Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Podpiekacie spód do pizzy?

Spód do pizzy drożdżowy, dość gruby. Nie podpiekłam, posmarowałam sosem pomidorowym, nałożyłam farsz mocno wilgotny (podduszone - cebula, kiełbasa pieczarki), sypnęłam startym serem i wsadziłam do piekarnika. Upiekły się jedynie brzegi. Reszta niekoniecznie. Na jakiś czas wyleczyłam się z pizzy

spody do pizzy

w której pizzerii można kupić spody do pizzy?? Wiem, że jest taka możliwość chyba w deGrasso , gdzieś jeszcze? Z góry dzięki za pomoc :)

Re: Podpiekacie spód do pizzy?

Też mam funkcję pizza w piekarniku, ale wydaje mi się, że się za bardzo spieka. Ja zawsze piekę w temp. 210 - 220 st. 12 minut. Ale nie robię grubego spodu, a ponad to: - ciasto smaruję oliwą i dopiero układam dodatki, - wszystkie dodatki daję tuż przed włożeniem pizzy do piekarnika, właśnie by

spody do pizzy

Witam, czy wiecie, gdzie można dostać dobre spody do zrobienia pizzy? Takie naprawdę przypominające włoskie ciasto, a nie tablicę Mendelejewa. Nie mam warunków i chęci do robienia ciasta, a chciałabym zrobić pizzę wg własnego upodobania.

Re: spody do pizzy

Zrobienie spodów sameu to 10 min roboty nie licząc wyrastania ciasta. Składniki nie są skomplikowane. Ja też nie byłam przekonana, ale odkąd zrobiłam ciasto po raz pierwszy już chyba nie będziemy zamawiac pizzy :) -- Ania z Kubutkiem (16.11.2006) www.suwaczek.pl/cache/d30b5d5822.png

Re: Podpiekacie spód do pizzy?

wpisz w google <kamien do pizzy> - pelno firm produkuje. Gdybym miala sie bawic z jakimis blachami to bym oszalala chyba

Re: Podpiekacie spód do pizzy?

A jak długo piekłaś i w jakiej temperaturze? Jak gruby spód, to niestety trzeba piec dłużej, niż standardowe 12 minut. -- R.

Re: Podpiekacie spód do pizzy?

A jakiej masz firmy ten kamień? Da się to w ogóle kupić w normalnym sklepie, bo ja się nie spotkałam, a wysyłkowo wolałabym nie ryzykować. -- R.

Re: Podpiekacie spód do pizzy?

My robimy ciasto nie za grube, pieczemy w 250 stopniach ok. 13-15 minut. W mojej ksiązce kucharskiej od pizzy (pt. "Pizza&Pasta") każą piec w 300 stopniach, ale ja mam max. 250. Ważne, żeby nie nakłaśc za dużo skladników, szczególnie pieczarki puszczają sok i ciasto może rozmięknąć. Serem

Re: Podpiekacie spód do pizzy?

Nie przyszłoby mi to do głowy, aby podpiec. Wkładam ciasto z dodatkami do nagrzanego do 210 stopni piekarnika na około 20 minut-zawsze jest upieczone.

Re: Podpiekacie spód do pizzy?

nie podpiekam nigdy.I nigdy nie mialam problemu z niedopieczeniem.Ciasto robie z bloga mojewypieki. -- Sygnaturka nie moze byc wyzsza niz 4 linijki tekstu-o tym mowi regulamin forum.

Re: Podpiekacie spód do pizzy?

Ja nie podpiekam, ale przed nałożeniem farszu smaruję ciasto olejem/oliwą. I całość piekę w temp. 220st. Aha, ser dodaję na ostatnie 2-3 minuty.

Re: Podpiekacie spód do pizzy?

Mój mężczyzna robi pizzę, nie podpieka, robi na cienkim, chrupiącym cieście i mamy kamień do pieczenia pizzy- genialny, niedrogi wynalazek, domowa pizza dzięki niemu pachnie i smakuje jak ta z pieca opalanego drewnem.

Re: Podpiekacie spód do pizzy?

Nie podpiekałam jak kiedyś takie robiłam. Może ten farsz nie powinien być taki wilgotny, może temperatura za niska, może spróbuj włączyć na chwilę grill z termoobiegiem. Ja też się zniechęciłam do takiej pizzy, wróciło mi jak kupiłam maszynę do chleba i w niej wyrabiam ciasto na pizzę. Jest

Re: Podpiekacie spód do pizzy?

Aha, temperatura 250 C - niektóre piekarniki mają od razu funkcję "pizza", więc nie musisz pilnować czasu ani temperatury. No i zapomniałam dopisać, że nigdy nie podpiekam spodu. To niezgodne ze sztuką kucharską ;-) -- R.

Re: Podpiekacie spód do pizzy?

A stolnicę> Dużą deskę? Po prostu do tej blachy z piekarnika jakoś musisz donieść pizzę na papierze... Ewentualnie nagrzewasz blachę w piekarniku, bierzesz przez szmatę i rękawicę i zsuwasz na nią pizzę z papierem z blatu - uważając, żeby się nie poparzyć :) Będzie trochę chłodniejsza, ale i tak

Re: Podpiekacie spód do pizzy?

robitussin napisał: > Jak gruby spód, to niestety trzeba piec dłużej, niż standardowe 12 minut. > DWANAŚCIE minut?? Ja piekę min. 20, ale fakt, że w niższej temperaturze (180) - wtedy zdąży się porządnie upiec a się nie przypali. Wilgotność dodatków nie ma znaczenia, ja daje dużo sosu

Re: Podpiekacie spód do pizzy?

Barbo, może dałaś sporo wilgotnego farszu a na to sporo sera który się zasklepił na farszu i ten się gotował na cieście/ Nigdy nie robię "farszu", dodaje z umiarem wszelkie składniki i sera tez sypię z umiarem.

Re: Podpiekacie spód do pizzy?

Tak, ale ja piekę w 250 C - mam po prostu taką funkcję w piekarniku. Pizza wychodzi idealna, tyle, że ja nie robię grubego ciasta. Jeśli chcę zrobić grubsze, to wtedy oczywiście piekę dłużej. Jeśli piekę focaccię, czyli bez żadnych składników, to piekę nawet tylko 7 minut, bo się spali. -- R.

Re: Podpiekacie spód do pizzy?

Firmy nie pamiętam, opakowanie daaaawno wylądowało na śmietniku...Kupowałam wysyłkowo, pełno tego na allegro, mój jest wykonany z szamotu, (są też granitowe- nie używałam, więc nie wiem czy równie dobre- jedno jest pewne, piece do pizzy i chlebowe szamotem właśnie są wyłożone w środku). Taki kamień

Re: spody do pizzy

to wyżej o tych głupich radach to nie ja napisałam tylko ktoś inny!! Dzieki, sprawdzę i te spody z auchana skoro polecacie :)

Re: Podpiekacie spód do pizzy?

Ja nie podpiekam, ale pizza powinna piec się w wysokiej temperaturze, o ile pamiętam:) Nie zdarzyło mi się żeby upiekło mi się na zewnątrz, a środek nie. Albo za niska temperatura, albo bardzo za mokry farsz. -- Z jednej strony trzeba się cieszyć, że SB już nie ma, ale niestety policja nie potrafi

Re: Podpiekacie spód do pizzy?

Baśku, piekarnik ustawiasz na maksymalną temperaturę, grzanie góra/dół, jeśli jest termoobieg, to też. Potrzebujesz 2 blach - jedną zostawiasz w piekarniku na środkowej półce. Na drugiej (tej z takim pochyłym, ściętym "rozbiegiem") rozkładasz papier do pieczenia, na to ciasto. Ciasto za wy

Re: Podpiekacie spód do pizzy?

Ależ różnych sposobów do przemyślenia! Pinosku! Nie mam dwóch blach http://forum.kocie-hospicjum.pl/images/smilies/033.gif Ale to już jest jakiś trop http://forum.kocie-hospicjum.pl/images/smilies/037.gif Tamtą pizzę zjedliśmy odgrzewając ją w mikrofali http://forum.kocie-hospicjum.pl/images/smili

Re: Podpiekacie spód do pizzy?

pinos napisała: > Baśku, piekarnik ustawiasz na maksymalną temperaturę, grzanie góra/dół, jeśli j > est termoobieg, to też. Potrzebujesz 2 blach - jedną zostawiasz w piekarniku na > środkowej półce. Na drugiej (tej z takim pochyłym, ściętym "rozbiegiem") rozkł > adasz papie

Re: spody do pizzy

Szczerze mówiąc to nie jest głupia rada, ja teraz nie kupuje już innych niż te z Auchan. W pizzeriach zdarzało się, że dostawałam stare i zamrożone - ze świeżym był problem. Przepisy z netu też się nie sprawdziły. Więc ja też polecam, te które są wyrabiane w piekarni Auchan i leżą w lodówce(chłodzia

Re: spody do pizzy

W auchan tez są :) -- http://www.suwaczek.pl/cache/5b97da1525.png http://www.suwaczek.pl/cache/f8579cea3d.png

Re: Spód do pizzy.

Nigella twierdzi, ze zamrazac mozna wszystko :) i zgodnie z jej teoria ja zamarazam co popadnie. mam manie zamarazania. spody do pizzy walkuje zamrazam a pozniej tradycyjnie nakladam co na nich ma byc do piekarnika i po ptokach :) czasem zamarazam juz gotowe jak mam tyle checi, zeby zrobic kilka

SPÓD DO PIZZY, ZAMIENNIK CHLEBA - I i II FAZA

Spód do pizzy – PYCHA !!!!!!! TO ZROBIŁAM KILKA DNI TEMU !!!! PRZEPIS NA CIASTO SB, którego możecie używać jako: spodu do pizzy, zamiast chleba do kanapek, a nawet zrobić z niego makaron do spaghetti czy kluski do rosołu. Kostkę sera białego(350 g) oczywiście o% tł. - lepiej żeby był

Re: ja też jem produkty regionalne,

A co jest zlego w hamburgerach, spaghetti czy pizzy 'na grubym spodzie'?

Gruby spód do pizzy - szukam przemisu

Witajcie, zdecydowanie bardziej lubimy pizzę na grubszym i pulchnym cieście niż na cienkim. Czy możecie polecić dobry przepis na smaczne i pulchne ciasto do pizzy? Wymiary blaszki: 30x30 cm

Re: Gruby spód do pizzy - szukam przemisu

Proszę - bez kamienia też wyjdzie grubsze ciasto. www.przepisykulinarne.org/pizza_z_kamienia_7641.html

Spód do pizzy!!!!

Moze ktoś z Was zna dobry przepis na spód do pizzy, ale BEZ ....drożdży???? Bardzo pilne!!!!! :)

Re: Gruby spód do pizzy - szukam przemisu

Toya! Pięć lat temu na forum dyskutowaliśmy na ten temat.... forum.gazeta.pl/forum/w,77,54684491,,jak_zrobic_prawdziwe_dobre_ciasto_na_pizze_.html?v=2 Jeśli sobie życzysz przepis znajdziesz w skrzynce. Ukłony - tn

Spody do pizzy

Czy w UK mozna dostac gotowe spody do pizzy? -- ***POLKI W ANGLII***

Re: spody do pizzy

ja kupuję w realu mrożone spody wloskie z sosem. całkiem całkiem są. -- dążę do doskonałości w miarę możliwości...

przepis na gruby spód do pizzy potrzebny:)

Witam,chciałabym zrobić dla znajomych taką blachę pizzy "po polsku".tak jak z farszem nie bedę miała problemu to potrzebuję ilości,proporcji itd.na ciasto drożdzowe na dużą blachę do ciasta. Pomożecie? :)

Re: Spody do pizzy

polecam kupienie plain naan bread to jest hinduski chleb, ktory mozna kupic tam, gdzie sa pita bread uzyc go jako spodu - ale nie piec dluzej, niz trzeba na rozpuszczenie sera na powierzchni, bo sie spiecze znacznie smaczniejszy niz gotowe spody do pizzy, ktore jak dla mnie sa zbyt gumiaste my

Spód do pizzy na bazie przepisu na bułkę Nomyi

Ostatnio robię sobie na śniadanie coś w rodzaju pizzy, wykorzystując przepis na bułkę wg Nomyi: 2 łyżki otrąb owsianych 1 łyżka otrąb pszennych 1/2 łyżeczki do herbaty proszku do pieczenia 1 jajko całe 1-2 łyżek serka homogenizowanego 0% (Maćkowy) przyprawa do pizzy - spora szczypta; całość mieszam

Re: Spody do pizzy

Niestety Natalia. Jak ja kupilam tu raz spod do tarty za ponad funta w supermarkecie, to stwierdzilam, ze tarta tu to jakies snobistyczne danie. Za 1 euro przywoze 3 spody wypiekane przez piekarnie we wsi w Belgii gdzie mieszkaja tescie. A wiesz co moja mama jak robi to ciasto na spod do pizzy

Re: Spody do pizzy

Natalia, wiem ze niektorzy nie lubia gotowac ale jak wezniesz make, dodasz jajko (jedno tylko, ciasto do pizzy nie lubi jajek, w zasadzie w oryginale jajek sie nie daje), soli, pieprzu, przypraw ziolowych, oliwy wkropisz w to troche i wszystko to razem zagnieciesz dodajac wode (znow spod do

Spód do pizzy - przepis

Cześć, Bardzo chętnie przyjęłabym od Was przepis na spód do pizzy. Z góry dziękuję, Asik

Re: Spód do pizzy.

możesz też zamrozić domowe w postaci rozwałkowanej.. będzie jeszcze wygodniej. -- czekamy na Szymka

wychodzi Wam spód do pizzy?

Tak się zabieram do zrobienia pizzy w domu, ale zastanawiam się czy to duża filozofia przy spodzie do niej... czy wychodzi Wam zawsze?

Re: Spód do pizzy.

a to ciasto to na blaszke od placka czy macie specjalne? ja dopiero ucze sie sztuki kulinarnej ;) -- Ingrid 1.10.2007

Re: Spód do pizzy.

witam, może trochę dziwne moje pytanie, ale mrozic od razu po zarobieniu, czy jak już wyrośnie?? wydaje mi się że bez rośnięcia ale wolę się upewnic :)) pozdrawiam

Re: Spód do pizzy.

Spokojnie możesz zamrozić gotowe ciasto, ja tak robię i nic się z nim nie dzieje :) -- 09.04.08--->160/90 kg 25.09.08--->160/63 kg

Re: Placki z kalafiora

W książce o życiu bez pszenicy jest propozycja, by z kalafiora zrobić spód do pizzy. Po Twoim przepisie mam coraz więcej ochoty (i odwagi), by tego spróbować :) -- ?

Re: Spód do pizzy.

Agnes tak troche z temau zejde ale jaka masz maszynke do chleba? Dobra jest? jak cenowo? zastanawiam sie nad kupnem, czytalam juz temat o tym, ale hmm :) no kurcze nie przekonana chyba do konca jestem :) jakies takie mam odczucie, ze takie maszynki to raczej pic na wode :( -- Podpisz się

Re: Spód do pizzy.

wiesz, ja kupiłam alascę na allegro, z dwoma śmigłami w środku, za 80 zł. Więcej bym nie dała. Maszyna sprawuje się dobrze, ma sporo programów, moc pieczenia też wystarczającą. Podobno te alaski są niezawodne, tzn nie psują się. Ja jakoś rzadko piekę chleb, bo sama jeść go nie powinnam, córka jest u

Re: Spód do pizzy.

zrobiłam dziś ciasto z pół kg mąki, zmieszałam wodę z mlekiem, poczekałam, aż trochę urośnie przed pieczeniem, wyrabiałam w maszynie do pieczenia chleba przez 15min i...rzeczywiście wyszło elastyczne!!! Podzieliłam całość na 3 porcje, jedna do pieca, dwie już rozwałkowane do zamrażarki.Tak samo zrob

Re: przepis na gruby spód do pizzy potrzebny:)

Do pizzy spokojnie można dodać całą łyżeczkę drożdży. A nie boisz się, że zbyt ciepła woda zabije Ci drożdże? I te 25 minut pieczenia to zdecydowanie za długo. 15 minut spokojnie starczy. Ja piekę 12-13 minut (w temp. 220 st.), potem dokładam ser i zapiekam 2 minuty. Nigdy pizza nie opadła. Ciasto

Re: przepis na gruby spód do pizzy potrzebny:)

Ser zapiekam ok. 2 minut - aż się roztopi. Natomiast co do sosu to idę na łatwiznę i używam sosu w proszku (nie bić ;)) - Winiary sos Italia neapolitański lub boloński i daję mniej wody niż w przepisie. Po prostu nie umiem robić sosu pomidorowego a te mi pasują smakowo.

Re: przepis na gruby spód do pizzy potrzebny:)

:) -ile z tym serem trzymasz w piekarniku? -jaki sos? Narobiłaś mi ochoty, paskudo:)) -- "Kiedy inni mają wobec człowieka oczekiwania, których nie jest sposób zrealizować, musi on na nowo wyznaczyć swoje cele i iść własną drogą. Dzięki temu przynajmniej ktoś będzie zadowolony"

Re: przepis na gruby spód do pizzy potrzebny:)

Ale te 12 minut to z farszem?? Łopatologicznie poproszę, chętnie zrobiłam dzieciom:) -- "Kiedy inni mają wobec człowieka oczekiwania, których nie jest sposób zrealizować, musi on na nowo wyznaczyć swoje cele i iść własną drogą. Dzięki temu przynajmniej ktoś będzie zadowolony"

Re: przepis na gruby spód do pizzy potrzebny:)

pół kg mąki 1/4 kostki drożdzy (25 gram chyba) trochę oliwy (z 3 łyżki może) mleka ile ciasto weźmie trochę soli i cukru Jak urośnie to wychodzi duża blacha okrągła (wysokie) lub duża blacha prostokątna (na całą szerokość i długość piekarnika).

Re: przepis na gruby spód do pizzy potrzebny:)

Prosze bardzo: Do michy wsypujemy: 400gr mąki 220ml bardzo ciepłej wody szczypta cukru płaska łyżeczka soli 2 łyżki oliwy 5g(niecała paczka) suchych drożdży. Wyrabiamy(u mnie robot) i odstawiamy do wyrośnięcia. Potem na blachę-na to farsz i do piekarnika(ok 220stopni, ok 25minut)

Spód do pizzy.

Nigdy nie kupowałam gotowców, nie wiem, czy warto. Ale mam nieco inny pomysł - zrobić większą ilość ciasta na raz, podzielić na porcje i wrzucić do zamrażarki, żeby w razie hasła:"mama zrób pizzę", wyciągnąć kulę ciasta, rozmrozić w mikrofali i rzucić na wierzch dodatki. Można tak? Cz

Re: przepis na gruby spód do pizzy potrzebny:)

Ja już wiele razy próbowałam, zawsze ciasto wyrasta mi w formie, potem podpiekam z 10-15min i dopiero farsz wykładam. Za każdym razem ciasto opada i jest gumowaty zakalec:(. Nie wiem co robię źle. Drożdze zawsze wyrośnięte, ciepła woda lub mleko... Już próbowałam na surowe ciasto wykłądać farsz, ale

Re: przepis na gruby spód do pizzy potrzebny:)

dolores691 napisała: > Ja już wiele razy próbowałam, zawsze ciasto wyrasta mi w formie, potem podpieka > m z 10-15min i dopiero farsz wykładam. Za każdym razem ciasto opada i jest gumo > waty zakalec:(. Nie wiem co robię źle. Drożdze zawsze wyrośnięte, ciepła woda l > ub mleko... Już

Re: przepis na gruby spód do pizzy potrzebny:)

> Ale te 12 minut to z farszem?? Tak, z farszem. Z tym, że ja piekę cienką pizzę, przy grubszej potrzymałabym z 15 minut. Choć bułki też piekę 12 minut, więc może nie trzeba? :) A robię to tak: rozciągam ciasto, smaruję po wierzchu olejem albo oliwą, co kto woli, na to kładę gęsty sos pomidorowy

Re: Placki z kalafiora

Nie o takiej odwadze pisałam. Po prostu nie mam / nie miałam pewności, że coś takiego może się udać: spód do pizzy z kalafiora :) Z pszenicą pożegnałam się już jakiś czas temu :) -- !

spód do pizzy Oetkera - w proszku?

Mam pytanie, wspominaliście kiedyś, że z gotowych spodów do pizzy (jeśli już trzeba takiego użyć) najlepszy jest Dr Oetkera. Czy jest to gotowy placek, czy może proszek, który trzeba rozrobić? pzdr, Qcharzowa

Re: Spód do pizzy - przepis

Oto przepis na spód do pizzy bez drożdży - dla mnie rewelacja, przepis pochodzi od którejś z dziewczyn ze starego edziecka: 3 szkl. mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia szkl. mleka pół szkl. oleju sól Wszystkie składniki wymieszać, wyłożyć na blachę, posmarować ketchupem i na to dowolne składniki

Re: Nie tylko potrawy z grzybów

PIZZA Z PIECZARKAMI LUB ŚWIEŻYMI GRZYBAMI Na spód z ciasta do pizzy kładziemy przesmażone z cebulką grzyby, świeże pomidory pokrojone w plastry, dodajemy zioła. Na koniec posypujemy ciasto startym serem i smażymy w piekarniku rozgrzanym do 220 C -- MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

czy spody do pizzy mozna mrozic???

czy wlasnorecznie przygotowane spody do pizzy mozna mrozic? a jelsi takl, to surowe, czy podpieczone?? pomoocy, pracuje po 16 h na dobe i nie mma czasu ciagle gniesc ciasta :( dzieki

Re: Spód do pizzy - przepis

aska_mama_wiki napisała: > Oto przepis na spód do pizzy bez drożdży - dla mnie rewelacja, przepis pochodzi > > od którejś z dziewczyn ze starego edziecka: > 3 szkl. mąki > 3 łyżeczki proszku do pieczenia > szkl. mleka > pół szkl. oleju > sól > Wszystkie składniki

Re: gotowy spód do pizzy - twardy

Brunosch ma rację - w ciężkich kryzysowych czasach czerstwy chleb skrapiało się wodą (tzn. wkładało pod kran i polewało) i wkładało do piekarnika. Dzięki temu suche pieczywo robiło się zjadliwe. Spróbuj tak ze spodem, albo poszukaj w tutejeszej wyszukiwarce przepisów na spód do pizzy i zrób sama :-)

Re: Mój drogi panie pora na grzybobranie

PIZZA Z PIECZARKAMI LUB ŚWIEŻYMI GRZYBAMI Na spód z ciasta do pizzy kładziemy przesmażone z cebulką grzyby, świeże pomidory pokrojone w plastry, dodajemy zioła. Na koniec posypujemy ciasto startym serem i smażymy w piekarniku rozgrzanym do 220 C -- MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

Re: Grzybobranie - kilka słów na temat grzybów

PIZZA Z PIECZARKAMI LUB ŚWIEŻYMI GRZYBAMI Na spód z ciasta do pizzy kładziemy przesmażone z cebulką grzyby, świeże pomidory pokrojone w plastry, dodajemy zioła. Na koniec posypujemy ciasto startym serem i smażymy w piekarniku rozgrzanym do 220 C -- MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

Re: Mrożona pizza

Ja mrożonej pizzy raczej nie miewam, ale miewam spody. Kawałek sera, puszka tuńczyka, cebula czy inne warzywa mam w domu zawsze i wolę tak "ustroić" pizzę nić jeść mrożoną (nie smakuje mi, robi się gumowata). I na absolutnie awaryjne sytuacje wg mnie się nadaje.

Re: Spody do pizzy

No kurcze, a ja kupilam w Sainsbury's own label za 99p dwa spody! Niestety Morrison's tutaj nie mamy. -- ***POLKI W ANGLII***

Re: Spody do pizzy

można widziałam w sainsburach, tesco, waitrose, nawet costcutter... świeże, mrożone, do wyboru do koloru ;) --

Re: Spód do pizzy!!!!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=34681495&a=34681495 -- "stoję na stanowisku, że nouvelle cuisine jest po prostu głupia" N. Ephron

Re: Spód do pizzy!!!!

Moze ten??? www.kafeteria.pl/bonappetit/przepisy/obiekt_int.php?id_p=363 Milego dnia i napisz jak smakowalo! :) -- "Gdyby wszystko przepadło, a On jeden pozostał to i ja istniałabym nadal..."

Re: Spody do pizzy

Dziekuje, za "tip", szczegolnie te mini naan breads brzmia interesujaco :-) -- ***POLKI W ANGLII***

Re: Spody do pizzy

Powaznie??? Ojej, to ja chyba slepa jestem. Dzis znowu sprawdze. Pewnie na najnizszej polce leza :-) -- ***POLKI W ANGLII***

Re: Spód do pizzy!!!!

www.cooks.com/rec/doc/0,1926,142176-238207,00.html www.cooks.com/rec/doc/0,1926,155172-237194,00.html -- Good olive oil, good butter, milk - they give food taste and depth and a richness that you can't reproduce with low-fat ingredients. /Nigella Lawson/

Re: Spody do pizzy

sa 2 rodzaje: dlugo terminowe w pudelku np firmy Napolina - drozsze. i swieze: np w Morrison's: 2 srednie za 49p, 2 duze za 69p

Re: Spody do pizzy

Uwielbiam gotowa, ale czasami mi sie po prostu nie chce, szczegolnie jak pozno wracam z pracy. Ukochany tez lubi pozno cos przekasic, dlatego pomyslalam o tych spodach. W Polsce wychodzi jeden spod bardzo tanio. Zazwyczaj zamrazalam, a gdy bylo trzeba, wyciagalam (nie czekalam az sie rozmrozi

Re: Spody do pizzy

Kupilam dzis swieze w Sainsbury's. Sa w tym dziale gdzie jest pizza, gotowe jedzenie, dipy i coleslaw... Byly takie zupelnie gole ale byly tez z sosem pomidorowym i serem, gotowe do przystrojenia. -- "Like most intellectuals, he's intensely stupid." Marquise de Merteuil Dangerous Liasons

Re: Mrożona pizza

mocno.zdziwiona napisała: > Ja mrożonej pizzy raczej nie miewam, ale miewam spody. Kawałek sera, puszka tuń > czyka, cebula czy inne warzywa mam w domu zawsze i wolę tak "ustroić" pizzę nić > jeść mrożoną (nie smakuje mi, robi się gumowata) . I na absolutnie awaryjne syt >

Re: Domowy fast food

Można też kupić gotowy "spód do pizzy", będzie jeszcze szybciej. Ciasto, które miało ze 20-30 minut na rośnięcie jest lepsze, serio. -- kuchniazwyrakiem.blogspot.com/

Re: dziewczyny dajcie przepis na spód do pizzy:)

ja robię tak: 3 szklanki mąki + szklanka mleka wymieszanego z ciepłą wodą pół na pół i w tym rozpuszczone drożdże "na oko" + łyżka oliwy lub oleju + szczypta soli; mieszam to mikserem, później trochę wyrabiam ręką i biję pięścią :) a potem odstawiam pod ściereczką w ciepłe miejsce na o

Re: Mrożona pizza-jestem w szoku jaka dobra !

- natychmiast po przyjsciu do domu przystepujesz do wypiekania zdrowej beztluszczowej i bezglutenowej i bezmlecznej pizzy ze szpinakiem, lebiodą oczywiscie z mąki z pelnego przemialu... litosci pewnie, ze ta pizza jest ok, ja czesto jeszcze sobie dorzuce na wierzch to na co mam ochote, traktujac mrozona

gotowy spód do pizzy - twardy

Zrobiłam wczoraj pizzę na gotowym spodzie. I jak zwykle wychodzi mi ten spód twardy. Jak krótko piekę, to jakby surowy i biały, a jak dłużej piekę, to zółty i twardy. Coś robię źle, ale co? Jak kupuję całą mrożoną pizzę i ją podgrzewam mam ten sam efekt. Kiedyś miałam czas na robienie ciasta i

Zdjęcia - spód do pizzy