to znacznie? Co to oznacza? Do lekarza ide dopiero za trzy dni a chcialabym juz cos wiedziec.

Re: Szósta odsłona - ulubieńcy

Zgłaszam Fifi. http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/hd/ad/gqrb/PDw5BCe5OVFAxd2eQB.jpg

Re: PDW - wyniki morfologii - prosze o pomoc

PDW to wskaźnik zróżnicowania objętości płytek krwi.Nie jest tak bardzo istotny.Pozdrawiam Gosia

Re: Naboj do PDW

Hej Gość portalu: REMOV napisał(a): > Za www.dtic.mil/ndia/smallarms/Marshall.pdf). Ale najciekawsze kawałki > pojawiają się przy tym szwedzkim PDW CBJ-MS, który ma lepsze parametry tego > przebicia niż FiveSeven - 100m, H&K PDW - 200m, czy P90 ze 150m. Tyle tylko, że > >

Naboj do PDW

sporą rolę w nabojach pistoletowych odgrywa między innymi kształt pocisku - najczęściej są to pociski tępołukowe, natomiast te nowe do PDW są ostrołukowe, generalnie to one przypominają umieszczony w pistoletowej łusce pomniejszony pocisk karabinowy (z kształu). No i ich podstawową cechą ma być

morfologia - wysokie wskaźniki PDW, MPV, P-LCR

Witam. Miałam robioną wczoraj morfologię, dziś odebrałam wyniki: PDW= 18,8 - norma 6,1-11 MPV - 13,2 - norma 7,2-11,1 P-LCR - 51,5, N: 6-24 Jestem kobieta, 23 lata. Nie wiem, dlaczego takie wyszły ? Wie ktoś ? Podobno coś z tymi płytkami krwi się dzieje, jak kobieta jest przed okresem, jednak ja

PDW - wyniki morfologii - prosze o rade

Czy ktos moze mi pomoc i wyjasnic co znaczy jesli w wynikaach morfologii znajduje sie pozycja PDW i jest ponizej normy?

PDW - wyniki morfologii - prosze o pomoc

Kochani czy mozecie wyjasnic co z fantem gdy w wynikach morfologii wskaznik PDW jest ponizej normy? co to oznacza??? pozdrawiam s

Re: alfredka1 - zdrowie

Dzięki, prawie tak jak po niemiecku. A od paru godzin mamy juz lato/ Życzę Wam umiarkowanie gorącego slońca, niewiędnacych od żaru roslin ....itd , a zachowajcie gorące serca ((-- http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/cc/wj/uadi/ByUblqiK0laVHzPDwX.jpg

Krew - podwyższone P-LCR, PDW i MPV - co to oznacz

Witam, Ponieważ miałem 4 kartki a4 z przeróżnymi badaniami krwi na potrzebe problemu wypadania włosów, najwyraźniej dermatolog nie zauważył albo nie wiedział co oznacza: P-LCR 37 % {6-24} MPV 11.4 %{7,2-11,1} PDW 14,7 fl {6,1-11} reszta płytek ok: PLT 172 {150-400} PCT 0.2 {0.14-0.36} Pozostaje

wyniki krwi

Witam Proszę o ocenę wyniku badania krwi MCH - 31.5 (27-31) PDW - 70% (40-60) OB - 25 (<12) ALT - 68 (<31) AST - 47 (<34) Cholesterol calkowity - 203 (115-190) Triglicerydy w surowicy 158 (<150) Te badania mam ponad normę i to mnie bardzo martwi. Do dam ze badania krwi robilam

jak zrzucic pare kilo z ud

Do Sciagniecia jak zrzucic pare kilo z ud www.przeklej.pw/3Pdw/ Dodaje ponownie bo tamten link wygasl, pozdrawiam. 36742952047

Badanie morfologii - PDW, MPV i P-LCR za wysokie !

Witam. Miałam robioną wczoraj morfologię, dziś odebrałam wyniki: PDW= 18,8 - norma 6,1-11 MPV - 13,2 - norma 7,2-11,1 P-LCR - 51,5, N: 6-24 Jestem kobieta, 23 lata. Nie wiem, dlaczego takie wyszły ? Wie ktoś ? Podobno coś z tymi płytkami krwi się dzieje, jak kobieta jest przed okresem, jednak ja

interpretacja morfologii krwi

W wynikach morfologii wyszło mi coś takiego: MCHC 32,4 g/dl norma 32,6 - 36,2 % limfocytów 53,4% norma 25 - 40 % neurocytów 35,2% norma 45 - 70 PDW 11,1 fl norma 11,5 - 14,5 reszta badań jest ok. Co o tym myślicie? Moje samopoczucie ogólnie jest ok.

Prośba o weryfikację wyników

Witam, nasze maleństwo to Majka, 6 tygodniowe niemowle. Mama miała niedokrwistość w czasie ciąży. Przyjmowała żelazo. Leukocyty 8,1 Erytrocyty 3,9 Hemoglobina 12,5 L Hematokryt 35 MCH 32 H PDW 8,8 L MPV 8,8 L Neutrofile 0,94 L Neutrofile 11,6 % L Limfocyty 70,6 % H Eozynofile 7,7 % H Rozmaz krwi

Komfort działa :)

http://www.youtube.com/watch?v=OiPdwB4dPnE;;OiPdwB4dPnE;;http://i.ytimg.com/vi/OiPdwB4dPnE/default.jpg;;Komfort działa - Marian Załucki.wmv -- ??????

interpretacja wyników morfologii

W wynikach morfologii wyszło mi coś takiego: MCHC 32,4 g/dl norma 32,6 - 36,2 % limfocytów 53,4% norma 25 - 40 % neurocytów 35,2% norma 45 - 70 PDW 11,1 fl norma 11,5 - 14,5 reszta badań jest ok. Co o tym myślicie? Moje samopoczucie ogólnie jest ok.

Re: Dziękuję

Witajcie, odmawiam wątek z prośba o poradę; okazało sie, ze mój synek ( skończył dzisiaj 7 tygodni) ma anemię - jesteśmy umówieni do pediatry po południu; wyniki sa następujące ( podam te poniżej normy): Hemoglobina 11,9 Hematokryt 33 MCH 32 ( za dużo) PDW 8,4 MPV 8,6 P-LCR 12,6 Neutrofile 1

interpretacja wyników morfologii

Witam, Proszę o interpretację wyników morfologii w kierunku: anemii, alergii, pasożytów: Synek za kilka dni kończy roczek. Morfologia: WBC - 12,15 Limfocyty - 57,6 Mxd. - 13,6 Neutrofile - 28,8 RBC - 4,52 HGB - 11,5 HCT - 33,0 MCV - 73,0 MCH - 25,4 MCHC - 34,8 RDW -CV - 16,5 PLT - 393,0 PDW - 10

niski poziom WBC i wysoki PDW - co oznacza ?

witam, w wynikach krwi wartosc WBC wynosi 3.8 l 10*3/mm3 (ponizej normy) a PDW 18.8 h % (powyzej normy) co to moze oznaczac ? pozdr, an

Re: PDW - płytki krwi

Racja. Wyraźnie jest napisane że wszystkie inne parametry w tym takze ilość płytek są ok. Też uważam że absolunie nie ma czym się przejmować. Pozdrowienia

Re: PDW - płytki krwi

Nie martw się:) Wyniki masz dobre, a Tonia bzdury napisała - obniżenie wskaźnika RDW nie ma nic wspólnego z małopłytkowością. Tak niewielkie podwyższenie wskaźnika nie ma znaczenia diagnostycznego. Nie rozumiem dlaczego ludzie tak bardzo lubia straszyć innych ludzi:(

Re: PDW - płytki krwi

Jeny... ja Was strasznie przepraszam, ja mam ten wskaznik za wysoki w stosunku do normy... :-/ Co w takim razie to oznacza? Mam wiecej o cale trzy punkty procentowe kiedy normal jest 10-15%.... Blagam napiszcie cos bo nie moge prawidlowo funkcjonowac...

Re: PDW - płytki krwi

Małopłytkowość może być spowodowana różnymi czynnikami. Może być np. polekowa - wtedy jest przejściowa. Powinnaś zrobić badanie płytek metodą komorową, bo może się okazać, że twoje płytki mają po prostu tendencję do zlepiania się i wtedy maszyna liczy kilka zlepionych płytek jako jedną. Jeśli nad

Pijak Andrusiewicz żegna się za nasze pieniądze.

Na PDW obszerna relacja z 'tortu" dla plebsu Nikt z kamerzystów nie zauważył leżącego w krzakach przy pergoli pijanego. Podobno ... ze szczęścia...

W temacie wojny

to ja najbardziej lubię takie: http://www.youtube.com/watch?v=IwdjPDw6o5I;;IwdjPDw6o5I;;http://i.ytimg.com/vi/IwdjPDw6o5I/default.jpg;;Tap Dance Battle -- Jarek oddaj fartucha!

PDW (objętość płytek) ponizej normy?

mam ten wskaźnik poniżej normy. Norma zaczyna się od 12 a ja mam 10,7 (luty) i 10,9 (sierpień). Co to oznacza? no i dlaczego glukoza jest poniżej normy? Niewiele, ale jest. jakieś sugestie?

prosze o interpretacje wynikow krwi u 3 latka

WBC 5,1 RBC 4,59 HGB 13,1 HCT 38,9 MCV 85,0 MCH 28,5 MCHC 33,7 RDW 12,6 PLT 156,0 MPV 7,6 PCT 0,12 PDW 11,3 NEUT# 4,4 NEUT% 83,1 LYM# 0,5 LYM% 11,4 MONO# 0,2 MONO% 5,5 MALA MIALA GORACZKE 37-39,5, I PODOBNO LEKARZ POWIEDZIAL ZE ZACZERWIENIONE GARDLO Z GORY

Re: Anemia u 7 tygodniowego synka

dzieci zdrowych, wiec myśle, ze normy sa jak dla dzieci; Hemoglobina 11,9 norma od 13,5 Hematokryt 33 norma od 34 PDW 8,4 Norma od 9 MPV 8,6 norma od 9 P- LCR 12,6 norma od 13 Neutrofile 1,29 norma od 1,50 Dostaliśmy dzisiaj od pediatry żelazo w saszetkach, vit b6 i kwas foliowy, waga do kontroli w

Zbyt wysokie neutrocyty u 5- latki. Proszę o infor

% 7,4 ( 0,60 tys /ul) norma 3 - 15 neutrocyty 61,9 ( 5,90 tys/ul) norma 35- 55 !!!!!! rdw 12, 2 pdw 14, 5 mpv 8,1 Bardzo martwią mnię te neutrocyty ... Naczytałam sie nieco co może oznaczać ich podwyższenie i mam mętlik w głowie. Mój lekarz na urlopie, więc bardzo proszę na forum o

proszę o interpretację wyników krwi

,9 RDW-CV 13,0 % PLT 313 PDW 11,1 MPV 10,1 P-LCR 25,3 % PCT 0,32 % z góry serdecznie dziękuję.

Proszę o interpretację wyników

Pani Doktor. proszę o interpretację wyników badania krwi u 4 miesięcznego dziecka. Leukocyty 7,4 Erytrocyty 4,2 Hemoglobina 11,7 Hematokryt 33 MCV 77 MCH 28 MCHC 35,6 Płytki krwi 513 RDW-CV 12 PDW 8,4 MPV 8,4 P-LCR 11,1 Żelazo: 67 Ferrytyna 54,96 Do tej pory podawaliśmy Actiferol 15 (do tego

Re: Tarczyca wykluczona?

, to w pdw chociażby. I suplementacja żelazem pomaga na poprawę wyników krwi, a nie samopoczucie...

Re: prosba o interpretacje. Kiepsko?

morfologia HCT 41.6 zakres ref. 35-47 RBC 5.01 zakres ref 4.10-5.10 HGB 13.9 zakres ref 12.3-15.3 WBC 6.7 zakres ref 4.4-11.3 wskazniki czerwonokrwinkowe MCV 83 (80-86) MCHC 33.4 (33-36) MCH 27,7 (28-33) RDW-SD 32.9 (37-54) plytki krwi PLT 279 (170-394) MPV 11.1 (9-13) PDW 13.7 (9-17) P-LCR 35

Re: Prosze o interpretację wyników i rady.

morfologia HCT 41.6 zakres ref. 35-47 RBC 5.01 zakres ref 4.10-5.10 HGB 13.9 zakres ref 12.3-15.3 WBC 6.7 zakres ref 4.4-11.3 wskazniki czerwonokrwinkowe MCV 83 (80-86) MCHC 33.4 (33-36) MCH 27,7 (28-33) RDW-SD 32.9 (37-54) plytki krwi PLT 279 (170-394) MPV 11.1 (9-13) PDW 13.7 (9-17) P-LCR 35

Re: interpretacja wyników

Witam serdecznie, Czy mógłby ktoś pomóc mi zinterpretować wyniki morfologii? Bardzo proszę o pomoc. Martwi mnie RDW-SD 36,4 NORMA 36-48 PDW 9,2 NORMA 9-17 MPV 8,0 NORMA 9-13

Ferrytyna po ciazy

normie chociaz od miesiaca czuje tepe pobolewanie szyi. Czy mozliwe jest by ferrytyna byla ponizej normy 7 (13-150) a reszta morfologii byla ok? Jedynie nieznacznie nizsze sa MCHC i MPV a odrobine podwyzszone PDW. Na poczatku maja mialam zawroty glowy, czuje zmeczenie, sennosc i rozdraznienie ale

Prosze o interpelacje wyników

Erytrocyty 4 ,28 PONIZEJ Hemoglobina 15,4 Hemekrotryt 42,5 MCV 99,5 POWYZEJ MCH 35,9 POWYZEJ MCHC 36,2 RDW-CH 11,8 RDW-SD 45,6 LEUKOCYTY 5,40 LINFOCYTY 1,90 MID 0,4 GRANULOCYTY 3,1 UMFOCYTY 36,9 % MID 6,6 % GRANULOCYTY 57,5 % PŁYTKI KRWI 251 MPV 9,0 PDW LUB POW 15 % PCT 0,225 % ASPAT 45 ALAT 44

Badanie krwi - PDW - co oznacza?

Znalazłam w necie, że jest to współczynnik zmienności płytek krwi. Mój wynik wyszedł podwyższony. Czy mogę jednak czuć się spokojna?

Bardzo prosze o interpretacje wynikow...

Wbc 6.44 Rbc 4.56 Hgb 124 Hct 0.370 Mcv 80.1 Mch 27.2 Mchc 340 Plt 350 Rdw 14.4 Hdw 28.7 Mpv 7.1 Pct 0.25% Pdw 49.9 Mpc 27.4 Mpm 1.85 Mikrocytosis + Hypochromia 2.3% Rozmaz Granulocyty obojetnochlonne 36% ................. kwasochlonne 9% Limfocyty 48% Monocyty 7% Dziecko zdrowe... W sensie bez

PDW, MPV i P-LCR

Jeśli ktoś wie co to jest to byłabym wdzięczna !! mam to na wynikach badań krwi i zastanawiam się co to jest:o) M.

Morfologia - prośba o interpretację

Witam, bardzo proszę o udzielenie mi odp, czy te wyniki są niepokojące, czy wskazują na jakąś chorobę. Podam tylko te, które są nieprawidłowe. I badanie - Lym 5,36 (0,9-4,5) MCV - 71,9 (74,0-102,0) MCHC -34,7 (28,0-32,0) HDW -3,2 (2,2 - 3,2) PDW 62,7 (40,0 - 60,0) Mikrocytosis ++ Żelazo w surowicy

Proszę o interpetację wyników

Synek ma 7 miesięcy i alergię pokarmową WBC 8,46 RBC 4,80 HGB 11,8 HCT 34,3 MCV 71,5 MCH 24,6 PLT 663 RDW-SD 38,8 RDW-CV 15,2 PDW 10,5 MPV 9,7 P-LCR 22,4 PCT 0,65 NEUT 2,37 LYMPH 4,93 MONO 0,59 EO 0,53 BASO 0,04 NEUT 27,9% LYMPH 58,3% MONO 7% EO 6,3% BASO 0,5% GRANULOCYTY PAŁECZKOWATE 2

interpretacja wyników - prośba

,7 (76-90) MCH 27,4 (25-31) MCHC 36,3 (32-35) RDW-CV 13,2 RDW-SD 35 fl (35,10-43,90) Płytki 168 MPV 8,2 PDW 8,10 P-LCR 8,10 neutrocyty % 17,6 (35-55) limfocyty % 60,1 (22-85) monocyty % 15 (2-10) eozynocyty 6,8 (poniżej 5) bazocyty 0,5 liczba neutrocytów 0,67 (1,50-8,5) liczba limfocytów 2,29 (2

wyniki padły :(

,0-16,5) HCT-hematokryt 39,6 (34,0-46,0) MCV -śr.obj.erytrocytów 86,3 (82-103) MCH -śr.zaw.hemoglobiny 29,0 (26-34) MCHC -śr.stęż.hemoglobiny33,6 (31-37) PLT - liczba płytek 208 (140-440) RDW-SD -odchylenie standardowe 41,1 RDW-CV -współ. zm 13,2 PDW-PLT -szer

Re: PDW - wyniki morfologii - prosze o pomoc

dziekuje ale wszystko jest oprocz tego:( ale i tak bardzo dziekuje bede miala na przyszlosc:) pozdrawiam s

wyniki badań dziecko 22 miesiace

Bardzo prosze o interpretacje wyników badań mojego 22 miesiecznego synka. leukocyty10,4 ,erytrocyty 5,3 norm.3,9-5,1,hemoglob.14,1 norm10,1-13,hematokryt41 norma30-38 MCV77,MCH27,MCHC34,8PŁYTKI KRWI338,LIMFOCYTY55,NEUTROFILE5,7 NEUTROFILE 3,6, RDW-CV14, PDW 10, MPV 9, P-LCR 17,ROZMAZ KRWI GRAN

Re: PDW - wyniki morfologii - prosze o pomoc

www.diagnostykalab.pl/pacjent/bad_podstawowe/morfologia/morfologia_z_rozmazem.htm może tu coś znajdziesz? -- nasza dziewczynka "lilypie.com/days/050512/2/25/1/+0"

Interpretacja wyników krwi

? Leukocyty 6,99 Erytrocyty 5,21 *Hemoglobina 13,4 Hematokryt 39,6 % *MCV 76,0 *MCH 25,7 MCHC 33,8 *RDW 15,2 % *HDW 3,24 CHCM 34,5 *CH 26,2 Płytki krwi 215 MPV 7,3 PDW 46% PCT 0,16 Limfocyty 4,53 Limfocyty % 64,8 *Neutrofile 1,66 *Neutrofile %23,8 Eozynofile 0,08 Eozynofile % 1,1 Bazofile 0,02 Bazofile % 0

Re: PDW - wyniki morfologii - prosze o pomoc

Szkoda, że nie pomogłam. Ja nauczyłam się ze wszystkim dzwonić do gina (niech wie za co mu tyyle płacę:)). Ale dorzucę Ci jeszcze to, też przydatne www.diagnostykalab.pl/pacjent/bad_podstawowe/mocz/badanie_ogolne_moczu.htm#normy -- nasza dziewczynka "lilypie.com/days/050512/2/25/1/+0"

Prosze o interpretację-wcześniak

/µl Limfocyty % 67,41 % Inne(Eo,Bazo,Mono) % 12,5 % Neutrofile % 20,12 % Limfocyty # 4 tys/µl Inne(Eo,Bazo,Mono) # 0,7 tys/µl Neutrofile # 1,2 tys/µl RDW-CV 16,51 % PDW 10 fl MPV 8,92 fl Rozmaz krwi met. Schilinga Gran. segmentowane

wyższe WBC

Co oznacza powyżej górnej normy WBC? wyniki synka 10 m-cy wizytę u pediatry mamy w poniedziałek - dlatego będę wdzięczna za wcześniejszą interpretacje WBC 10,70 LYM% 72,3 LYM# 7,7 RBC4,59 HGB 13,1 HCT 37,6 MCV 81,9 MCHC 34,8 RDW 40,9 PLT 155 PDW 16,2 MPV 11,5 P-LCR 36,6% Neutrocyty 21% Limfocyty

Re: powiększony węzeł chłonny, detreomycyna??

PDW 11,2 fl 9 17 N MPV 10,2 fl 9,00 13,00 N Żelazo 73,0 µg/dl 70,0 180,0 N Morfologia z dziś: Leukocyty 8,3 tys/µl 5,0 19,5 N Erytrocyty 4,44 mln/µl 3,8 4,9 N Hemoglobina 11,7 g/dl 10,0 13,0 N Hematokryt 34,6 % 30,0 38,0 N MCV 77,92 fl 73,0 84,0 N MCH 26,4 pg 24,5 29,0 N MCHC

wyniki krwi

Proszę o interpretację wynikow dla 9latki: WBC 4.0, RBC 4.25, HGB 11.80, HCT 35.2? (37-47) MCV 82.8, MCH 27.8, MCHC 33.5, PLT 272, LIM% 61.7? (15,5-57,8) MXD 10.8, NEUT% 27.5? (29,8-71,4) LIM#2.5, MXD#0.4, NEUT#1.1 ?(1,63-7,87) RDW 13.4, PDW 12.2, MPV 10.3, P-LCR 27.1 Rozmaz manualnie: Neutrofile o

Prośba o ocenę morfologii

,40 (%) MCV - 68,3 (fL) niski MCH - 1,51 (fmol) niski MCHC - 22,2 (mmol/L) RDW-CV - 14,5 (%) PLT - 368,0 (10^9/L) PCT - 0,33 (%) PDW - 8,40 (fL) niski MPV - 8,8 (fL) WBC - 8,95 (10^9/L) LYMPH% - 66,8 (%) wysoki MONO% - 7,90 (%) EOZYN% - 4,20 (%) BASO% - 0,30 (%) NEUT% - 20,8 (%) niski LYMPH# - 5

Re: Prośba o interpretację wyników, porady.

WITAM SERDECZNIE, CZY MOGLBY KTOS POMOC MI W INTERPRETACJI WYNIKOW MORFOLOGII? RDW-SD 36 NORMA 36-48 PDW 9 NORMA 9-17 MPV 8 NORMA 9-13 P-LCR 14 I SPADA. CO BADANIE TO WYNIKI CORAZ BARDZIEJ ZBLIŻAJĄ SIĘ DO DOLNEJ GRANICY. CZY KTOŚ WIE CO TO OZNACZA?

Zdjęcia - pdw